здравейте съфорумци
здравейте съфорумци
Пишем ви с молба за съвет.Ситуацията накратко: започнахме процедурата за имиграция преди около година. Семейство с две деца-сапруг-32г,съпруга-26г-деца:момиче-6г,момче на 1г и 4м. Аз(съпругът) съм водещ кандидат. На предварителният тест събрахме нужният брой точки, но в четвъртото писмо от Виена разбрахме че те не смятат така, т.е. не ни допускат до интервю поради недостатъчен брой точки. Молим за съвет, какви са вариантите за увеличаване броя на точките. Знаем, че предложение за работа от Quebec е един от начините, но по какъв начин бихме могли да се сдобием с такова. Професионален шофьор съм от 13г, със сертификат за автомонтьор и придобита специалност от средното образователно училище - електротехник(ел.обзавеждане). Имайки предвид тези специалности как и какви са шамсовете за намиране на такъж документ. Благодаря на тези които ще се отзоват.
не знам какви са ти шансовете да си вдигнеш точките,обаче ,ако дойдеш тук с тия трите професии и ,ако ги умееш добра пара ще правиш
в същност това са едни от най търсените професии тук за които има глад и се чудя тия капути кво се правят на интересни да пускат само доктори и инженери.то така и така после като дойдат никой не ги ебава и хората хващат я геврека я чука и отверките .збъркана работа.
в същност това са едни от най търсените професии тук за които има глад и се чудя тия капути кво се правят на интересни да пускат само доктори и инженери.то така и така после като дойдат никой не ги ебава и хората хващат я геврека я чука и отверките .збъркана работа.

-
- Обратна връзка:
В такива случаи хората се допитват и до консултант. Препоръчвам Павлин Пенчев за такав: http://www.immigrationcanada-bg.com/contactus.html
Аз съм доволен от него. Не взима пари за консултации, а само за съдействие. Тоест взима пари само с цел да направи всичко възможно да стане. Той вероятно ще ти обясни, че не мойеш да ползваш покана за работа от канадски работодател. Просто канадските закони не позволяват това, защото трябва да се доказва че няма такав специалист като теб в канада, което за твое съжаление не мойе да бъде вярно. Надявам се рабираш какво ти пиша. Свтът тук е много различен и не отговаря на представите на българите в БГ. Това не значи че е лошо и че е трудно тук. Този свят трябва да се изучава преди всичко, за да не се лутат хората тук. Павлин Пенчев много ми помогна в това отношение. Затова си платих и ходех много често за разговори по тази тема. Сега се чувствам все едно съм завършил образование по емиграция
Аз съм доволен от него. Не взима пари за консултации, а само за съдействие. Тоест взима пари само с цел да направи всичко възможно да стане. Той вероятно ще ти обясни, че не мойеш да ползваш покана за работа от канадски работодател. Просто канадските закони не позволяват това, защото трябва да се доказва че няма такав специалист като теб в канада, което за твое съжаление не мойе да бъде вярно. Надявам се рабираш какво ти пиша. Свтът тук е много различен и не отговаря на представите на българите в БГ. Това не значи че е лошо и че е трудно тук. Този свят трябва да се изучава преди всичко, за да не се лутат хората тук. Павлин Пенчев много ми помогна в това отношение. Затова си платих и ходех много често за разговори по тази тема. Сега се чувствам все едно съм завършил образование по емиграция

