Задължително ли е висшето образование?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Sodar

Задължително ли е висшето образование?

Мнение от Sodar »

Имам ли шанс без завършено висше, образование в България да бъда одобрен за имиграция по програмата "квалифициран работник" за Квебек?
Питам, защото имиграционен агент в България ми каза да не си и помислям да се опитвам преди да завърша, но за голямо съжаления може би няма да мога да завърша поради независещи от мен обстоятелства.
Ще съм много благодарен ако някой може да ми даде компетентен отговор.
Благодаря предварително!!!
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 5:40 pm, променено общо 1 път.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Първо, не знам що за птица е това "имиграционен агент" и затова няма да коментирам изобщо приказките му.
За да бъдеш селектиран от провинция Квебек по програмата "квалифициран работник", то те преценяват по редица критерии, само един от които е и образованието.

Потрудих се да напиша и една статия по тези въпроси. Можеш да я прочетеш ТУК.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Sodar

Мнение от Sodar »

Да Знам какви са условията, чел съм статиите и съм благодарен за това че сте ги написали.
Под агент имам предвид човек който да ми помогне с документите и ходенето по различните инстанции.
Тук е мястото да попитам и дали имам шанс без чужда помощ да успея да попълня всички необходими документи и да ги пратя на нужните места.
Просто останах с впечатлението, че вече е почти невъзможно да направиш нещо сам без грешка, или ако това стане може да отнеме страшно много време и средства.
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

Sodar написа:Да Знам какви са условията, чел съм статиите и съм благодарен за това че сте ги написали.
Под агент имам предвид човек който да ми помогне с документите и ходенето по различните инстанции.
Тук е мястото да попитам и дали имам шанс без чужда помощ да успея да попълня всички необходими документи и да ги пратя на нужните места.
Просто останах с впечатлението, че вече е почти невъзможно да направиш нещо сам без грешка, или ако това стане може да отнеме страшно много време и средства.
Повечето хора минават без посредници и други подобни измамници. Точно ако използваш посредник, може да ти отнеме много време и пари. Тук сигурно сега ще скочат някои хора и ще кажат, че са ползвали посредник и всичко е минало супер. Да, има и такива, но има и много хора, които са си изпатили, че даже са си и платили за това. Искаш ли една работа да се свърши както трябва, свърши си я сам!
Отностно образованието... няма никъква пречка да кандидатстваш ако имаш средно образование. Както Линко вече ти е казал, теб те оценяват по много критерии, като образованието е един от тях. Важното е когато накрая се тегли чертата, да събираш необходимият минимум точки. Нещо повече... при последните изменения на критериите за оценяване, се дава голям шанс и на хората със средно специално образование.
В този ред на мисли, може да кажеш на твоя "емиграционен посредник", да ходи да се гръмне. :lol:

Успех!
Не крадете! Правителството не обича конкуренцията!
kapitanovn
Обратна връзка:

Мнение от kapitanovn »

Welder написа:Повечето хора минават без посредници и други подобни измамници. Точно ако използваш посредник, може да ти отнеме много време и пари. Тук сигурно сега ще скочат някои хора и ще кажат, че са ползвали посредник и всичко е минало супер. Да, има и такива, но има и много хора, които са си изпатили, че даже са си и платили за това. Искаш ли една работа да се свърши както трябва, свърши си я сам!
Именно! :beer: :beer:
А това че с посредник излиза и по-скъпо то е ясно - плащаш си всичко, което би платил сам + таксата за посредника.
Относно образованието, присъединявам се към горните мнения. Не пречи да е средно, просто по останалите критерий трябва да докараш "силна кандидатура".
Кое си требе, оно си сака!
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Sodar написа:Просто останах с впечатлението, че вече е почти невъзможно да направиш нещо сам без грешка, или ако това стане може да отнеме страшно много време и средства.
Това би означавало, че не са останали вече хора дето да владеят поне на средно ниво английски или френски и/или боравенето с Интернет-браузъра. Щото всичко, което се изисква от човека, е да може да сърфира в нета, да чете инструкциите дадени там и да ги изпълнява.
Ако не ги може тези неща, то за къде е тръгнал въобще въпросният човек. В чуждата страна пак ли ще търси агенти-посредници дето да го водят за ръчичка всеки ден и при всяка една ситуация. Ами тука още от първите дни се почва пак именно с това - попълване и подаване на различни формуляри в различни служби. И така е и по-нататък. Какво ще правим тогава? Пак ще търсим посредници сигурно.

