Днес училища и детски градини не работят!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

:)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
heat

Мнение от heat »

Smart Dust написа:
filipne написа:
Lub0 написа:Ñìåíÿé êâàðòàëà...
Àõà , òî äà áåøå ñàìî â ìîÿ êâàðòàë ..
Ñìåíè ãðàäà. :D
ñ Rio de Janeiro - òàì ñíÿã íÿìà ... ïîíå çàñåãà

Изображение
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

А защо не и държавата направо ?

Други гениални препоръки ? :lol:
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

filipne написа:А защо не и държавата направо ?

Да, спри да мрънкаш. :D :D :D
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Smart Dust написа:
filipne написа:А защо не и държавата направо ?

Да, спри да мрънкаш. :D :D :D
Ама разбира се ! Като не е изчистен снега не се мрънка - сменя се квартал , град , държава, но никога не трябва да си недоволен, че плащаш данъци за несвършена работа.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ех, filipne, не схващаш разликата и това си е. :(

Когато недоволството ти се ограничава само в писане на пълни с негативизъм постинги тук, с критики и псувни пред домашните или на маса с приятели или колеги, то ти си обикновен мрънкалник и това си е.
Но виж ако вместо това подемеш някаква инициатива за промяна на нещата, каквато и да е тя и независимо от нейния успех, то не си мрънкалник а борец за "еди-какво си".

Чат ли си сега? ;)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Чат съм и още как ! Значи когато нещо не е както трябва си мълчиш като пръдня в гащи и се правиш, че такова животно нЕма, за да не излезе, че си мрънкалник . С две думи трябва да си винаги за всичко доволен !

Гениално !

Или може би трябва да съм доволен, че газя преспи , че придвижването с кола е малък ад или , че децата ми измръзнаха защото някой не си свършил работата за която му се плаща с пари и от моя джоб ?

Да не би да искаш да кажеш, че имам правото да съм недоволен само ако подема някаква инициатива и незнам си какво си ? Егати и логиката !

А забравих , че ти данъци не плащаш и ти е все тая !
Последно промяна от filipne на Чет Дек 20, 2007 6:32 pm, променено общо 1 път.
bateto

Мнение от bateto »

И в тая тема гледам Вечните Позитивисти :D се изказаха неподготвени наричайки за кой ли пореден път черното бяло и то за неща които са очеВадни.е немога да ги разбера каква им е целта ,да заблуждават хората за да си доставят някакво удоволствие или да си избиват комплексите,или ги е яд ,че са се набутали в мизерията ,но не смеят да си го признаят.освен аз който по цял ден съм по пътищата и то не само в града ,а и на север и на юг от него и имам най компетентното мнение от всички ви по стечение на обстоятелствата/такава ми е работата/ се оказва ,че и има и даста ддруги хора с отворени очи.
Да твърдя ,че навсякъде в Мтл. и околностите дереджето е еднакво,почти нищо не е почистено с изкл. на главните артерии,включително и в по богатите и най богатите квартали,така ,че с преместването от квартал в квартал проблемът няма да се разреши.Ситуацията е такава при един съвсем нормален еднодневен снеговалеж,няма никаква екстриймна ситуация ,като продължително снеговалене и снегонавяване,обледяване и подобни природни стихии,просто един нормален сняг ,при който в Германия/една нормална държава/ например на вторият ден след спирането му нямаше да има и помен от него по улици и тротоари освен спомен по зелените площи ,които така и така са непроходими 12 месеца в годината.Но тук пак зимата и снега ни хванаха неподготвени,интересно в кой ли частен джоб са попаднали парите от и без това убийственните данъци които плащаме.
Това дами и господа е гражданска позиция ,а не мрънкане ,знам ,че тук има една категория хора които даже и да ги на...ат пак ще се усмихват и ще кажат -че кво толкова това си е вреда на нещата ,но аз немога да премълчавам негативите и да си завирам главата в пясъка като щраус ,а ще говоря наричайки нещата с истинските им имена. :o
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Батето , то тези за които казваш , те гледат с очите на влюбени ( заимствано от Ким Уайлд ) и за тях едно н..ане си е в реда на нещата и даже им е кеф !
bateto

Мнение от bateto »

не отричам ,дамата която споменаваш се изказва с такъв патос ,аха да ме зариби за каузата :D
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

