FELICITATIONS! VOUS ETES ACCEPTES!
Ей, хора сигурно не откривам топлата вода, но не съм срещал подобна идея преди, и ми дойде след моето интервю - дали някой от тези на които им предстои интервю, би дръзнал да си носи записки?Струва ми се горе-долу логично, и може да ги оправдае с голямото напрежение, мисля че има вероятност да позволят да ги използвате... ако кажете напримерно че се опасявате от напрежението да не пропуснете да споделите някой факт който би бил жизнено важен за оценката на толкова дискутираната и предъвквана "мотивация".Все пак въпросите са общо взето стандартни и човек ако си нахвърля на един кариран или А4 лист нещо като планче, основните моменти по основните теми, не вярвам Мме Лорендо да се опъне много... пък и да го направи, все пак ще сте пробвали.
Колкото повече имаш, толкова повече искаш. Колкото повече даваш, толкова повече получаваш.
Хайде Ванкааа, честито и от мен!djohn3 написа:Да попълним статиската - и ние днес 30.11.2007 от 15 часа минахме и ни одобриха. Семейството преди нас от 14 часа също доколкото разбрах бяха минали
. След нас остана едно момче от Сандански - стискаме му палци
. За нас - аз водещ 35г. с много трудов стаж, висше магистър - попада в секция С - 5т., втора специалност. Жена ми 33г. - с висше магистър, 2г трудов стаж, втора специалност и 2 деца
. Нивата - за мен френски 5:5, английски 5:5; за жена ми френски 5:5, английски 4:4. Мога да кажа със сигурност, че мадам е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОБРОНАМЕРА - защото ние не показахме и 1/10 от възможностите си, а минахме. Отговорите ни бяха меко казано дебютантски. И мога да ви кажа, че напрежението явно си казва думата, защото докато питаше жена ми - разбирах всичко много ясно (и на няколко пъти ми направи забележка да не подсказвам), а когато говореше с мен - много трудно осмислях въпросите и се оказа, че половината от смисъла съм го изпуснал. А жена ми също ми каза, че докато са питали мен и тя всичко е разбирала, и се опитваше да отговаря вместо мен. Така, че спокойно и слушайте внимателно въпросите - разбира й се, но не и като говори с вас
. Честито на успелите досега и късмет на останалите :beer2: :beer2: :beer2:

Подадени док.до Виена-13.12.06
Интервю-24.08.07
Изпр. док.до Букурещ-05.09.07
Получени баркодове-05.10.07
Получени форм.за медицински-17.10.07
Направени медицински-26.10.07
ОК на медицинските-09.11.07
Покана за визи-11.12.07
Визи-15.01.08
Интервю-24.08.07
Изпр. док.до Букурещ-05.09.07
Получени баркодове-05.10.07
Получени форм.за медицински-17.10.07
Направени медицински-26.10.07
ОК на медицинските-09.11.07
Покана за визи-11.12.07
Визи-15.01.08
Успех на интервюто. Според мен е по-добре да не използваш записките си. Опитай се да си подсказваш сдокументите, писмата или разпечатките от интернет които ще носиш.Dimitrova написа:Лошо впечатление ли ще направи ако все пак поглеждаме в тези записки.Много ми е притеснено защото утре сме на интервю и може да блокирам първоначално.ЕЕее?
Успех още веднъж и дано утер се похвалиш със сертификат
Здравейте пак и от мен. Искам да попитам... Можете ли да ми кажете по-конкретно какво се има впредвид под "пазар на труда"?
Защото се споменава доста често тук във връзка с въпросите на мадам. Какво трябва да значи това - заплащане, най-търсени професии, каква работа се предлага... нещо такова ли е? И какви биха били възможните отговори? Защото пазар на труда ми звучи много обширно, а отговорите всевъзможни. Ако можем да го конкретизираме поне малко мисля, че ще е от полза и за други хора. 

Прилагам малко снимков материал относно обстановката в хател Радисън.