А що се отнася до харченето на време и средства, то те са в обратно-пропорционална зависимост. Колкото повече време отделиш за собственото си ограмотяване, толкова по-малко пари ще похарчиш и обратно. Който бърза, ще даде хиляди излишни левове извън процедурата на посредници, а който отдели няколко месеца за самоограмотяване ще си ги спести тези пари.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Sodar

Мнение от Sodar »

Много ви благодаря за отговорите, определено ми променихте гледната точка по този притеснителен за мен въпрос.
Как мислите?
Досега бях оставил всичко на заден план и правех всичко възможно да успея да завърша в най-скоро време, но уви това става все по трудно по (както казах по-горе) независещи от мен причини.
Сега започвам да си мисля, че е най-важно за започна опресняването на английския и да наблегна на ученето на френския, и едва когато се чувствам сигурен в езиковите си познания да започна с попълването на документите.
Как мислите, ако греша моля поправете ме :) !!!
kapitanovn
Обратна връзка:

Мнение от kapitanovn »

Sodar написа:...
Досега бях оставил всичко на заден план и правех всичко възможно да успея да завърша в най-скоро време, но уви това става все по трудно по (както казах по-горе) независещи от мен причини.
Сега започвам да си мисля, че е най-важно за започна опресняването на английския и да наблегна на ученето на френския, и едва когато се чувствам сигурен в езиковите си познания да започна с попълването на документите...
Ако независещите от теб причини са от сорта на "забих десен прав на ректора", то съдбата на това висше е ясна (сори ако причините засягат някаква болна тема; чети между редовете общия смисъл). Та мисля си, че уместно е човек да си насочи усилията в нещо което за него все пак ще има смисъл. Иначе англ и фр няма да са излишни дори да не заминеш, но освен това не е лошо и да поразучиш нещо за Квебек - и това преди да си помислиш да си помислиш :wink: , че искаш да се захванеш с каузата.
Кое си требе, оно си сака!
smotan

Мнение от smotan »

По въпроса за посредниците имам нагледен пример: един от колегите ми тук, роден във френскоговорящо семейство във Венецуела, решил да ползва някакъв адвокат (не помня канадец или американец). Това става преди около 2-3 години. Миналата година го викат на интервю в Ню Йорк, успешно. Още няма виза а дотук е изхарчил над 4000 УСА долара.

Свят шарен, хора всякакви.
Sodar

Мнение от Sodar »

Усилията за висшето бяха стимулирани единствено от мисълта, че без него няма особенни шансове да замина.
Иначе ми е пределно ясно, че това оразование нищо не струва нито в България нито където и да е било, но преди време направих ГРЕШКАТА да се хвана с него, за което сега съжелявам.
А за това дали съм помислил и проучил за Квебек..., мога да кажа да, и че според мен това е мястото на което искам да живея и да се развивам.
smotan

Мнение от smotan »

Вземи го завърши това образование набързо, така и така си го почнал. Индивидуален план или там нещо и да ти се маха от главата. Все може да свърши работа някой ден, най-неочаквано...дори и да не работиш по специалността си...
Sodar

Мнение от Sodar »

Аз не казвам че съм се отказал напълно от него, но наистина съм в трудна ситуация, която няма смисъл да ви обяснявам и за това е по-добре да не се мисля за вишист, а ако случайно стана, то това ще е добре дошло.Просто за пореден път се обеждавам в глупостта на по-голямата част от българското образование.
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

Sodar написа:Сега започвам да си мисля, че е най-важно за започна опресняването на английския и да наблегна на ученето на френския, и едва когато се чувствам сигурен в езиковите си познания да започна с попълването на документите.
Как мислите, ако греша моля поправете ме :) !!!
Не ни слушай какви глупости ти разтягаме по- горе, а вземи да си изчислиш точките, преди да предприемеш каквито и да е емигрантски стъпки! :wink:
Не крадете! Правителството не обича конкуренцията!
Аватар
Valdi

Мнение от Valdi »

Ти си взел вече по-трудното решение - да имигрираш и то къде. Остава да подчиниш усилията си на тази кауза и да ги насочиш в правилната посока. Огледай всички възможности да повишиш точките си. Подобряването на езиковите познания е една от тях... но и не само заради самите точки, а и заради полезността им после и навсякъде. Ако имаш добра специалност от средното образование погрижи се да направиш или "направиш" добър стаж по нея. Освен това, на интервюто ще ти поставят оценка колко "струваш" /която достига до 10 точки/, т. е. каква е мотивацията ти за имигриране, колко адаптивен си умееш ли да се справяш в трудни ситуации. В този аспект ползването на агент не е в твоя полза. /то по-принцип не си е от полза/. BGCanada.com е най-добрият имиграционен агент, който можеш да имаш! Остава да ти пожелая успех, но и да те предупредя, че взимането на виза далеч не е най-трудното от това което ти предстои. :wink:
Публикувай отговор