Здравейте!
Макар и със закъснение - да се похвалим, че и ние минахме успешно на 12.12 от 14 часа

На Мадам й отне 46 мин, за да ни съобщи, че сме приети :partytime:
Може би няма смисъл да разказвам подробно, но евентуално може да е полезно за следващите сесии. Пък и да се похвалим, де
Мадам Лорендо се съобразяваше с нивото ни, изглеждаше много благоразположена и основно сверяваше документите. Интервюто мина без много мъки, въпросите към съпруга ми (основен кандидат) бяха стандартните: защо Квебек, какво работите, какво ще работите в Квебек (тук имаше малко обяснения за ордерите, показахме обяви за работа и т.н.), какви са основните ви качества като работник, цената на живот в Монреал (пак я заринахме в разпечатки) и за апартаментите (главно за наемите) . На английски го пита "къде сте учил английски?" и "защо избрахте да учите за инженер?".
Към придружителя (аз!) въпросите бяха: работите ли в момента? къде точно, каква дейност развива това предприятие, какво продава точно и тук дойде забиващият въпрос "фирмата е едноличен търговец, така ли? Обяснете ми какво е това, моля"

Първо, че не успях съвсем да разбера въпроса, второ, нямах и представа как да обясня. Е, после ми дойдоха 2-3 идеи, ама... замина! Мъжът ми пое щафетата, вика "сложно е, няма как да ви го обясни", пък аз се хиля "а на английски може ли да отговоря?"

Мадам клати глава и вика "ако искам да ми говорите на английски, ще ви кажа". И сякаш напук не ми зададе и 1 въпрос на английски. Другите въпроси към мен на френски бяха: кога за пръв път чухте за Квебек, как се запознахте със съпруга си. И това беше.
Големи благодарности на всички, които минаха преди нас и споделиха подробна информация - без вас нямаше да сме толкова спокойни и добре подготвени!!!
Дано днешните интервюта са минали успешно и късмет на последните през тази сесия!
Лека процедура на всички!!!