домашен телефон
домашен телефон
От доста време си търсим доставчик на услугата "домашен телефон" . Вие кого ще препоръчате ? Ако си вземем VoiP домашен телефон, например Acanac , ще бъде ли съвместим със системата за бъзера? А кой Войп доставчик бихте препоръчали?
- optics
- Модератор
Аз това го бях писал преди. Vonage.com !
Голяма и уважавана фирма, не е махленски провайдер.
Виж условията и ако решиш ми се обади на лично съобщение за да ти пратя покана. И двамата ще получим по два месеца безплатни (ако има някакви други бонуси в момента, тоя се натрупва върху тях)
За една година употреба, нямам никакви оплаквания.
Виж условията и ако решиш ми се обади на лично съобщение за да ти пратя покана. И двамата ще получим по два месеца безплатни (ако има някакви други бонуси в момента, тоя се натрупва върху тях)
При тези цени които са оферирали са по-скъпи от стационарен телефон.optics написа:Аз това го бях писал преди. Vonage.com !
Аз лично не виждам как може човек да се вмести примерно в 500 минути. На същата цена офертата на Рожерс (20$)и Бел (20$) е без лимит, а и не си зависим от интернет доставчик на които трябва допълнително да заплатиш и 10$ за да ти наеме некет ДСЛ линия от тях.
Точно така и да не забравим измислените Touch tone fee на Bell = $2.80 и System Access Fee на Rogers = $4.50sasho71 написа:e na Bell не е 20 кинта, като туриш един феачур като наейм дисплаъей става 28, като му турищ и гст/пст та заковаваш точно 36$ крайна тцена.
Та $20, ама само в големия шрифт, като прочетеш сичките изненадки във fine print и им праснеш накрая GST+PST и става както Сашката е казал доста над 30 долара

- optics
- Модератор
Смехории !!! Нито офертата на Роджърс е сравнима, за Бел пък да не говорим. Изобщо може ли сериозен човек да хвали Бел ???analgin написа:При тези цени които са оферирали са по-скъпи от стационарен телефон.optics написа:Аз това го бях писал преди. Vonage.com !
Аз лично не виждам как може човек да се вмести примерно в 500 минути. На същата цена офертата на Рожерс (20$)и Бел (20$) е без лимит, а и не си зависим от интернет доставчик на които трябва допълнително да заплатиш и 10$ за да ти наеме некет ДСЛ линия от тях.
Ясно е, че българска черта е да се правят изявления без проверка на фактите ама чак пък толкоз ... Ми вземи погледни как разните фичърси се добавят в офертата на Роджърс. При нас са си включени. Секретар, изчакване, показва номера на обаждащия се, конференция и др.
Плащам чисто 19.99 на месец.
Относно 500-те минути -- въпрос на приказливост и кой как обича да си губи времето. Ние правим по 200-280 минути средно на месец. Ако не ти стигат минаваш на по-горния план. Сега един приятел съм проагитирал, той каза, че жена му иска да си говори повечко с майка си (от Виктория, а майката е в Монреал) и щял да вземе неограничения план.
Не ми стана ясно и какви са тия приказки за допълнително заплащане на интернет доставчик, след като аз така или иначе си плащам за интернета.
Аз ползвам Аканак като втори телефон в къщи. Те предлагат доста повече ехтри ...за разлика от теб плащам чисто на месец 9.99$optics написа: Плащам чисто 19.99 на месец.
Не ми се спори с лаици, аз си изкарвам прехраната повече от 10 години с VOIP телефония и заразлика от теб членувам в ордена на иженерите като такъв в Канада.
За човек които не е в час с VOIP материята няма да е лесно да си аранжира сам телефон от този тип. Нужно е да променят настройките на модема за да работи като мост и неговите функции да се поемат от VOIP адаптора за да няма проблеми при разговорите. Не подценявай и факта, че качеството на интернета който ползваш е от голямо заначение.
Ще се радвам да науча от теб името на фирмата самарянка която ти поема разходите за да ти наеме и даде безплатно ДСЛ линия.
Аналгин
Благодаря на всички за отговорите.analgin написа:Аз ползвам Аканак като втори телефон в къщи. Те предлагат доста повече ехтри ...за разлика от теб плащам чисто на месец 9.99$optics написа: Плащам чисто 19.99 на месец.
Не ми се спори с лаици, аз си изкарвам прехраната повече от 10 години с VOIP телефония и заразлика от теб членувам в ордена на иженерите като такъв в Канада.
За човек които не е в час с VOIP материята няма да е лесно да си аранжира сам телефон от този тип. Нужно е да променят настройките на модема за да работи като мост и неговите функции да се поемат от VOIP адаптора за да няма проблеми при разговорите. Не подценявай и факта, че качеството на интернета който ползваш е от голямо заначение.
Ще се радвам да науча от теб името на фирмата самарянка която ти поема разходите за да ти наеме и даде безплатно ДСЛ линия.
Аналгин
Аналгин, а този модем, който те ти посочват да се ползва не трябва да се пренастройва, нали? Видях, че продават и кабели, от тях ли е най-изгодно да се купят, или от друго място? И още нещо - този телефон може ли да се свърже със системата за бъзерите?
- optics
- Модератор
Драго, не се притеснявай, аз не споря. Нито съм казал нещо невярно, нито съм обидил някого, особено пък човека който си изкарва прехраната с VoIP телефония. Просто някои хора правят прибързани изявления, после вместо да кажат - да бе, не съобразих всичко, почват да се палят все едно съм им засегнал професионалните качества като съм посочил че Роджърс и особено Бел не са изобщо опция.analgin написа:Аз ползвам Аканак като втори телефон в къщи. Те предлагат доста повече ехтри ...за разлика от теб плащам чисто на месец 9.99$optics написа: Плащам чисто 19.99 на месец.
Аналгин
И каква фирма самарянка търси аналгина въобще. Тъй като всички знаем, че няма фирми самарянки дето да предоставят жици от добро сърце, вероятно подтекста е, че ние лаиците не знаем кои жици за какво са и може би плащам на Бел без да знам и без да съобразявам.