Тук се вижда хотел Радисън отвън.
http://picasaweb.google.com/bamse77/Int ... 0392637938
Тук се вижда входа на хотел Радисън.
http://picasaweb.google.com/bamse77/Int ... 4687605250
Това е коридорчето по което се стига до вратата на стаичката на интервюиращата.Това от дясно е самата врата,а в дъното на коридорчето до светещата лампа има малка рецепцийка,на която те упътват да дойдеш насам към вратата.
http://picasaweb.google.com/bamse77/Int ... 8982572562
Тук има диванче на което можете да чакате непосредствено пред вратата на изпитващата.Това на снимката са чакащи за интервю хора.
http://picasaweb.google.com/bamse77/Int ... 8982572578
Това вече е общият салон след врата на изпитващата,където могат да чакат и други изпитвани или пък техни роднини или приятели.От ляво се вижда вратата на изпитващата и пейката със следващите изпитвани.А в по близък план се виждат още диванчета и масички,на които си бяхме оставили якетата,защото не разбрахме къде можем да си ги оставим другаде.
http://picasaweb.google.com/bamse77/Int ... 8982572594
Тук се вижда хотел Радисън отвън.
http://picasaweb.google.com/bamse77/Int ... 0392637938
Тук се вижда входа на хотел Радисън.
http://picasaweb.google.com/bamse77/Int ... 4687605250
Това е коридорчето по което се стига до вратата на стаичката на интервюиращата.Това от дясно е самата врата,а в дъното на коридорчето до светещата лампа има малка рецепцийка,на която те упътват да дойдеш насам към вратата.
http://picasaweb.google.com/bamse77/Int ... 8982572562
Тук има диванче на което можете да чакате непосредствено пред вратата на изпитващата.Това на снимката са чакащи за интервю хора.
http://picasaweb.google.com/bamse77/Int ... 8982572578
Това вече е общият салон след врата на изпитващата,където могат да чакат и други изпитвани или пък техни роднини или приятели.От ляво се вижда вратата на изпитващата и пейката със следващите изпитвани.А в по близък план се виждат още диванчета и масички,на които си бяхме оставили якетата,защото не разбрахме къде можем да си ги оставим другаде.
http://picasaweb.google.com/bamse77/Int ... 8982572594
-
Лично според мен това упоменатото от теб, ако имаш общи познания по него, както и обезателните познания за всичко свързано с професията която ти и евентуално партньорът/партньорката ти в това начинание смятате да практикувате (ордери, мордери, има ли търсене за тази професия, какъв сертификат трябва да вземеш, какъв изпит да положиш, и пр.), не би трябвало да има проблеми.Аз бих препоръчал да погледнеш имаше един сайт точно за заетостта в Кебек, и можеше да си дръпнеш оттам едно акробатско файлче там някакъв доклад за заетостта и перспективите, и оттам да си разпечаташ някои таблички, направо ще я заковеш надявам се.Или направо ако искаш, пиши ми на ICQ или тука лично съобщение, дай ми емайла си, ще ти пратя въпросната табличка.Ако нещо се запънеш, по мое мнение винаги можеш да се измъкнеш с това че Кебек предлага безкрай възможности и шансове за образованите и квалифицирани хора (ха-ха) и може и да смениш попрището, а и си наясно, че първите месеци ще трябва да работиш по-ниско квалифицирана работа за да се интегрираш в обществото (отново ха-ха) и докато изкараш всичките му сертификати и салтанати.Успех!alfaM написа:Здравейте пак и от мен. Искам да попитам... Можете ли да ми кажете по-конкретно какво се има впредвид под "пазар на труда"?Защото се споменава доста често тук във връзка с въпросите на мадам. Какво трябва да значи това - заплащане, най-търсени професии, каква работа се предлага... нещо такова ли е? И какви биха били възможните отговори? Защото пазар на труда ми звучи много обширно, а отговорите всевъзможни. Ако можем да го конкретизираме поне малко мисля, че ще е от полза и за други хора.
Колкото повече имаш, толкова повече искаш. Колкото повече даваш, толкова повече получаваш.
