Strategiq za Interviu -Help!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
eviton

Strategiq za Interviu -Help!!

Мнение от eviton »

V oficialnite docs sam pisal 4e sam rabotil v moq firma(ET) 4 godini.Ne sam si pla6tal osigurovki za 2 godini a i nqmam kinti za da si gi platq.Kak spored vas da obqsnq 4e v docs sam pisal staj 4 god. a v osiguritelnata knijka imam zavereni 2 godini?
Molq pomognete s nqkakvi saveti!!! :oops:
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Можеш да се опиташ да докажеш дейност на фирмата.
Да представиш сключени договори, фактури...
Актуално състояние на фирмата също може би би помогнало...
Данъчни декларации...
Успех!
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
eviton

Мнение от eviton »

Vaprosa e tam 4e sam rabotil no ne sam se osigurqval.Firmata si ima6e deinost no za jalost nqma6e nujnite dohodi :((
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Ако можеш да докажеш дейността на фирмата си - какъв е проблема?
Можеш да обясниш на интервюто, че не си си плащал осигуровки.
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
eviton

Мнение от eviton »

Da ama nqma li da e kofti za pred tqh 4e sam dlajnik na darjavata?Izpitva6tiqt moje da si pomisli 4e nqma da sam korekten sled vreme i s kanadskata darjava.Tva mi e dosta golqm problem i mi sazdava dosta glavoboliq :(( :oops:
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Ako te pitat (no samo ako te pitat!) zashto prosto ne obiasnish che si bil materialno zatrudnen poradi fakta che se e nalojilo da podpomognesh finansovo roditeli, brat student i t.n. (ili za kakvato tam plagorodna kauza si si poharchil parite) i smiatash da se izdaljish pri parva vazmojnost predi da zaminesh?

Ubedila sam se ot opit che sas zapadni biurokrati chesnostta e nai-dobrata politika, ako ima i nai-malkia shans da te hvanat che gi mentosvash stava mnogo zle...Vij ako mojesh da go dokarash do - az dobro, chesno, umno momche, boreshto se s jivota...obiknovenno se opitvat da poizkriviat ramkite na zakona v tvoia polza...
jery
Обратна връзка:

Отг.

Мнение от jery »

Здравей!
Сега ще ти разкажа как се получи при мен. Аз също имам действаща фирма ЕТ от 4г. и половина. Така ги написах и в документите си. Плащам си редовно осигуровките, но за последните 2 год. не съм си заверявала осиг. книжка.
За целта си извадих актуално състояние на фирмата от "Делфи". Носех и препоръка от мои бизнес-партньори. Също и удостоверение от дан.служба, че не дължа никакви данъци. В деня на интервюто взех всички вносни бележки за осигуровките през последните 4 год. Но не мислех, че трябва да взема дан. декларации. Моасю Ла Рю ми поиска точно тях. Показах му удостоверението от данъчното и до тук добре. Тогава видя, че осиг. ми книжка е заверена само за 2г. Показах вносните бележки, но преводачката каза, че това не означава нищо. И така нищо не помогна - стажът ми стана по-малък. Но това не се оказа проблем, за да събера точките!
Днес на срещата с Ги Нолен разбрах, че максимален брой точки за стаж се достигат при 2 и половина г. стаж. Така че дори да не ти признят всичките 4 год. няма страшно! Бъди честна, не се опитвай да лъжеш или да хитруваш!
Успех!!!!
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Re: Отг.

Мнение от yaiuat »

jery написа:Днес на срещата с Ги Нолен разбрах, че максимален брой точки за стаж се достигат при 2 и половина г. стаж.
Не бе Jery максимален брой точки за стаж се дават при над 5 години по специалността. Или има промяна в точковата им система или ти не си разбрал, което е по вероятно
flyfish

Мнение от flyfish »

Zdravei eviton,
az si mislia,che ako niamash naznacheni rabotnici ,suvsem spokoino mojesh da dokajesh trudov staj tochno s danuchnite deklaracii,ot koito stava nai-iasno che tezi pari niakoi gi e izkaral s truda si i kato niamash rabotnici-gotovo,znachi ti si rabotil.Da ne govorim,che edna osiguritelna knijka izobshto ne dokazva,che pritejateliat i e rabotil.V Bulgaria vseki sobstvenik na ET-raboti,ne raboti e dlujen da se osiguriava.
Moiat muj e sobstvenik na grajd. drujestvo i po zakon ne se osiguriava.Toi izobshto niama osig. knijka.No tova ne znachi ,che ne e rabotil.V nashia sluchai drugo osven danuchnite deklaracii za dokazvane na trudovia mu staj prosto niama.Uspeh!
doki_doc

Мнение от doki_doc »

Здравей EVITON,
аз също бях писал в официалните документи трудов стаж в две ЕТ-та и едно ООД /които бяха мои/,като за едното ЕТ не бях си внасял осигуровките няколко месеца. На интервюто при мосю Ла Рю показах съдебната регистрация на фирмите и съответно съдебните решения за отписване от търг. регистри т.е. за закриването на две от тях/мосю Ла Рю ми поиска само оргиналите за сверка с копията които им бях изпратил, нищо друго/.
Друг е въпроса ако си им изпратил осигурителната книжка, задължително ще те питат по нея.
Обмисляйте всеки документ, удостоверение, диплома и т.н. преди да им го пратите за да може на интервюто да сте подготвени с отговорите и да не се закопаете сами.
Успех и късмет от мен!!!
Аватар
titi
Обратна връзка:

Мнение от titi »

flyfish написа:Zdravei eviton,
az si mislia,che ako niamash naznacheni rabotnici ,suvsem spokoino mojesh da dokajesh trudov staj tochno s danuchnite deklaracii,ot koito stava nai-iasno che tezi pari niakoi gi e izkaral s truda si i kato niamash rabotnici-gotovo,znachi ti si rabotil.Da ne govorim,che edna osiguritelna knijka izobshto ne dokazva,che pritejateliat i e rabotil.V Bulgaria vseki sobstvenik na ET-raboti,ne raboti e dlujen da se osiguriava.
Moiat muj e sobstvenik na grajd. drujestvo i po zakon ne se osiguriava.Toi izobshto niama osig. knijka.No tova ne znachi ,che ne e rabotil.V nashia sluchai drugo osven danuchnite deklaracii za dokazvane na trudovia mu staj prosto niama.Uspeh!
Не е точно така!!!!!!!
Ако си регистрирал ЕТ или каквото и да било търговско дружество и имаш осъществена търговска и трудова дейност, едва тогава си задължен по закон да внасяш осигурителни вноски и данъци. Когато нямаш дейност, се подава една декларация по утвърден образец, с която декларираш, че от определен момент нямаш дейност и не дължиш осиг. вноски. Същото е и с данъците.Когато нямаш дейност, подаваш само нулева данъчна декларация. Това е!!!!!!!!!!!!!

Заверената осигурителна книжка удостоверява осигурителния стаж на всяко лице и не е вярно, че с нея не може да се докаже стаж. Всички адвокати, ЕТ-ци и лекари на частна практика, които работят и се осигуряват сами, имат редовни осигурителни книжки, техният труд се зачита за осигурителен стаж. Така моят мъж си доказа доста години стаж, който мосю Jean La Ru прие без възражения или каквито и да било въпроси. Много е лесно, когато всички документи, които представяш са вярни и отговарят на декларираните данни. :lol: :lol: :lol:
Заключено