Освобождават българите в чужбина от здравни вноски
-
Re: Îñâîáîæäàâàò áúëãàðèòå â ÷óæáèíà îò çäðàâíè âíîñêè
bisi написа:http://dnes.dir.bg/2007/12/15/news2452065.html
"ïðîåêò çà èçìåíåíèå íà Çàêîíà çà çäðàâíîòî îñèãóðÿâàíå"
äàíî äà ãî ïðèåìàò
А това накрая на статията как ви звучи?
Нещо да се е променило?
<<Българите, които ще прекарат над 183 дни в страна извън ЕС, трябва да подадат декларация предварително, тъй като платените вноски в страна извън евросъюза, не предполага освобождаване от здравни вноски у нас. >>
Нещо да се е променило?
<<Българите, които ще прекарат над 183 дни в страна извън ЕС, трябва да подадат декларация предварително, тъй като платените вноски в страна извън евросъюза, не предполага освобождаване от здравни вноски у нас. >>
По-добре доволна свиня, отколкото недоволен човек?
- MrGeek
- Путлер Капут
E то ще е безкрайно любопитно как теб те водят длъжник, след като от 90-та година нямаш нищо общо с тази система, която пък се появи през 2000-та. Изглежда автоматично са те вкарали в списъка по силата на някаква неземна логика, което принципно не ме учудва.analgin написа:Аз на този въпрос имам решение: От 1990 те имат да взимат, пък аз имам да им давам, но ще им дам, ама друг път.

-
здравни
Здравните вноски имат 5 години давност. Не забравяите. А пак и те са заети с други работи/ откаде да изкопчат пове4е пари/ и никои не търси здравните вноски на физи4еските лица.
Re: здравни
e da, ама за каква давност говориш като те непрекъснато се натрупват и ти си "ъпдейтваш" постоянно давносттаshopolova написа:Здравните вноски имат 5 години давност. Не забравяите. А пак и те са заети с други работи/ откаде да изкопчат пове4е пари/ и никои не търси здравните вноски на физи4еските лица.

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Законът щял да се гледа през януари. Саше, може да пресечеш ъпгрейда с една молба да те освободят оттук нататък. Това става лесно и може да се попълни за 5 год., а не всяка година да се прави. Това никой няма да го променя, поне не и за нас, дето не сме в Европейския съюз. Зора е за периода до 2006(7), когато с молба-без молба, няма как да се озвободиш за стара дата. Сега това уж ще оправят, да видим. Добре, че има хора, дето да натискат, че да става нещо.
Обичам да преча