И СЕГА К"ВО-2

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
army

И СЕГА К"ВО-2

Мнение от army »

2 част
PREVIOUS в "И сега к'во?".............шегувам се
-който чел-чел.........карам на татък:

Някой беше отворил тема "Говорите ли български на работното си място"- ами да ви кажа честно- вече НЕ, щото шефовете ми /"италиански" канадци/ взеха че понаучиха някоя и друга дума и почнаха да ме разбират/мамка му/.
А...тъкмо се сетих:
Ако сте нови емигранти и сте решили да се заселвате в Торонто и по-специално в North York - АБСОЛЮТНО е наложително да си опресните руският.(използвайте английски само в краен случай)
За останалите квартали - някоя и друга дума на китайски или индийски -ще ви свърши работа.
За езика ТОЛКОЗ........Голяма пречка се оказва за канадеца да проговори български :nenam:

Вие наложихте ли кисело зеле?
....щото ние опраскахме вече един бидон........бая зор видях докато изхвърля чорбата - ВОНИ ама на РОДНО
...Та...седя си аз на балкона с вдигнати крака на бидона/ с новото зеле :wink: /,"сонито" бичи кънтри , пафкам си индиански цигарки
/ ами евтини са я - щото вожда ми е приятел/, гледам залеза и МЕЧТАЯ..........???
1.5 г. ПО-РАНО
Ееех....... пристигнахме в Canada с 10 000 долара -викаме си с жената " ако не ни хареса -опатква ме ги и се връщаме"---да ама не
...ударихме на камък- за 1г. станаха двойно повече. И к'во?- пак трябва да седиме тука.
.......и като се развихрихме--започна се едно лудо пазарене ,та то колелета, плазми, DVD-та,X-box, компютри,козметики, бижута ....даже коледно дърво(елха) си поръчахме от USA-като го сглобих се оказа 2.5 метра/ седи малко на криво в хола/- ама паричките взеха да се преполовяват- Викаме си "на прав път сме"
.....и тогава се случи..........
Един мургв канадец ни натресе с новичката си Toyota, докато чакахме на червен светофар
и като ни грабнаха братята "руски канадци"-медицински центрове, масажи/3 пъти седмично/- побъркаха ни. На всичкото отгоре и чисто новичък Додж гранд караван ни дадоха докато ни се ремонтираше нашата кола.
Ако на някого се наложи-адреса го имам/на мед.центъра/- масажистките са Филипино и вече говорят български????
Оказа се ,че иншуранса дето го плащам не е еврейски балон - като заваляха едни чекове за обезщетения..............УЖАС!
Стана ми интересно бе.....!
-викам си също кат в България ,ами къде е уловката?
Послее ...а........после сумата като прехвърли 10 бона - загубих нтерес. Сега дъщеря ми ги събира и си играе с тях :nenam: -ОПА!

И сега с жената пак сме притеснени- трябвало да започва работа, щото неможела вечно да отказва.
To be continue......

p.s.1. КОЛЕДА ИДВААА... :partytime: - ТРЯБВА да има настроение и усмивки :dance:
БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!
p.s.2. eeeee.......много напирате за снимковият материал- ама ще го пусна през втория сезон на "сериала" :thumbsup:
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Pepon

Re: И СЕГА К"ВО-2

Мнение от Pepon »

army написа:Та...седя си аз на балкона с вдигнати крака на бидона/ с новото зеле :wink:
Ти гледай да не позамръзне при -20C, че после да не се наложи да го вадите с брадва или електрически трион. :D :beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

ооо army ти се появи
виждам че сте били заети с покупки
поздрави :wink: :beer: :beer:
army

Мнение от army »

Здрасти "KURTA007"
Бяхме в нелегалност, ама ни разкриха!!!!
Как сте?- пиши на Л.С.
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
army

Мнение от army »

By the wey,
що на етажа /дето живеем/ са ни наредили така?:
- от ляво/на север/ - туркиня с 3 деца
- от дясно ,в южна посока- румънско семейство
- от среща е езерото/Ontario/ ,а пък зад нас -в апартамента са сърби!!!!
Не знам , ама тук ми се струва, че всичко е с главата на долу/up side down/- както викат в Перущица.
smotan

Мнение от smotan »

Ужас! Много им е зле географията.
Аз много се притесних за кучето - защо така се обърква милото? Българският е международен кучешки език: китайските кучета например, ме разбират на български!
Весела Коледа! 8)
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Ама има ли кучета в Китай :)?
Ти какво им каза "АМ" :twisted:? Това го разбират на всеки език сигурно :rotfl: ...
Сериозно, виждал ли си да се продава кучешко или кучета за ядене :( ? Нашата китайка много се обиди като я питахме яла ли е файдо, каза че само корейците ги ядяли :roll: ... А един от Лаос ме попита, ами вие защо ядете агънца, и те са симпатяги :shock: ...
Циганите - на Сатурн !
army

Който го прочете - ВЕДНАГА ДА ГО ИЗТРИЕ

Мнение от army »

Който го прочете - ВЕДНАГА ДА ГО ИЗТРИЕ- / "Linko"- ,ако може ТИ да си последен?????/
Ами обърква се , милото /за кучето говоря/ - щото е китайско!!