DCS - 05.05.06
Интервю - 29.11.06
Документи Букурещ - 08.12.06
Бар-кодове - 23.03.07
Медицински - 30.03.07
ОК- 16.04.07
покана за виза - 19.06.2007
ВИЗА - 26.07.2007
Интервю - 29.11.06
Документи Букурещ - 08.12.06
Бар-кодове - 23.03.07
Медицински - 30.03.07
ОК- 16.04.07
покана за виза - 19.06.2007
ВИЗА - 26.07.2007
Незнам какво да те посъветвам.Аз съм от 4 месеца в Монтреал,но тука работите са по съвсем друг начин.По принцип имам висше образование,но никога не съм работил като инженер.Преди да дойда тук и аз въртях геврека 3 години из Европа.Сега тук книжките не ни ги признават и ще трябва да се явявам за клас 1/за камиони с ремаркета и прицепи,като вече взех клас 5,за леки коли/.Всичко това тук е време.А като начало нали се сещаш че трябва да изкарваш пари от някаде.А бе хич не е лесно.Мисълта ми е ,че като дойдеш в Канада 1 година забрави за това което си работил,а бъди готов да работиш всичко.Освен това и работа без говорим език -забрави.За шофьори-задалжително и втория език,защото като мръднеш на 30-40км. извън града никой не иска да говори френски.Успех
Е добре де на тоя въпросния Павлин Пенчев някога кракът му стъпвал ли е на канадска земя ,че да е толкова компетентен или в репертуарът му влизат барбекюта ,пардон чевермета с цел зарибяване на нови рибки.Ей това не мога да си го обясня ,как един човек дето не е помирисвал Канада може да бъде по компетентен от нас канатците.Ама кво ли се чудя ,не случайно много хора които е налъгал и изпратил тук искат да го гърмят.
Има ли балъци,винаги ще има тарикати,за това евала на Павлин.
Има ли балъци,винаги ще има тарикати,за това евала на Павлин.

-
Според мен най-добре залягайте над франсето/за да Ви поканят на интервю/
А за П.Пенчев................няма смисъл /личен опит/.като си помислите за какво точно ще му плащате????Тази сума пари я вложете в нещо по-полезно/уроци,учебници..../Сигурна съм , че тук би получил много компетентни отговори и съвети::))))
Успех
А за П.Пенчев................няма смисъл /личен опит/.като си помислите за какво точно ще му плащате????Тази сума пари я вложете в нещо по-полезно/уроци,учебници..../Сигурна съм , че тук би получил много компетентни отговори и съвети::))))
Успех
28.12.2006г-изпратени документи във Виена
19.01.2007г- Accusé de réception
20.11.2007г- интервю-16.00h-Успешно
14.07.2008г- Изпратени док-ти Букурещ
09.09.2008г-Мед.формуляри
27.11.2008г-ОК мед-ки
09.07.2009г-Покани за визи/e-mail/
08.08.2009г-Визи
19.01.2007г- Accusé de réception
20.11.2007г- интервю-16.00h-Успешно
14.07.2008г- Изпратени док-ти Букурещ
09.09.2008г-Мед.формуляри
27.11.2008г-ОК мед-ки
09.07.2009г-Покани за визи/e-mail/
08.08.2009г-Визи
За да можеш да получиш правилен отговор е най-добре да ни пишеш какви точки получавате по различните критерии. Така може да се види къде може да има подобрение. Според също най-лесно можеш да си увеличиш точките от френския. Тук са ти написали, че най-трудно можеш да вземеш точки от намерена работа. Така че, моя съвет да ни напишеш какви точки са ти дали от Виена и тогава да мислим кое може да се увеличи. Освен това казваш, че сте имали четири писма от Виена. Пиши и за тях(ако искаш:))! Успех!
Re: здравейте съфорумци
Забрави за това, мисията е почти невъзможна!CHVORA написа:Знаем, че предложение за работа от Quebec е един от начините, но по какъв начин бихме могли да се сдобием с такова.
Лично аз бих те посъветвал да бягаш далеч от посредници и консултанти.
Можеш да си повишиш точките с по- високо ниво на езиците (френския най-вече). Можеш и да изкараш някакъв курс с цел да ти го признаят, като втора специалност. Този курс трябва да е с продължителност поне 1 година, което ще отложи кандидатурата ви за близкото бъдеще. Каквото и да решите, добре си направи сметката, защото наближаваш възрастовата граница за която взимаш максимум точки.
PS: Все пак, колко точки не ви достигат?
Не крадете! Правителството не обича конкуренцията!
bgy
blagodarq na vsi4ki, koito se otzovaha.