haimana написа:Тя сметката в цифри как да е, ама ако някой може да ме светне, как се справя сам родител като кара пици по 11 часа на ден, и каво прави през това време детето :nenam:
Ами другия родител работи на флаерите (публисак) и изкарва още $50000/година и плащат на детегледачка. Как ги изкарва - ми понеже разнася флаерите пеша, това са поне $4000-$5000 / месец спестени понеже не вика такси. Къв е проблема баце, 2 родители + 1 дете, социал, моциал, детски, пици-мици и мекици, малко флаерси, някой и друг аборт и ето - семейството сгъва по СТО ХИЛЯДИ ДОЛАРА кеш на година
Малеее, кой за какво си говори, този форум все за работа на черно си говори. Ей, хайде спрете най-сетне! Какво общо има работата на черно с пенсия? Дали са изкарани на черно или на бяло, спестените пари са спестени. Няма да обсъждаме от кое се пести повече. Едни могат да пестят и от малко, други и по сто дол/час да взимат пак нищо не могат да заделят. Ако не е да им се отделя всеки месец автоматично от заплатата, сами не могат да се справят с тази тъй сложна задача. Пък някои даже се хвалят с това че си тъпчат кормите с пилета за по 18 евро/кг. Здраве да им е.
Мите какво да ти обяснявам като си нямаш и хабер от този бизнес.
Приятеля ми при който кацнах в Торонто е собственик на Пица Пица.
Всеки божи ден освен продажбите в магазина има около 150 -180 доставки по домове. Тези доставки се изпълняват от около 5 - 7 шофьора.Средно това са 165 доставки / 6 човека = 27 доставки на човек. Само бакшиша е средно 2 $ на доставка. Само от бакшиш се изкарват 50 $.
Какво да ти обяснявам повече. Ако ти си чиип гай и не даваш 2 $ на шофьора има хора по къщи, по хотели, по старчески домове, по партита които ги дават.
Joy написа:Ако не е да им се отделя всеки месец автоматично от заплатата, сами не могат да се справят с тази тъй сложна задача. Пък някои даже се хвалят с това че си тъпчат кормите с пилета за по 18 евро/кг. Здраве да им е.
А ти оправи ли се с тази тъй сложна задача, да заредиш батериите на фотоапарата Че нали щеше да ни покажеш продуктите и касовите бележки, ахъм...
Hullman написа:Приятеля ми при който кацнах в Торонто е собственик на Пица Пица.
Недей ми пиши фермани като гимназистка любовно писмо, ми си признай че се изцепи като тупан на циганска сватба дето собствениците плащали по $9/час кеш Чакам за доброто на всички новопристигащи в Торонто и желаещи да разнасят пици, да дадеш тука телефона на тоз добър собственик, твоя приятел, дето ги дава тия пари
предлагам да се изпрати една петиция до Другарката от Виена и да се внесе следния кректив в нейнотот комюнике;
търсените професии са други освен лекари и тннн, а заплатите са доста над 50, тожа 8-9 долара на час било само бакшиша
леле, стана много поучителна тема :specs:
какво ли не може да се научи - от инвестиции в апартаменти на Слънчев бряг до получаване 50 хил. от социал, еврейски къщи и пици
голям цирк
В постинга ми пише 8-9 $. Точно така правиш. Научаваш района в който ще разнасяш почваш на 7 $. Работиш бързо, качествено, не даваш фрии пици защото си закъснял или объркал пиците и на 3-я месец казваш искам 9 $ или се махам. Добрите шофьори получават 9 $. За собственика те са по ценни от колкото друг за 7$ но всеки 2-ри ден го няма на работа, колата да му е счупена или дава фрии пици защото закъснял.
Когато някой не се яви на работа имаш ли идея какво главоболие е за собственика. Не може да намери друг шофьор за 30 минути. Тел. звъни, хората поръчват, минат ли 40 мин. пицата е фрии.
Тези 2 долара на час повече за добър шофьор си струват в сравнение да се дават фрии пици за 15 - 20 долара доставката.
Разбира се че ако четеш вестника пише 7 $ на час. Ама това е за току що кандидастващия за работа не познаващ района.
Само след 3 месеца като покаже че е сериозен заплата става 8 -9 $
Мите защо не спори с Ариес като пишеше тук за 7.25 $ на час на чек, с платени осигуровки, платени ваканции и незнам още какви разходи за бензин а спориш с мен за 8-9 на час кеш за същата работа
Последно промяна от Anonymous на Вто Фев 26, 2008 11:18 pm, променено общо 1 път.
Аха и понеже съм от 6мес. в Каната как човек работещ на черно гради кредит хистори и как ще може да вземе кредит за жилище или пък как свободно да си сменя жилището под рента! За жалост вече от седмица съм на работа на бяло.
Да му мислят социаладжиите и тарикатите , бачкащи на черно - е те наистина ще го духат. Едва ли на някой от тях му е минала през празната глава идеята, че трябва да си спестява пари за пенсия. И изобщо, забелязала съм, че нашенеца за пенсия не мисли - гледа там нещо да изцица от Кебек, мислейки си, че е голямата работа, пък после как ще я кара, не е ясно
Joy написа:
Между другото, съвсем не е задължително социалджия работещ на черно да има по-малък доход от теб, несоциалджийка, работеща на бяло.
От тези цитати за мен тръгна спора от страница 3-та на тази тема
Ей това и аз твърдя като в горния цитат на Joy.
Не ги подценявайте социаладжиите и работещите на черно. Като нищо може да се окаже че и те изкарват 50 000 с работа на черно и социал. И докато вие си мислите че пестите в РРСП по 5 000 $ на година с 6 % лихва или за 3 години имате да кажем 17 000 $ то социаладжията вече може да има 18 000 спестени от данъци на година плюс 5 000 като работещия на бяло = 21 000 * 3 години = 63 000 $ или един ап. в БГ който вече дава под наем и апартамента му носи допълнителен доход пък нищо че соцяладжията няма дори РРСП сметка и се прави на луд с 300 $ в банковта си сметка в Канада.
Разликата между Hully и bateto е, че Hully си вярва сам на тия дето ги разправя.
Аве Hully, ако кажеш как се минава 6 цифрено годишно на черно и social може и аз да се позамисля
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.