Колеж Ласал?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Joy

Колеж Ласал?

Мнение от Joy »

Някой може ли да каже нещо за този колеж? Цената на обучение на АЕС програмите? :roll: Споделете опит ако е учил някой там!
Joy

Мнение от Joy »

От септември 2006 от Леля Екимка успях да намеря това:
Впечатления от колеж ЛаСал имаме и са толкова пресни, че още ми държи влага и много, много съм ядосана, така че по-добре нищо да не казвам!
:shock: Лельо Екимка, очаквам включване. :? Кво толкова му има на колежа?
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Една позната се беше записала там миналата година - 7000$ за АЕС. Аз проверявах нещо преди 3 годинин - над 5000$ за АЕС.
Общо заеми/стипендии за 12-15 месеца към 15 000$ (за сравнение около 10 000$ при такса 1000$ за АЕС в друг колеж). Разликата от 5 бона разбира се е за сметка на заемите (10 000 в Ласал, около 5 в другия колеж). Вървят си по програмата Aide FInanciere както навсякъде.

Разлика в обучението няма, колеж като колеж.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Joy

Мнение от Joy »

c200 написа:Една позната се беше записала там миналата година - 7000$ за АЕС. Аз проверявах нещо преди 3 годинин - над 5000$ за АЕС.
Общо заеми/стипендии за 12-15 месеца към 15 000$ (за сравнение около 10 000$ при такса 1000$ за АЕС в друг колеж). Разликата от 5 бона разбира се е за сметка на заемите (10 000 в Ласал, около 5 в другия колеж). Вървят си по програмата Aide FInanciere както навсякъде.

Разлика в обучението няма, колеж като колеж.
Мерси С200, това доста ме ориентира, но малко не разбрах. 5-7000, това за цялото обучение ли е или за семестър? :roll: Ако е чистата сума за цялото обучение излиза към...2 000 за полугодие? :roll:
Аватар
c200

Мнение от c200 »

За цялото обучение. Сигурно са сравними цените, говоря за две напълно различни програми.
И двете бяха за по година мисля, по едни 500-600 на месец се падаше. Съответно заемът се вдигаше с толкова, само че и в двата случая ставаше дума за хора без доходи (новопристигнали).
Най-сигурно е да питаш в колежа колко струва програмата и после да сметнеш с калулатора на Aide Financiere.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Joy

Мнение от Joy »

c200 написа:За цялото обучение. Сигурно са сравними цените, говоря за две напълно различни програми.
И двете бяха за по година мисля, по едни 500-600 на месец се падаше. Съответно заемът се вдигаше с толкова, само че и в двата случая ставаше дума за хора без доходи (новопристигнали).
Най-сигурно е да питаш в колежа колко струва програмата и после да сметнеш с калулатора на Aide Financiere.
Мерси. Аз това и смятам да направя, но като знам колко дават информация в университетите за цената, та мога да си представя в частен колеж. Да не стане че казват едно, а излиза друго. :? Между другото, руснаците ми казват 16 000 годишно. :shock: :shock: :shock:

Програмата е 18 мес. и е задочна. Не смятам да взимам заеми.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ох, след учене в тукашен университет да тръгнеш да учиш в колеж :roll:
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Бе Кримон, кво само подскачаш! Не виждам къде Джой споменава, че тя ще учи в този колеж!
А мнението ми от 2006 не се е променило! Не стига че е скъпо (дали е оправдано или не - не мога да коментирам), а и нямат отношение към клиента!
Бих избрала друг колеж!
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
bateto

Мнение от bateto »

айде,опять заборчляхме :D
Joy

Мнение от Joy »

Леля Екимка написа:Бе Кримон, кво само подскачаш! Не виждам къде Джой споменава, че тя ще учи в този колеж!
А мнението ми от 2006 не се е променило! Не стига че е скъпо (дали е оправдано или не - не мога да коментирам), а и нямат отношение към клиента!
Бих избрала друг колеж!
Не става друг. :( Прерових всичко, тази програма в задочен вариант само при тях намерих. :(

Разказвай подробно какво не ти е харесало!
Силвия

Мнение от Силвия »

Аз завърших Ласал. Платих 2400 долара за 16 месеца - 4 семестъра. От обучението, с много малки изключения, съм много доволна. Макар че всичко е индивидуално.т.е. зависи от програмата и от учителите. Колкото до обслужването-административното найстина не е на ниво. Миналата година исках да продължа, оставих им съобщение, те не ми се обадиха, но като отидеш на место всичко е ОК. Успех!
Joy

Мнение от Joy »

Силвия написа:Аз завърших Ласал. Платих 2400 долара за 16 месеца - 4 семестъра. От обучението, с много малки изключения, съм много доволна. Макар че всичко е индивидуално.т.е. зависи от програмата и от учителите. Колкото до обслужването-административното найстина не е на ниво. Миналата година исках да продължа, оставих им съобщение, те не ми се обадиха, но като отидеш на место всичко е ОК. Успех!
Мерси Силвия! Нещо много широк диапазон от цени чувам. :roll: Но твоята определено ми харесва най-много. :lol:
Joy

Мнение от Joy »

Силвия написа:Аз завърших Ласал. Платих 2400 долара за 16 месеца - 4 семестъра. От обучението, с много малки изключения, съм много доволна. Макар че всичко е индивидуално.т.е. зависи от програмата и от учителите. Колкото до обслужването-административното найстина не е на ниво. Миналата година исках да продължа, оставих им съобщение, те не ми се обадиха, но като отидеш на место всичко е ОК. Успех!
Абсурд да ме огреят мен добри цени. :(

Frais de scolarité

Demande d’admission : 50.00$
Activités étudiantes: 20.00$
Carte d’identité : 17.00$

5 ou 6 sessions - $ 18,990 :shock: :shock: :shock:
(1965 heures)

Егати тези са се оляли с 20 хилядарки за обучение. :shock:

Силвия, тези 16 месеца при теб непрекъснато учене ли или с ваканциите? :roll: 4 семестъра- това са 2 години. Съответно 6- 3 години. Егати и АЕС-а искам да кажа аз... :?
haimana

Мнение от haimana »

То по часовете съдя, че май са на триместри, та ще да е към 2 години това обучение :)
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

абе кво е тва AEC - не беше ли марка хладилници или май беше AEG :roll:
Пари на заем - само взимаме.

http://www.thc-ministry.net/untoldstory/#INDEX
Публикувай отговор