Надявам се все пак някой да сподели как са протекли интервютата от понеделник насам. Дори и едно "същите въпроси както досега" пак ще ни е полезно!
Успех на всички през оставащите 10-тина дена (че и ние сме сред тях)
Здравейте ! Нашето интервю беше на 04.12.2007 г. и премина успешно. Не бих казала, че бе леко. Продължи един час. На съпруга ми бяха задавани въпроси за мотивацията, специалността и намеренията му, когато пристигне в Квебек. Мадам е добронамерена, но и твърде взискателна. Следователно не следва да оставате с убеждението, че след като сте поканени на интервю, непременно ще се сдобиете с желаните сертификати. Пожелавам успех на всички !
THE_VANIO написа:И още един въпрос към преминалите-попълвахте ли предварително секция "А"на декларацията за фин.независимост,или всичко се попълва на място?Благодаря!
някои казаха че са я попълнили предварително, други там на място. Ако решиш д ги попълниш вкъщи остави мястото за подпис празно за да ги подпишеш тм. Успех утре
Здравейте. И моето интерю беше успешно днес. Започва да пита всичко по документите - паспорт, дипломи, трудова книжка. Повечето време минава в разглеждането им. Мен лично ме затрудни с въпроса "Какво точно направихте, за да се подготвите за Квебек?" Аз й казах, че съм търсила информация в интернет, в официалните сайтове за имиграция, че ще търся работа и в местния център за работа. Но тя продължаваше да пита, ама какво още направихте. Искаше да чуе, че съм учила френки език специално за процедурара по Квебек. Аз изключих за това, според ме се подразбира от самосебе си. Това и ме попита. Аз разбира се й казах, че само заради това съм се захванала с френския и й показах сертификатите за две нива от Алианс Франсез. Остана много доволна. Друго, за което ми каза, че трябва да се подготвя с много повече информация за Ордерите в Квебек, че били много на брой, пита какви точно изпити имало и колко време отнемали. Аз се измъкнах като й казах, че знам, че професиятя на счетоводителите е регулирана от Ордер, но за това колко време минава докато се вземат, ще разбере в Квебек.
Пита ме защо искам да имигрирам.
Аз съм била в САЩ няколко години и ме похвали за английския ми и последните 10тина минути минаха само на английски, за мое огромно облекчение.
Дано съм била полезна на някого с тази информация, мисля че при мен просто натежа това, че съм била в САЩ толкова време и го приема като адаптивност. Иначе на английски ме пита какво работят родителите ми, нямат ли нещо против, че заминавам толкова далеч, имам ли братя и сестри и подобни.
За нива на френски съм писала 7/8, а ма английски 12/12.