Знаете ли при евентуален отказ след колко време може да се подадат документи отново?
Няма такова нещо като минимален срок на изчакване преди подаване на нова молба за селекция. Можеш да я подадеш още на следващия ден след отказа т.е. след интервюто или полученото писмо с отказ за издаване на сертификат за селекция.tuparova написа:Знаете ли при евентуален отказ след колко време може да се подадат документи отново?
да така е според тяхните критери нашата магистърска степен се приравнява на тяхното висше първи цикълtuparova написа:Благодаря, Светле! Желая ви успех по-нататък в процедурата!
Ние днес получихме писмото, за мое най-голямо учудване Корин е дала на магистърската ми степен 11 точки, вместо 13, както сме го смятали ние. Също на съпруга ми не е признала средно специалното му образование като такова (музикално училище, при нас си е средно специално, излиза се със специалност в края на краищата!), тъй като не било техническо. Хубаво, ама аз не прочетох, че трябва да е техническо никъде, за да се признае като средно специално - нали затова са писали като години, а той е учил 12 г. все пак! Всичко останало е както трябва, дори е писала по-високо ниво френски на моя мъж; но от тук автоматично падат 4 точки, което хич не е малко. Мислехме да кандидатстваме отново, но при това положение каква е гаранцията, че няма пак да бъдат сметнати по този начин? Дали да обжалвам и да поискам обяснение защо тези точки са сметнати така? Какво ще ме посъветвате?