Някой лети ли на 2 декември....

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
selenak

Мнение от selenak »

Все още се чудим дали да ги вземем в началото или да изчакаме да си намерим работа и след това да дойдат. Те не са малки (на 14 и 8) но винаги си е ангажимент като са при нас. А в началото без работа и място за живеене е по-добре да си сам.
Но все си мисля че ще ги вземем още в началото, защото винаги сме разчитали на себе си за тяхното отглеждане и това оставяне при други хора ще ни притеснява.

Все още има време за вземането на това важно решение.
14.12.2007 - изпратени док. Букурещ
31.01.2008 - получени баркодове
14.02.2008 - направени медицински
21.02.2008 - ОК медицински
07.03.2008 - покана за визи
26.03.2008- визи
07.04.2008 - кацнахме в Канада
becks

Re: Не бързай със заключенията

Мнение от becks »

Kim Wild написа:
becks написа:Аз на Ким Уайлд не бих й се вързал на приказките. Имам големи подозрения, че е била дружинна ръководителка на времето. Толкова патос и празни приказки само някоя дружинна, най-много начална учителка може да сътвори. :D :D :D :D
Едва ли ще получиш някои бенефиции от изказаното мнение. Дори трябва да те разочаровам- дълги години съм на този континет и съм запазила традиционния, български морал,което понятие, както виждам ти е много чуждо. Сигурно имаш лоши спомени от дружинни и лоши учителки. Вижда се, по стила ти, че не са се старали много в работата си. А и домашното възпитание играе роля във възприемането на света. То си е твой проблем. Злобата винаги разяжда злобаря.

Но има и нещо друго, системата беше такава, която моделираше хората.
Но ... това едруга тема.
Радвам се, че има млади интелигентни, образовани, мислещи българи, на които не само им харесват моите постинги, но и могат да имат полза от съветите ми.Това ме насърчава да помагам отдалеч, колкото мога. Понякога и добрата дума помага.

Всеки сам прави своя избор, какъв да бъде и какво е за него.

А и да напомня, най-големите българи-родолюбци са били в имигрантство.
Радва ме,когато думите ми стигат до сърцата на хората и ще продължа да го правя.
Ако има някой въпроси към мен, чувствайте се свободно да ми пишете на ЛС. Ще се радвам да ви отговоря.
Follow your heart! :krila:
Недей да лъжеш хората колко лесно и вълшебно е всичко, щото не е точно така. Всеки може да си прецени за себе си кого да тръгне. Аз с бегли познания по чужд език, без да знам къде отивам и с малки деца не бих тръгнал. Пък ако ще и 10 родолюбки като тебе да ми обясняват колко лесно било, само да си имал очи да го видиш.
leaf

Мнение от leaf »

Това може да го каже човек неразбиращ специалната връзка деца и родители.
Всъщност децата спомагат за бързата адаптация. Това от моя опит и опита на мои познати.
becks

Мнение от becks »

Разбира се, че спомагат за адаптацията. Особено, когато не знаеш езика, дошъл си с малко пари и не можеш да работиш, защото някой трябва да ги гледа.

Като давате съвети толкова категорично, имайте предвид, че доста хора ги приемат безрезервно :twisted:
leaf

Мнение от leaf »

Това не са съвети, а изказани мнения.
Всеки може сам да прецени как е най-добре за него.
В Онтарио деските градини са скъпи и това означава майката да си стои в къщи с малкото дете в началото. От там на сетне всеки да си прецени сам колко знае език, колко пари има, каква работа може да работи и с каква минимална сума може да живее в началото.
Успех на всички! :)
Kim Wild

Мнение от Kim Wild »

becks написа:Разбира се, че спомагат за адаптацията. Особено, когато не знаеш езика, дошъл си с малко пари и не можеш да работиш, защото някой трябва да ги гледа.

Като давате съвети толкова категорично, имайте предвид, че доста хора ги приемат безрезервно :twisted:

Как ще тръгнеш без пари, незнание на език и без добра професия и образование? Кой ще те пусне?!
Не случайно се прави точкова система и има отпаднали. Интервюиращият е специално трениран да открие кой колко е подготвен за живот в имигрантство. Затова не трябва да се лъже в документите. Ако някак си мине, с неверни данни, то после много трудно ще се оправи, ще се чувства нещастен, озлобено ще мрънка по форумите, ще завижда на успелите и ще се чуди как да им отрови живота. (Не разбирам защо не се върнат в БГ, а може и да са платени някои, за да правят това. Всичко се случва.)
Който излъже в данните си, сам себе си лъже и пада в тази клопка. После Канада ще му е крива, че не успява да си подреди живота както е искал.
Знание на език, добра професия и умения, с пари за начало, и огроммно желание и любов- гаранция за хаппинес в Канада! Канада е рай за дошлите с това.
А за нелегална имиграция въобще не става дума тук. Аз я изключвам като вариант за идване.Не на нелегалния път!!!
Хиляди българи са успели тук, дошли са с изброеното по-горе. И са доволни от живота си.
Тях няма да ги видите по форумите. Те просто си живеят нормалния живот. :thumbsup:
smotan

Re: Някой лети ли на 2 декември....