filipne написа:Чат съм и още как ! Значи когато нещо не е както трябва си мълчиш като пръдня в гащи и се правиш, че такова животно нЕма, за да не излезе, че си мрънкалник.
Абсолютно погрешни сравнения и изводи...както винаги.
Израза "мълчиш като пръдня в гащи" е пълна безсмислица и не навежда на никакви асоциаци. Можеш да се "изнижеш като пръдня из гащи" например.
Да се правим че такова животно нема не съм го казвал никога и не съм го мислел. И аз недоволствам от редица неща, но не надувам главите на околните с моите недоволства, нито пък изопачавам нещата. Ако реша, че ми е в силите да променя нещо, променям. Ако ли не, търся начин да променя себе си, щото обстоятелствата са извън моите възможности. Това, че ще изливам купища плюнка и псувни, няма да промени нещата.
filipne написа:С две думи трябва да си винаги за всичко доволен !
Ядец. Незнайно от кои думи и по каква логика изведен, но абсолютно погрешен извод. Както вече обясних, никога не съм си и помислял нещо подобно.
filipne написа:Гениално !
Да, гениално е умението ти да изопачаваш нещата, да наливаш от пусто в празно и да дразниш себе си и околните с вечното си мрънкане.
filipne написа:Или може би трябва да съм доволен, че газя преспи , че придвижването с кола е малък ад или , че децата ми измръзнаха защото някой не си свършил работата за която му се плаща с пари и от моя джоб ?
Eстествено, че не трябва да си доволен. Но направи ли нещо за да се промени това? Написа ли протестно писмо до кмета на района или на града? Писа ли до някоя медиа? Записа ли се за среща с някой от отговорните лица за да му предявиш претенциите си?
И колко още неща биха могли да се измислят. Но не. Ти само мрънкаш и ни пълниш главите с твоето недоволство, като че ли нашето не ни стига. Тук да не сме ти кошче за душевни отпадъци бе, мой човек?

filipne написа:Да не би да искаш да кажеш, че имам правото да съм недоволен само ако подема някаква инициатива и незнам си какво си ? Егати и логиката !
Няма такава логика естествено и никой не е казал нещо подобно. Това е просто твоя начин на спорене - с измислени от теб тези, които нямат никаква връзка с казаното от опонента. Те са ти необходими за да си кажеш това, което ти е в главата и което държиш непременно да кажеш. За теб дори е без значение има ли връзка с темата или не. Сам себе си обичаш да слушаш и държиш на всяка цена да ти слушат и другите глупостите, пич. Там ти е проблемът.
filipne написа:А забравих , че ти данъци не плащаш и ти е все тая !
Тук се опитваш да бъдеш язвителен, но при батко ти тези неща не вървят. Много си малък за да ме ухапеш.
Пък и нищо чудно аз да продължа да плащам данъци тук, докато ти продължаваш да плюеш Канада от България примерно. Като един втори peter_pan. И да се окаже един ден, че съм платил много повече данъци от теб.
bateto

Мнение от bateto »

ако реша ,че ми е в силите да променя нещо,променям ,ако не ми е в силите ,променям се аз.
бравос Линко,най накрая прозря и то за много краткия ти престой ,което е похвално да се отбележе.-няма къде да мърдаш и ,ако искаш да се ;адаптираш; трябва да се промениш,т.е. Зомбацията почука и на твоята врата,а другото дето ще се срещаш с кварталния партиен отговорник е вятър работа,ще му пишеш писма и ще се срещаш с него колкото си се срещал с същия в България ,е освен ако не станеш активист на някоя местна ОФ дружинка ,дето лапа кинти от държавата за да не върши работа ,т.е да бди за самодейци дето слагат прът в колелото на воденицата и да ги дезактивира още в техния им зародиш,
и още един път успешна и бърза Зомбация.
:lol:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Правилно, батка. Ще се зомбираме и ще се радваме на живота. :)
И мрънкалниции няма да търпим изобщо около нас.

А за това, че е безсмислено да правиш нещо, не си прав. Аз и ти не виждаме смисъл, но други виждат и го правят. И добре, че са те. Иначе някои неща нямаше да се променят никога.

Ето например, наскоро една една наша съфорумничка се обадила на "Господари на ефира" относно нещо, което я възмутило и разгневило. Ти и аз и още доста философи като нас сигурно ще отсъдят мрачно: "Кел файда." Но ако се позамислим, точно това е пътят - да се реагира по някакъв начин. Не да се досажда на познати и непознати с излияния пълни с горчилка, самосъжаление и гняв.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

в крайна сметка ще бъдем най-големите зомбита ако продължим да твърдим, че "Е па в Канада дупки няма, няма сняг, няма проблеми по улиците" и т.н. в този дух и "Ааа, а знаете ли как е в България - още по-така ... " .... И не всеки е с будна съвест или гражданско съзнание и поведение. Няма нужда да се обажда на никакъв ефир, достатъчно е да си признае пред себе си, че има неща, от които не е доволен ... иначе първо се превръща в доволна свиня, второ в абсолютен глупец, защото тези неприятни факти съществуват - с или без неговото одобрение/неодобрение и признание/непризнание.

Сняг има :D И огромни проблеми по пътищата в Монреал има. Ако вие не го усещате, може да се прочете по всички местни вестници, да се чуе по всички местни радиостанци, да се види по всички местни ТВ новини, ако се понапънете ще ви го кажат същото вашите колеги и съседи, а ако искате се огледайте по-критично около себе си - на улицата, на спирката и т.н. Може и да видите!
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Точно така мисля и аз, krimon.
Но тъй като не заливаме форума със злоба и горчилка, неусетно се оказахме в някакъв измислен лагер на заговорници-позитивисти, които изопачават нещата, казват на бялото черно и не търпят истината.
Та дори и се наговарят с ЛС как да подемат и водят кампаниини борби с отделни съфорумци.
Абе думи немам...
Публикувай отговор