За недоволните от здравната система в Квебек
-
- Обратна връзка:
на мен са ми казвали хора които са живяли и в африка, че предпочитат да се разболеят там и да разчитат на помощта на място отколкото на канадски болници; бил съм 2 пъти в спешно отделение, което е единствения начин да бъдеш прегледан въобще, след това чаках 2 пъти по 7 часа за рентгенова снимка; коментара на доктора по снимката беше в рамките на 5 мин. макс, не че има какво толкова да се коментира, но начина на работа на мед. система в ка е повече от абсурден; само пример дава ми се час за тази снимка в 8.00 на определена дата, отивам там и виждам 50 души със същия час - 8.00 на този ден. При положение че има 1 обслужващ доктор, как могат да бъдат обслужени 50 души едновременно или поотделно както си искате в 8.00?
мисля че в каната трябва да наблят на действия като събиране, изваждане, умножение и деление до завършване на 12 клас, поне след това може да има някакви по-трайни знания по елементарна математика.
В резултат на това, чаках 7 часа и бях приет в 15.00. Разбира се и другите чакаха. Като направих коментар на системата им пред някакво мед. лице, ме питаха дали знам как е в щатите. Казах им че не знам и не искам да знам; света не е само тези две държави, но на хората в каната до там им стига кръгозора.
мисля че в каната трябва да наблят на действия като събиране, изваждане, умножение и деление до завършване на 12 клас, поне след това може да има някакви по-трайни знания по елементарна математика.
В резултат на това, чаках 7 часа и бях приет в 15.00. Разбира се и другите чакаха. Като направих коментар на системата им пред някакво мед. лице, ме питаха дали знам как е в щатите. Казах им че не знам и не искам да знам; света не е само тези две държави, но на хората в каната до там им стига кръгозора.
точно така мисля по въпроса:)
В цитатите ти се засяга съвсем друг проблем- липсата на персонал и пренатовареността на отделенията. Колкото и квалифициран да си, за да си свършиш качествено работата, трябва да имаш достатъчното време да обърнеш внимание на даден случай, а такова в спешните отделения най-често липсва поради огромния наплив. От къде идва липсата на персонал и защо мед. система е превърната в такава бюрократическа машина, това вече е отделен въпрос и проблем на системата, с който съм абсолютно съгласна. Но няма да се съглася че става въпрос за некомпетентност.krimon написа:знаеш ли какво, дреме ми на шапката, дали някой във форума ще ми повярвал или не![]()
![]()
.....
КЛИНИКАТА Пиер Буше, читать надо
Пък и съвети от теб, как да ти кажа, изобщо не поемам. Дори обратното, ако си написала, че нещо е гадно, това за мен автоматично значи , че е на супер ниво. Досега грешка нямам в тази посока.
Пък какво казва тукашната ( и всяка друга) преса изобщо не ме интересува, защото аз на вестници не вярвам.
Пък и съвети от теб, как да ти кажа, изобщо не поемам. Дори обратното, ако си написала, че нещо е гадно, това за мен автоматично значи , че е на супер ниво. Досега грешка нямам в тази посока.
Пък какво казва тукашната ( и всяка друга) преса изобщо не ме интересува, защото аз на вестници не вярвам.
За много дребна операциийка платих 80 доларес. Въпреки, че си плащах, ми насрочиха среща с хирурга след 2 седмици, но аз не бързах. Два дни преди датата ми бяха оставили съобщение, че отменят срещата и ми оставят нова дата, която аз пък промених, щото не ми беше удобна. Цената не е висока, щото се касае за нещо изключително дребно. В деня на операцията имах температура и никак не ми беше добре, и съответно споменах за състоянието си на доктора, а той моментално реши, че се страхувамsasho71 написа:И аз пак питам някой бил ли е в частна клиника, колко е платил и колко е чакал? Примерно за едно MRI, или дребна операцийка. Аз за САЩ(Бъфало и Детройт) знам колко е, ама ми е интересно в Кебек как е, нито една клиника няма тарифите, ще взема да им звънна от любопиство

За други, дето за две минути ти правят преглед и все избягват антибиотиците, и ти се мъчиш като идиот, не съм на същото мнение. Щото се е налагало от БГ да ме лекуват, чрез обяснения по телефона. И имат един такъв незаинтересован вид, че на мен никак не ми е приятно.

