Канадско образование---работа?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

speedy,
не е баш така! едно е да си българин в БГ, друго е тука. Щото тук българите сякаш стават други, по-чуствителни, по неуравновесени, почва едно състезание между тях, в стил "кой е по-успял тука, кой е стигнал по-високо ниво на успялост" , то и в Бг го има туй, само че тука е на много по-висока степен. :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Godis

Мнение от Godis »

Един въпрос към Зорина и Жени -

Да предположим, че съм строителен инженер и работя в някаква фирма по специалността. Можете ли да кажете като какъв да дам препоръка на строителен инженер от България който в Канада има 0 стаж?

Питам сериозно - искам да разбера дали само си приказвате или реално имате някакво решение.

Жокер : Препоръки за това колко бил добър в БГ не важат.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Жени написа: Ако бяхме италианци, сърби, руснаци, гърци и каквито щете там, да сме си дали препоръки един на друг и не само ами никакви други нации няма да допускаме в редиците си.

:wink:
Да ако познават и са работили с въпросния човек. Ако не се познават, дори не са се виждали, нито италиянци ,нито някакви други ще препоръчат някого. Все пак говорим за конкретна област, а не за чистач или продавач . А и на много малко хора би им хрумнало да искат такова нещо от непознат.
Въпросът беше какво да направи , защо не го викат на интервю. В областа за която пита в момента има недостик на техници, щом не му се обаждат за интервюта определено нещо да не е наред в СВ-то му . Да се обърне към консултант да му го прегледа. Да си направи диск с проектите , които е правили да го разпраша и него. Взима жълтите страници и почва.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

Аз препоръка на българин не давам посмъртно, защото знам какви сме говеда.
Може да е гадно, но това е истината. :beer:
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
Жени

Мнение от Жени »

Godis написа:Един въпрос към Зорина и Жени -

Питам сериозно - искам да разбера дали само си приказвате или реално имате някакво решение.
Аз само си приказвам! :wink:

А който може да схване, ще схване!
becks

Мнение от becks »

troll написа: щото ако си истински строителен инженер, почваш да чукаш камъни и после ги редиш и т.н. - те туй е краткия път.
Кво му е краткото на този път? Чиракуваш години наред за жълти стотинки. Ама те тва искат, нали?
И се почват едни - Ама сега - канейдиън експитиънс, ала бала. Все едно че ние в БГ ядем доматите с колчетата и трябва сто години да се преквалифицираме, за да правим в крайна сметка нещата както сме ги правили в България.

Според мен има и такова "казармено" отношение от по-старите имигранти - Ма къде си тръгнал бе, я дай по каналния ред като всички, изяж си кофата с лайната итн ;)

А за тва дали има нещо сбъркано в резюмето ти след 80-100 апликейшъна и едно или нито едно интервю - нищо сбъркано няма за мен и е в реда на нещата. В момента в който взех да лъжа, че съм с 5-6 месеца канадски стаж и взеха да звънят. Пък то резюмето същото. ;)
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

filipne написа: Значи аз работя за фирма Х и давам препоръка на Иван за работа във фирма У.
Това ми е много интересно как ще го направиш?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
heat

Мнение от heat »

becks написа:... Âñå åäíî ÷å íèå â Áà ÿäåì äîìàòèòå ñ êîë÷åòàòà è òðÿáâà ñòî ãîäèíè äà ñå ïðåêâàëèôèöèðàìå, çà äà ïðàâèì â êðàéíà ñìåòêà íåùàòà êàêòî ñìå ãè ïðàâèëè â Áúëãàðèÿ....
Âúïðîñúò å : çàùî íå ñè ïðîäúëæàâàòå äà ñè ãè ïðàâèòå íåùàòà â Áúëãàðèÿ à èñêàòå äà ïîáúëãàðèòå Êàíàäà ?
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

Абе какво толкова мрънкате.
Аз знам канадци които са работили извън Канада дълго време и като се върнат тук са като нас. После работят каквато и да е работа или стават доброволци за да натрупат канадски опит.

Големи млънльовци са се навадили напоследък. :D
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
becks

Мнение от becks »

heat написа:
becks написа:... Все едно че ние в БГ ядем доматите с колчетата и трябва сто години да се преквалифицираме, за да правим в крайна сметка нещата както сме ги правили в България....
Въпросът е : защо не си продължавате да си ги правите нещата в България а искате да побългарите Канада ?
Ма не ща нищо да "побългарявам" (ако влагаш нещо негативно в това).
Аз твърдя, че образованието и опита ми (моите лично) от БГ не са по-лоши от тези на канадец с такова образование и опит.
Не виждам що постоянно трябва да доказжам, че не сме слезли от клона вчера ;)
speedy

Мнение от speedy »

Мнението ми е че е нормално да предпочетат човек с опит в Канада, отколкото човек прясно дошъл отнякъде, при положение че имат достатъчно кандидати за работа. Не е нормално, ако нямат кандидати и въпреки това се запъват като магаре на мост - канадски опит, та канадски опит.

Не мога да се сетя за много занимания, за които канадският опит да не е от полза. Най-вече, заради това че се очаква да имаш представа как работят хората тук и знаеш общите правила. По-малко би трябвало, да речем, на професор по химия, който изучава разлагането на амоняк на обогатен уран и витамин Б12 в някоя университетска лаборатия.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

becks написа: Ма не ща нищо да "побългарявам" (ако влагаш нещо негативно в това).
Аз твърдя, че образованието и опита ми (моите лично) от БГ не са по-лоши от тези на канадец с такова образование и опит.
Не виждам що постоянно трябва да доказжам, че не сме слезли от клона вчера ;)
И аз така мисля и точно това съм изтъквал по интервютата с конкретни примери... и за мен т.нар. канадски опит (говоря за ИТ-то) е някаква легенда...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
zorina

Мнение от zorina »

Godis написа:Един въпрос към Зорина и Жени -

Да предположим, че съм строителен инженер и работя в някаква фирма по специалността. Можете ли да кажете като какъв да дам препоръка на строителен инженер от България който в Канада има 0 стаж?

Жокер : Препоръки за това колко бил добър в БГ не важат.
ти препоръка явно няма да дадеш, така, че не се тревожи на този на когото ще помогнем дали заслужава и тн..... а тоя жокер си го дръж в задния джоб :D
heat

Мнение от heat »

becks написа:...
Íå âèæäàì ùî ïîñòîÿííî òðÿáâà äà äîêàçæàì, ÷å íå ñìå ñëåçëè îò êëîíà â÷åðà ;)
Òóê íå çíàì çà òîâà ... ìåí ëè÷íî íå ñà ìå êàðàëè äà ñå ÷óâñòâàì òàêà ...

À ÷å òðÿáâà äà ñå äîêàçâàø ïîñòîÿííî - òîâà íå å íåùî óíèçèòåëíî - âñå ïàê çàòîâà òè ïëàùàò.

È êîèòî ñè å äîáúð, âèíàãè èìà êîé äà ãî çàáåëåæè,..., à äðóãèòå âñå ñå îïëàêâàò :wink:
Аватар
troll

Мнение от troll »

Според мен целия проблем е , че повечето тук смятат, че като са добри професионалисти заслужават работа и висока заплата. :lol:
Грешка!
Ако беше така една не малка част от родените тук би трябвало да умре от глад, а не е така. :lol:

Освен туй да не се бърка свързването на двама души с различните видове препоръки и доколко тежът те.

След даването на пари на заем, делегиране на твоите пълномощия т.е. избирането на някой да те представлява е второто най-сложно нещо в този свят.А може и да е първото. :lol:
Заключено