Joy написа:mama_kenga написа:Да му мислят социаладжиите и тарикатите , бачкащи на черно - е те наистина ще го духат. Едва ли на някой от тях му е минала през празната глава идеята, че трябва да си спестява пари за пенсия. И изобщо, забелязала съм, че нашенеца за пенсия не мисли - гледа там нещо да изцица от Кебек, мислейки си, че е голямата работа, пък после как ще я кара, не е ясно.
Не забравяйте, че ние идваме тук към 35-40 годишни и сме събирали едно 15 години по-малко пари за пенсии от живеещите тук. Имаме много да наваксваме. Средното канадско семейство отделяло поне по 6 000 на година на човек за пенсионен фонд. Коментарите ще ги оставя на вас.
Един социаладжия колко отделя за същото упражнение, ако изобщо отделя.
Сега вземи да ни убеждаваш че отделянето в пенсионен фонд е по-изгодно от отделянето в собствена банкова сметка.

Какво общо имат социалджиите? Никой не иска по собствена воля да е беден и болен, нали? Но още не е настъпил комунизъм че всички да сме богати. Между другото, съвсем не е задължително социалджия работещ на черно да има по-малък доход от теб, несоциалджийка, работеща на бяло.

Джой, този аргумент направо ме разбива. Досега ми се е случвало на 2 познати на социал да им се отворят наистина добри възможности, по специалността и т.н. и се налага да се поработи около годинка на 13-15 долара. После следват едни други пари. И отговорът винаги беше " Ми че на мен със социала и пиците ми ИДВАТ едно 100-150 долара отгоре. За какво ми е?" .Как е възможно нормален човек да ми го казва това?
Е пред тази реплика оставам безмълвна, не мога да тръгна да обяснявам очеизвадни неща, губя изцяло желание да помагам или каквото там съм била решила да правя.
И Джой, много от социаладжиите са избрали по собствена воля да са бедни. Друг е въпроса, че излиза, че са ужасно богати, според думите ти. Щом взимат повече от мен.

Само дето не съм виждала работа на черно за 20 долара и нагоре, нито социал по 2000 долара. Е при 5-6 деца сигурно е възможно.