Та да си дойда на думата.................
С'я съм с ограничен лимит на компютъра, щото някой казал на жената за писанията ми.-ще съм кратък.

АЗ съм разочарован!!!!!!
1. Щото се оказа ,че тук/ в Канада/ имаме повече приятели- отколкото врагове - няма с кой да се зачепиш;
2. За втори път /тази седмица/ изхвърляме пържолите?????- е ...вярно, че ги държим на терасата- ама в хладилника няма място!!!
3. НЕ мога да си отспя- от работа- "купон"... и обратното????- все едно , че съм в Монтреал!!!!!
4. Ако имаш проблем? - веднага се решава ....-/ако не вярваш-питай "батето"/
5. Ако искаш да се свържеш с мен?...- питай жената???!!!
6. Тая точка със сигурност ще отпадне- щото "Linko" ще я отреже???
7. Кучето ни?- не ще салам - търси "лазаня" ????
8. Шефа! /италяница/ пак ми е сърдит - щ"от?- не съм му говорил /вече/ на български? :nenam:
9. "Dparo u TaHq" ми взеха "ъкъла"
10. Синът ни завърши "Хай скул" с една тетрадка!!!!- яд ме е ,че му я купихме с 100 листа./набутвация/
To be continue......./както се вика/.......
Kim Wild

....

Мнение от Kim Wild »

:D :D :D :D :D :D :D :D
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Army,въоръжи се с търпение :P ,на жената ще й мине!
Вложи малко повече изобретателност,например вместо пържоли купи един букет от Рози (само не казвай,че там рози няма :thinkerg: )
Ако не ти стигне интернета веднага ще се организираме и кой с колет ,кой с писмо ще ти пратим :dogrun:
Признавам си див си :lol: ,надявам се си душата на компанията,когато ,ако,може би се озова в Канада и ми стане криво да си наблизо и да подържаш живеца :thumbsup:

http://www.dailymotion.com/bookmarks/cv ... ngs_family
Аватар
myhata II

Re: И СЕГА К"ВО-2

Мнение от myhata II »

army написа:2 част
PREVIOUS в "И сега к'во?".............шегувам се
-който чел-чел.........карам на татък:

Някой беше отворил тема "Говорите ли български на работното си място"- ами да ви кажа честно- вече НЕ, щото шефовете ми /"италиански" канадци/ взеха че понаучиха някоя и друга дума и почнаха да ме разбират/мамка му/.
А...тъкмо се сетих:
Ако сте нови емигранти и сте решили да се заселвате в Торонто и по-специално в North York - АБСОЛЮТНО е наложително да си опресните руският.(използвайте английски само в краен случай)
За останалите квартали - някоя и друга дума на китайски или индийски -ще ви свърши работа.
За езика ТОЛКОЗ........Голяма пречка се оказва за канадеца да проговори български :nenam:

Вие наложихте ли кисело зеле?
....щото ние опраскахме вече един бидон........бая зор видях докато изхвърля чорбата - ВОНИ ама на РОДНО
...Та...седя си аз на балкона с вдигнати крака на бидона/ с новото зеле :wink: /,"сонито" бичи кънтри , пафкам си индиански цигарки
/ ами евтини са я - щото вожда ми е приятел/, гледам залеза и МЕЧТАЯ..........???
1.5 г. ПО-РАНО
Ееех....... пристигнахме в Canada с 10 000 долара -викаме си с жената " ако не ни хареса -опатква ме ги и се връщаме"---да ама не
...ударихме на камък- за 1г. станаха двойно повече. И к'во?- пак трябва да седиме тука.
.......и като се развихрихме--започна се едно лудо пазарене ,та то колелета, плазми, DVD-та,X-box, компютри,козметики, бижута ....даже коледно дърво(елха) си поръчахме от USA-като го сглобих се оказа 2.5 метра/ седи малко на криво в хола/- ама паричките взеха да се преполовяват- Викаме си "на прав път сме"
.....и тогава се случи..........
Един мургв канадец ни натресе с новичката си Toyota, докато чакахме на червен светофар
и като ни грабнаха братята "руски канадци"-медицински центрове, масажи/3 пъти седмично/- побъркаха ни. На всичкото отгоре и чисто новичък Додж гранд караван ни дадоха докато ни се ремонтираше нашата кола.
Ако на някого се наложи-адреса го имам/на мед.центъра/- масажистките са Филипино и вече говорят български????
Оказа се ,че иншуранса дето го плащам не е еврейски балон - като заваляха едни чекове за обезщетения..............УЖАС!
Стана ми интересно бе.....!
-викам си също кат в България ,ами къде е уловката?
Послее ...а........после сумата като прехвърли 10 бона - загубих нтерес. Сега дъщеря ми ги събира и си играе с тях :nenam: -ОПА!

