military book/record ???

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Ste
Обратна връзка:

military book/record ???

Мнение от Ste »

Imam pitane kym nyakoy koyto e zavyrshil voenno u4ilishte - kakvi dokumenti i/ili informacia e izprashtal v Bucharest.
Zav4era polu4ih pismo ot Canadian Embassy-Bucharest sys slednoto iskane za:
"... a notarized copy+translation of your military book/record and a description signed by you of what your duties were during your military service."
Ha sega de :-)
Az sym zavyrshil visshe voenno u4ilishte i se 4udya kakvo to4no da im prashtam i opisvam.
Blagodarya predvaritelno za pomoshtta !
Аватар
lio_gets
Обратна връзка:

Otgovor

Мнение от lio_gets »

Zdravei, kolega!
Az sa6to pratih standartnite 16 stranici formuliari do Bucharest, no ne sam polu4il iskane za ne6to takova. Ne se se6tam kakvo to4no ti iskat, no moje6 da im prati6 legaliziranoto kopie na diplomata ot voennoto u4ili6te+akademi4nata spravka i da im zatvori6 ustite. Te i bez tova samo iskat razni raboti deto ne mojem da gi razberem kakvo to4no ozna4avat. Aide 4ao i kasmet!
Plamen

Мнение от Plamen »

Не мие съвсем ясно, но според мене искат превод на военната книжка...дипломите най-вероятно вече ги е пращал и те ги имат...
Ste
Обратна връзка:

Мнение от Ste »

Blagodarya za interesa kym temata !
Naistina, pratil sym v Bucharest kopy na diplomata, prilozheniya, acad. spravka i t.n. za koito pishe kolegata lio_gets. Osven tova voennata knizhka, koyato imam se kazva voenna knizhka na zapasniya oficer i v neya ne sa otrazeni sybitiya ot predi zavyrshvaneto na u4ilishteto. Predpolagam 4e prevod na tazi knizhka bi tryabvalo da e dostaty4en. Osven tova si mislya da opisha s po-obshti dumi sluzhbata i zadylzheniyata vyv voennoto u-shte, stazhovete i tova 4e ne sym bil na voenna sluzhba sled diplomiraneto.
Ako nyakoy ima oshte komentary po temata, shte sym mu mnogo blagodaren :-)
Любо
Обратна връзка:

Здравейте всички шапкари!

Мнение от Любо »

Аз също съм ви колега. Завършил съм военно училище, но още не съм изпращал документи в Букурещ, та не знам дали ще искат такива работи, но те би трябвало да знаят, че в България военните училища се зачитат за редовна военна служба по закон. А ако не знаят защо не ги светнеш колега. Обясни им нещата по факс или телефон или писмо!
Plamen

Мнение от Plamen »

Любо, не е много учтиво да смяташ канадците за слабо информирани... :oops: . Имай предвид че за тях работят доста българи, освен това те си знаят урока...а и има къде да питат...щом му искат тази справка- трябва да я даде...иначе Канада през крив макарон... :(
Любо
Обратна връзка:

Мнение от Любо »

:roll: Не ги смятам за неинформирани. Но съм чувал, че служителите в посолството в Букурещ често се заяждат за подобни неща.
Просто се опитвах да бъда полезен. Sorry
Plamen

Мнение от Plamen »

Няма за какво да се извиняваш...аз се опитах да се пошегувам, но нещо май не стана...абе това не харесвам аз на форумите...липсват лицата и интонациите...Любо, споко...пиши винаги когато имаш мнение...това е за мене най-важното- да има мнения. Колкото повече- толкова по-добре
Аватар
Mark

Re: military book/record ???

Мнение от Mark »

Ste написа:... what your duties were during your military service...
S moja samouk Angliiski prewejdam :

Какви задачи сте изпълнявали през военната си служба.

Primerno: ot 1990-1991 Zam. Komandir na rota (organizirane na zada4ite na woennosluje6tite, kontrol wyrhu izpylnenieto na zada4ite)
1991-1993 Komandir na 2 Roti :roll: :) PRIMERNO

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Заключено