Значи идваш на едно място дето не си бил и не познаваш хората на туй място и с мотива, че според теб си железен професионалист искаш да се уредиш над всички.„Как се постига това?” – „Ами сигурно така, както се отглежда английска ливада, а именно: косиш, поливаш, косиш, поливаш и за 200 години става”. Казвам уреждане , щото ако си истински строителен инженер, почваш да чукаш камъни и после ги редиш и т.н. - те туй е краткия път.Да ги убедиш с диплома е по-сложно, но не е невъзможно. Надеждата е ,че обикновенно назначават такива тъпири за Хюмън Рисърс, че те са склонни да вземат всеки.
Иначе казано: Обесняваш толкова дълго, че като схване ... :
Един човек отива в ресторант, където поръчва на келнера супа. Супата идва. Десет минути по-късно клиентът вика отново келнера и му казва „Моля ви, опитайте супата ми”. „Не, не, благодаря” – казва келнерът мило и се усмихва. „Не, моля ви, опитайте супата ми!” – настоява клиентът. „Ама как, моля ви се! Не бих могъл!” – недоумява келнерът. „Моля ви, настоявам да опитате супата ми!” – не се отказва клиента, след което келнерът, за който клиентът е всичко, се съгласява, и... какво да види: „Ами няма лъжица?” – казва келнерът. „Именно!” – отговорил му клиентът и се усмихнал любезно.
Опитвам с притчи, щото иначе е сложно.