За работещите деливари-внимаваите с некоректните шефове
-
За работещите деливари-внимаваите с некоректните шефове
Мисля чe темата ще баде интересна и полезна за тези които работят това. Работих в едно ресторантче на ул. Monk 6244 в Ville еmard -казва се Les еtoiles. Като почвах шефката каза, че мястото за паркиране на колата ми е отзад зад ресторанта в нещо като кошара за една кола. И така работих си аз 7-8 дена като правих между 0 и 3 порачки на ден т.к. беше много "busy" и работата ми беше предимно близо до мивката и с метлата и с парцала, когато един ден колата на шефа се оказа в кошарата кадето трябваше да си оставя колата при условие че на 20 метра има улица без паркометри. Та питам шефа каде да си оставя колата и тои вика зад неговата кадето обаче е останало 1 метра растояние от кошарата и аз му викам че трябва да я оставя на уличката зад неговата кола вапреки че е забранено. Тои ми вика няма проблеми, никои не минавал там. Добре но когато излязох след 15 минути с 1-та от 3-те порачки намирам тикет за 85$ варху стаклото. направих ордара да не закаснее и вращайки се го виждам че трагва с джипа си. Аз му препречвам патя и му показвам тикета и му казвам че тои трябва да го плати защото тои е отговорен за това. Тои ми вика - остави го на жена ми като доиде след 2 часа. Давам и го аз и викам че мажат и ми е казал да и го дам и тя ми вика аз нищо не знам трябва да говоря с него довечера и ще ти се обадим. 4 дена минаха и шефчетата се скриха като мишки. Аз саответно реших че е под нивото ми да работя за такива мижитурки за жалти стотинки и оттогава не сам ходил в ресторанчето кадето през повечето време персонала са повече от клиентите. Аз работя и в друг ресторант кадето шефовете сащо са гарци като споменатите вече и като им разправих случая те казаха че ония трябва да платят и че тяхната работа е "malakia" от грацки и правят лош респект за гарците. Та такава е историата, на мен не ми е за парите -аз вече сам дал над 1000 can за тикети но много ме дразни отношението и се убедих че ваншния вид на хората лаже заштото и двамата имат вид на много свястни хора.
откъде накъде някой друг ще ти плаща тикетите? Ти от гората ли си хванат, че не знаеш - ако паркираш на непозволени места има огромен риск да те глобят. Ама явно ти е трудно да го проумееш, щом имаш вече 1000 долара глоби. Аз за 3 години още не съм глобявана, да чукна на дърво.
Един въпрос за протокола:
А пицата на черно ли я носиш?
Един въпрос за протокола:
А пицата на черно ли я носиш?
И на черно ги носим пиците, и на бяло, че даже и на жълто от време на време, само на чаршаф май не сме носили още, ама то е сигурно от района...
Пича сам си е виновен, разбира се...все едно аз да кажа на патрона, че няма да ходя на еди кой си адрес, защото само мама кенга може да паркира около билдинга без да я глобят...който не е разнасял нещо из даунтаун да не си дава мнението, защото там няма място на забранено къде да паркираш, а и поръчката трябва да се изпълни бързо, защото имаш още две в колата...
Който не вярва да се пробва да паркира на 1800 McTavish да си остави колата за 7-10 минути. Толкова е необходимо да се качиш до 20+ етаж, да намерят и да извикат пича, който е поръчал и да се върнеш до колата. Вероятност да си с тикет-над 50%. Също може да се пробвате и на 500 Плас дез арм. Успех!

Пича сам си е виновен, разбира се...все едно аз да кажа на патрона, че няма да ходя на еди кой си адрес, защото само мама кенга може да паркира около билдинга без да я глобят...който не е разнасял нещо из даунтаун да не си дава мнението, защото там няма място на забранено къде да паркираш, а и поръчката трябва да се изпълни бързо, защото имаш още две в колата...
Който не вярва да се пробва да паркира на 1800 McTavish да си остави колата за 7-10 минути. Толкова е необходимо да се качиш до 20+ етаж, да намерят и да извикат пича, който е поръчал и да се върнеш до колата. Вероятност да си с тикет-над 50%. Също може да се пробвате и на 500 Плас дез арм. Успех!
аз също работя деливъри и в даун таун и навсякъде си паркирам където си искам,т.е. където има свободно место,независимо дали е забранено или не .полицията даже и да ме види не ми прави забележка ,да не говорим за тикети.единственно любезно ме помолват ,ако съм направил двойно паркиране в двулентово платно и на останалия трафик от мойта посока му се налага да ме заобиколи навлизайки в насрешното движение да се изнеса по възможност по бързо щото съм блокирал улицата.виж ,ако затворя и двте платна за движение тогава ,ще ме наритат с тикет.
та извода е като правите деливъри сменете си превозното средство за да не ви берат главите ядове.
та извода е като правите деливъри сменете си превозното средство за да не ви берат главите ядове.

-
Както и да е че нямам касмет с шефовете ми е тръгнало още от България но засега съм на етап шефове, дай боже някой ден аз да сам си шеф. Та целта ми беше малко да направя реклама на заведението току виж някой българин отишал да пробва гръцките сулвакита, пък току виж отишал да поработи там, защото остана едно свободно място и момчето което остана ще му дойде много /той е българин/.
Но аз лично му благодаря че ме насочи за ресторанчето защото все пак си увеличих дохода с около150 can за 2 седмици /средно по 4 долара на час.

Виж там Хълмана да ти направи "разбивка" на профитаKrasimir Zlatev Peev написа:Както и да е че нямам касмет с шефовете ми е тръгнало още от България но засега съм на етап шефове, дай боже някой ден аз да сам си шеф. Та целта ми беше малко да направя реклама на заведението току виж някой българин отишал да пробва гръцките сулвакита, пък току виж отишал да поработи там, защото остана едно свободно място и момчето което остана ще му дойде много /той е българин/.Но аз лично му благодаря че ме насочи за ресторанчето защото все пак си увеличих дохода с около150 can за 2 седмици /средно по 4 долара на час.
![]()
![]()