PREVIOUS в "И сега к'во?".............шегувам се
-който чел-чел.........карам на татък:
Някой беше отворил тема "Говорите ли български на работното си място"- ами да ви кажа честно- вече НЕ, щото шефовете ми /"италиански" канадци/ взеха че понаучиха някоя и друга дума и почнаха да ме разбират/мамка му/.
А...тъкмо се сетих:
Ако сте нови емигранти и сте решили да се заселвате в Торонто и по-специално в North York - АБСОЛЮТНО е наложително да си опресните руският.(използвайте английски само в краен случай)
За останалите квартали - някоя и друга дума на китайски или индийски -ще ви свърши работа.
За езика ТОЛКОЗ........Голяма пречка се оказва за канадеца да проговори български :nenam:
Вие наложихте ли кисело зеле?
....щото ние опраскахме вече един бидон........бая зор видях докато изхвърля чорбата - ВОНИ ама на РОДНО
...Та...седя си аз на балкона с вдигнати крака на бидона/ с новото зеле

/ ами евтини са я - щото вожда ми е приятел/, гледам залеза и МЕЧТАЯ..........???
1.5 г. ПО-РАНО
Ееех....... пристигнахме в Canada с 10 000 долара -викаме си с жената " ако не ни хареса -опатква ме ги и се връщаме"---да ама не
...ударихме на камък- за 1г. станаха двойно повече. И к'во?- пак трябва да седиме тука.
.......и като се развихрихме--започна се едно лудо пазарене ,та то колелета, плазми, DVD-та,X-box, компютри,козметики, бижута ....даже коледно дърво(елха) си поръчахме от USA-като го сглобих се оказа 2.5 метра/ седи малко на криво в хола/- ама паричките взеха да се преполовяват- Викаме си "на прав път сме"
.....и тогава се случи..........
Един мургв канадец ни натресе с новичката си Toyota, докато чакахме на червен светофар
и като ни грабнаха братята "руски канадци"-медицински центрове, масажи/3 пъти седмично/- побъркаха ни. На всичкото отгоре и чисто новичък Додж гранд караван ни дадоха докато ни се ремонтираше нашата кола.
Ако на някого се наложи-адреса го имам/на мед.центъра/- масажистките са Филипино и вече говорят български????
Оказа се ,че иншуранса дето го плащам не е еврейски балон - като заваляха едни чекове за обезщетения..............УЖАС!
Стана ми интересно бе.....!
-викам си също кат в България ,ами къде е уловката?
Послее ...а........после сумата като прехвърли 10 бона - загубих нтерес. Сега дъщеря ми ги събира и си играе с тях :nenam: -ОПА!
И сега с жената пак сме притеснени- трябвало да започва работа, щото неможела вечно да отказва.
To be continue......
p.s.1. КОЛЕДА ИДВААА... :partytime: - ТРЯБВА да има настроение и усмивки

БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!
p.s.2. eeeee.......много напирате за снимковият материал- ама ще го пусна през втория сезон на "сериала"