Здрасти, troll!troll написа:Невъзможно ми е да се въздаржа, да попитам оценяващите квалификацията на лекарите, как го правят точно?
Дано, като прочетат въпроса ми и преди да ми отговорят, да се замислят малко.
Quo vadis?

На тоя ти въпрос (ако питаш мен де) отговарям по следния начин. Квалификацията аз например я оценявам така - влизам в кабинета, заставам срещу доктора, дръпвам една майсторска пледоария, след което той ме преглежда на кушетката и по тоя начин разбирам дали е квалифициран.

ПС: Пускам ви една еуфория. Я се поразкършете, че да ви минат всички болежки (двете сладурки горе)

http://youtube.com/watch?v=jZIoxw0ca9E
Joana
"... и аз открих свободата, дивата соколова свобода, която ме остави без дъх, сякаш пред мен се откри един живот с вятър, слънце и гонени от вятъра облаци, живот, за чието съществуване не бях и подозирал." "Сенки в рая", Ремарк
- Independent
Не ти ли писна?! За сведение само - в Монтреал Дженерал половината от резидентите, които ме преглеждаха (а те не бяха никак малко), бяха със "странни" (демек нито англо- нито франко-звучащи). Попаднах даже и на българин. Та затова не вярвам на нито една дума, ако някой започне да мрънка за дискриминация.peter_pan написа:с много пари и е за предпочитане да си местен, иначе може да забравиш за тази професияIRA написа:А как се става лекар в Канада?
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Просто не мога да се сдържа - току-що се обадих в Шарл Лемоан да искам рандеву със специалист - гинеколог. Днес сме 31 януари, предложиха ми за 7 февруари сутринта, не мога , викам друга дата - 11 февруари от 10 часа - пак не мога н азъбар съм ( местен, о ужас), викам нещо за 13 февруари - тя ми дава от 8, 30 , а не много ми е рано - малко по-късно - ами за 13 часа. Та взех накрая за 13 фверуари от 13 часа. Та това имам аз да ви кажа за канадската система и чакането по 2 месеца за специалист. И това е първото място, където съм се обадила.
Това специално за Мария и за специалистите и за хилядите, дето ги плащаш по специалистите и изследванията. И съм сигурна, че пак ще ми пусне изследвания. Безплатно.
Това специално за Мария и за специалистите и за хилядите, дето ги плащаш по специалистите и изследванията. И съм сигурна, че пак ще ми пусне изследвания. Безплатно.
Последно промяна от mama_kenga на Чет Яну 31, 2008 2:44 pm, променено общо 1 път.
хаха, мини тогава в юржанса до Шарл Льомоан - там практивува един виетнамец, който са му мътни както френския, английския, така и медицината. С една химикалка рисуваше върху стомаха (буквално го изрисува като татуировка) на мъжа ми къде му се намират органите и му назначи рентген за натравяне ... Голям е пич, благодарение на него лежах на легло месец, докато се разбере, че ми се здраво възпалил нерва на стъпалото. Абсолютен мухльо, обаче много обича да говори против комунистите и колко е гот в Канада 

Е ,моите виетнамци са от КЛИНИКАТА Пиер Буше, така че не виждам какво общо има. И се касае за моя опит, твоите истории - те са пословични. Н атеб предполагам са ти ясни както английския, така и френския, така и медицината , да не говорим за аеронавтиката. Там пък изобщо няма кой да те стигне.krimon написа:хаха, мини тогава в юржанса до Шарл Льомоан - там практивува един виетнамец, който са му мътни както френския, английския, така и медицината. С една химикалка рисуваше върху стомаха (буквално го изрисува като татуировка) на мъжа ми къде му се намират органите и му назначи рентген за натравяне ... Голям е пич, благодарение на него лежах на легло месе=, докато се разбере, че ми се здраво възпалил нерва на стъпалото. Абсолютен мухльо, обаче много обича да говори против комунистите и колко е гот в Канада