И сега с жената пак сме притеснени- трябвало да започва работа, щото неможела вечно да отказва.
To be continue......

p.s.1. КОЛЕДА ИДВААА... :partytime: - ТРЯБВА да има настроение и усмивки :dance:
БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!
p.s.2. eeeee.......много напирате за снимковият материал- ама ще го пусна през втория сезон на "сериала" :thumbsup:

Споко не бой се,ще ти вдигнат застраховката :)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
army

Мнение от army »

Пред Новогодишно съм .../малко/...... сантиментално настроен!?
....може би защото е края на годината - винаги си правя равносметка и стигнах до ...............
Някои заключения:

1. Canada- /за държавата -говоря/ ....и без мен се оправяше добре
/ама и на мен ми даде шанс/
2. В това огромно и "пъстро" разнообразие от нации НИЕ БЪЛГАРИТЕ сме най- "цветни"
3. Яд ме е , че родината ни, продължава да извива "вратовете" и "ръцете" на майките и бащите ни .....но въпреки това Я ОБИЧАМ!!!
- Левски , Ботев.. - Не мога да ги сравня с Оцеола!?
4. Да си емигрант не е прищявка- ...то е диагноза!
5. АЗ моят емиграционен стрес си го изживях в Русия????- там пропагандата беше по-яка!.
....преди година/ когато пристигнах в Канада/ бях горд, злобен и ядосан!!!!!...та ми се случи да вляза /по работа/ в къщата на араби- наложи се да изслушам "лекция"/от тях/- защо трябвало да съм без обувки!!!!! ... - тогава им отговорих кратко/щото не знаех езика/--моята религия не ми позволява??????!!!!!!
........и те го приеха!
Вчера посетих същото семейство- но този път си свалих обувките- и знаете ли К'во?....- благодариха ми и на тръгване ми дадоха една тава с баклава-.... е.. обърнах се и се огледах / за всеки случай/ -/като се наведох да взема тавата./.......
ама после осъзнах ,че това е остатъчен стрес/от BG/
....та по точка 5 заключението ми е:
Злобата и стреса пречат в Канада
6. Като видя пари- очите ми стават на палачинки /може и да е от еврейският ми корен/
7. Като срещна Българин в Канада - забравям за парите
8. Като видя жената - забравям за българите!!!!????....-ОПА?
/ пак ще ме съспендват/
9. .....има още- ама нямам време!

p.s.1. myhata II - и аз ка'т тебе НЕ им вярвах - ?
...Те пък/канадците/ взеха ,че ми я намалиха -застраховката
/след 1 година със 100$/???
.....аз пък се ядосах и продадох колата :wink:
/ няма да е на тяхната я?/- .....Е ..с'я хода пеш- ама си запазих номера-"BAKA-001"... то пък в ,"калюжен центъра", случих на Японец/падна от смях/ :rotfl: вика ми,че на Японски "BАКА" било ИДИОТ аз му отговарям- "не бе- българин съм!"- Явно и той не повярва........
ама нейсе- НЕ ми пука -тук/в Канада/ и без това Японците са малцинство/само колите си остават и изчезват/ :nenam:
-от тогава съм на принципа-
"Питай патило - не старило"
p.s.2. Dparo u TaHq- Ако дойдете в Торонто - ние сме на среща-
"Подушвам ,че сме от една порода!" - Пратих жената за рози - ама каза, че ще се върне скоро......!!!!!!
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

:partysmiley: Нека да е Нова Новата ни година,с повече Здраве и усмивки :partytime:
smotan

Мнение от smotan »

anxeli написа:Ама има ли кучета в Китай :)?
Ти какво им каза "АМ" :twisted:? Това го разбират на всеки език сигурно :rotfl: ...
Сериозно, виждал ли си да се продава кучешко или кучета за ядене :( ? Нашата китайка много се обиди като я питахме яла ли е файдо, каза че само корейците ги ядяли :roll: ... А един от Лаос ме попита, ами вие защо ядете агънца, и те са симпатяги :shock: ...
Аааааа, кучета във Виетнам видях да висят по витрините като пилета и взеха да ми обясняват, че не всяко куче ставало за ядене, имало си специална порода за тази работа...не зная...Тук не се забелязват.
Обаче! Голям грях: онзи ден, имам подозрения, че ядох магарешко! :roll:
Странджата

Мнение от Странджата »

Немаш грижа , от магарешко се правят най-хубавите луканки в България , от време оно , а в последните години що знайни и незнайни приятели на човека са минали по реда си и бай Вълчо не може ти каже :wink: :beer:
Публикувай отговор