Мнение от smotan »

dada написа:С чехите София-Прага-Торонто - ще се радваме да си правим компания!Ние сме семейство с малко момиченце!
dada, за 2 декември 2007 ли става въпрос? ако, да - какво направихте с децата? ;)
Поздрави.
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 5:26 pm, променено общо 1 път.
Kim Wild

Мнение от Kim Wild »

IFF написа:
Как ще тръгнеш без пари, незнание на език и без добра професия и образование?
Аз познавам доста хора без тези неща,които са се интегрирали и то успешно.Парите в цивилизованите страни даже и за работниците са повече от достатъчни,език в езикова среда е много лесно да се учи а има и достатъчно професии,които се учат в движение.Иска се най-вече хъс,природна интелигентност и издържливост на несгодите за в началото.
Абсолютно съм съгласна с това. Но е много рисковано и трудно. Аз също познавам такива хора.
Но тъй като сме в тази тема за емиграция в Квебек чрез кандидатстване, придържам се към данните тук.
А тези, за които напомняте, че са успели в Канада и без знание на език, но с таланти, с хъс и силно желание- един пример. Пристигна преди 10 години семейство от Босна. Мъжът знаеше само хай, бай. Но беше излкючителен майстор зидар или кофраджист,нещо такова. Никой не го искаше на работа( А и без образование), и над 45 годишен. Но една агенция решава да му даде пробно за една седмица работа,колкото да го отпишат от социалните. И като започнал човека, смаял ги, след една седмица получил от $10 - $17, а след месец, след като са го задържали на работа, му дали $35 на час. Сега си има къща, всичко необходимо в живота и си живее спокойно.
Този случай чух в агенцията му, в която работех и се радвахме много на успеха му.
Който има добър занаят също ще бъде оценен и доволен.
Да, има такива случаи и с българи. Но...темата тук не е такава. :beer:
becks

Мнение от becks »

Kim Wild написа: Интервюиращият е специално трениран да открие кой колко е подготвен за живот в имигрантство.
Нищо друго няма да коментирам. Само от това мога да си направя извода колко точни могат да бъдат преценките ти :wink:
becks

Мнение от becks »

IFF написа:
Как ще тръгнеш без пари, незнание на език и без добра професия и образование?
Аз познавам доста хора без тези неща,които са се интегрирали и то успешно.Парите в цивилизованите страни даже и за работниците са повече от достатъчни,език в езикова среда е много лесно да се учи а има и достатъчно професии,които се учат в движение.Иска се най-вече хъс,природна интелигентност и издържливост на несгодите за в началото.
като я докараш до 1000 изпратени резюмета, обади се да те нахъсаме за още. Ама да не потънеш дълбоко под водата като 99% от аудиторията тук ;)
Kim Wild

Мнение от Kim Wild »

becks написа:
Kim Wild написа: Интервюиращият е специално трениран да открие кой колко е подготвен за живот в имигрантство.
Нищо друго няма да коментирам. Само от това мога да си направя извода колко точни могат да бъдат преценките ти :wink:
Всеки е свободен да мисли това, което си иска.
Ако искаш нещо да ме питаш, питай на ЛС. Тази тема,която продължаваш,
драчейки се, е за пътуване, а не за това, за което някои хора я използват. Аз няма да я продължавам тук,защото не и е мястото. Иначе съм готова да взема отношение по въпроси, за които имам достатъчно опит и знания, но за полезни неща, а не за празни, злобни спорове.
Темата тук е : Някой да лети на 2 декември...
Не е тук мястото за излишни коментарии, които не носят нищо полезно, нищо конструктивно, с което да се помогне на нашите съотечественици, които като всеки човек имат право да търят своето щастие навсякъде по Земята.
Ако можеш помогни с това,което е нужно на хората. А понякога една топла дума значи много.
:thumbsup: :wave:
Публикувай отговор