здравейте ,
предварително се извинявам за глупавия въпрос , почти се досещам за отговора , но бих се радвала , ако някой , който има опит по въпроса , ми отговори .
пътувам за монреал следващия месец . парите , които ще представя на летището , са отчасти в пътнически чекове , и отчасти в CAD .
интересува ме , когато реша да откривам сметка в банка , и трябва да подпиша чековете в долния ляв ъгъл и СЛУЧАЙНО подписите ми имат разлика поради притеснения , нерви и т.н други причини , какво става ?
Чекът вече е подписан и служителят решава , че подписите не са идентични - ? Не ми е ясно , прочетох в сайта на American Express , че в такъв случай , служителя трябва да се обърне към Customer Support na American Express , а приносителя на чека получава ли сума все пак ?
Благодаря ви за отговорите ,
поздрави от Варна .
отн. пътническите чекове
- Sneji
- Най-любезен форумец
Аз имах същите притеснения преди 2 години и за да съм сигурна, че няма да ми направят проблем за подписа, още в банката подписах чековете с име и фамилия. Реших, че така е най-добре, защото дори и да има някаква малка разлика в изписването на буквите, първо, те са на кирилица и второ - ами подчерка не се влияе много от това дали се притеснявам или не. Аз лично нямах проблем с осребряването на чековете, въпреки, че бях попрекалила и част от чековете ми бяха за по 100$ и се скъсах от подписване.
-
- Обратна връзка:
Na men mi napraviha problem v edna ot bankite, zashtoto na pasporta mi podpisa ot 2000-ta godina beshe s edna vrytka poveche, otkolkoto segashnia mi podpis na chekovete.
Prosto me nakaraha da se podpisha i po dvata nachina, sveriavaha 15 minuti podpisite, umuvaha i nai-nakraia mi dadoha parichkite.
V nai-loshia sluchai shte ti otkajat na edno miasto, no dori ako otidsh v drug klon na sushtata banka moje da niamash problemi. No ne go misli tolkova i ne se pritesniavai za tova, na povecheto mesta sa razbrani hora i shte si vzemesh parite.
Prosto me nakaraha da se podpisha i po dvata nachina, sveriavaha 15 minuti podpisite, umuvaha i nai-nakraia mi dadoha parichkite.
V nai-loshia sluchai shte ti otkajat na edno miasto, no dori ako otidsh v drug klon na sushtata banka moje da niamash problemi. No ne go misli tolkova i ne se pritesniavai za tova, na povecheto mesta sa razbrani hora i shte si vzemesh parite.
- fe_ya
- Ефирна
- Обратна връзка:
Няма да имаш проблем - служителите са наясно че може да има известно разминаване - обикновено ако се съмняват в подписа ти ще те накарат да подпишеш чека още 1-2 пъти от обратната му страна - това е стандартна практика - другото което може да ти поискат е бележката с която си купил чековете и едно описание на чековете което трябва да са ти дали - с тези документи също удостоверяваш че чековете са твои.
По принцип си длъжен да поставиш подписа си пред служителя така че не избързвай с подписването им.
По принцип си длъжен да поставиш подписа си пред служителя така че не избързвай с подписването им.
благодаря ви
благодаря ви за мненията , и аз се надявам , че тези мои глупави притеснения са само плод на въображение .
но тъй като не работя много с чекове и не бях сигурна .
лек ден ,

но тъй като не работя много с чекове и не бях сигурна .
лек ден ,