Каква е простата истина: Интернета идва по коаксиален кабел който е прекаран от провайдера до къщата. Също така идват и други коаксиални кабели от други провайдери които са били прекарвани някога. Те в момента си стоят и чакат ако реша да сменям провайдер.
Инженера явно допуска априори, че всяка интернет връзка трябва да идва по телефонни кабели, но допускането му не е вярно нито по принцип, нито в моя конкретен случай.
Относно Аканак и техните евтини цени. Похвално. Намерил, абонирал доволен. Обаче не всички живеем в следните градове/квартали:
Toronto, Ottawa, London, Еtobicoke, Мarkham, Hamilton, Mississauga, Malton, Montreal, Vancouver, London, Calgary, Edmonton, Victoria.
Гледах и не видях какви са тия толкова "повече екстри" или е говорено наизуст или аз не съм видял, за да има мир, да приемем второто.
Обаче не е ясно едно - Ако тоя Аканак е толкова готин, защо изобщо има друг "първи" телефон, че тоя му е втори.
Драго, запомни следното - като дойдеш - да бягаш от Бел като дявол от тамян. Те са една мудна машина която се държи нелоялно с клиентите и веднага мога да ти извадя няколко човека да дадат примери в това число и мои преживелици през 2002-ра. Имаме и форумец който работи в кол център на Бел, та като си пием бирата разказва много смешни случки (смешни ако не си клиент!)
Аз сега се замислих (рядко ми се отдава)
Това ,за което се говори в тази тема е за домашен телефон и от части и за интернет.
Но кое е "добре" като за мобилен телефон.Какви са условията при мобилните телефони.Мисля всички сме гледали в американските филми как се говори много и дълго.
Тъй като вече в БГ е напълно норнално да се говори много по GSM,като например безплатните минути които при мен не свършват ,а понякога почти съм заспивал на телефона.
Слонът стъпил в един мравуняк. Мравките се покатерили на него.
Слонът разтърсил глава и те изпопадали. Останал само Пешо.
Другите мравки започнали да викат:
- Удуши го, Пешо!
Слонът побягнал. След малко клон съборил Пешо.
Той се върнал при другите и те го попитали:
- Къде е слона?
- Избяга.
- Лъжеш, Пешо! Още дъвчеш!

Това ,за което се говори в тази тема е за домашен телефон и от части и за интернет.
Но кое е "добре" като за мобилен телефон.Какви са условията при мобилните телефони.Мисля всички сме гледали в американските филми как се говори много и дълго.
Тъй като вече в БГ е напълно норнално да се говори много по GSM,като например безплатните минути които при мен не свършват ,а понякога почти съм заспивал на телефона.
Слонът стъпил в един мравуняк. Мравките се покатерили на него.
Слонът разтърсил глава и те изпопадали. Останал само Пешо.
Другите мравки започнали да викат:
- Удуши го, Пешо!
Слонът побягнал. След малко клон съборил Пешо.
Той се върнал при другите и те го попитали:
- Къде е слона?
- Избяга.
- Лъжеш, Пешо! Още дъвчеш!