Абе нашият случай се получи малко интересен.Сега не бих могъл да преценя положителен ли беше изхода от интервюто или отрицателен.Последно им е казала,че не ги е скъсала,но трябва да си повишат малко познанията по френски и им дава срок от 1 година да го научат и да се явят пак или може би да представят документ за завършено ниво?Не е ясно още.Казала им е,че ще им изпратят писмо с инструкции какво трябва да направят,за да удовлетворят тяхните изисквания,но изрично е подчертала,че това не е отказ.И аз не мога да го определя какво точно е,но поне няма да плащат допълнителни пари за разглеждане на документите им пак.kaka_dora_Luk4o написа: А какво се случи с братовчедите ти ???![]()
А иначе на водещият е задала около 30 въпроса с различна трудност,зададени по начин съвсем различен от посочените примерни въпроси в интернет.Браточед ми каза,че ако се е надявал само на заучаването на тези въпроси със сигурност е щала да ги скъса.
А иначе най-заплетения въпрос е бил "Какви са приоритетите в кебекарскто общество." или нещо от този род.Другите са горе долу като на другите кандидати.Изпитвала го е и доста на английски.
Жена му я е питала само на френски,около 10 въпроса от личен и общ характер,като"Харесвате ли кучета?,Каква коса предпочитате да имате дълга или къса? и др..
Това е! Сега ще чакаме техните инструкции и ще изпълняваме.
Аа преводачката е изглеждала студена в началото,но после се оказало че е симпатична.А самата изпитваща през цялото време е пишела нещо на лаптопа и почти не е поглеждала към изпитваните.Попълвала някакви таблици разглеждала документите и се допитвала до преводачката и от време на време задавала по някой въпрос.И така час и петнадесет минути.
Смятам,че е по-добре да се влезне в "чакалнята" около час,час и половина по-рано,защото установих,че на място човек се успокоява,ако мине достатъчно време.Ние се качихме да чакаме 1 час преди определения час и в началото като седнахме на диванчетата бяхме доста притеснени,но си седяхме,времето си минаваше,нищо не се случваше и накрая почва да ти се приспива чак.
Та за по-притеснителните препоръчвам да идат ако трябва и 2 часа по-рано в чакалнята,да видят как минават другите,да поседят,да погледат в една точка,да им стане тъпо от чакане и преди интервюто ще установят,че са доста по-спокойни от преди да влязат в "чакалнята".А пък да се изтърсиш в последния момент го препоръчвам само на най-наперените.
Та за по-притеснителните препоръчвам да идат ако трябва и 2 часа по-рано в чакалнята,да видят как минават другите,да поседят,да погледат в една точка,да им стане тъпо от чакане и преди интервюто ще установят,че са доста по-спокойни от преди да влязат в "чакалнята".А пък да се изтърсиш в последния момент го препоръчвам само на най-наперените.
Тук ще поспоря с теб ако разрешиш... аз не съм нито от най-притеснителните, нито от най-наперените.Но бях там малко повече от час преди интервюто, и това си е чиста загуба на време.Аз уж си преговарях думи и пр. обаче реално само седиш и тъпееш и на всичко отгоре диванчето е малко неудобно... нито можеш да се облегнеш, нито да се не облегнеш.А пък да не говорим че за следобед бях първият, от 14ч... какво да седя да гледам другите как минават? Няма други.Подскачах при всяко щракване на ключалка или прискърцване на врата... мислех че има интервю вътре, а те изобщо ги нямало мадамите. А ако имаше преди мен да кажем едни вътре, едни да чакат , и тези дето са вътре да кажем излязат с провесени носове, а следващите им каже да изчакат за отговора, както е казала на много хора? Спичаш тотално.Струва ми се че това с чакането е строго индивидуално, но аз лично отидох по-рано само и единствено от страх да не би да заседна някъде по тролея.Инак бих отишъл точно пет минути преди началото на интервюто.Но всеки си решава.aligator написа:Смятам,че е по-добре да се влезне в "чакалнята" около час,час и половина по-рано,защото установих,че на място човек се успокоява,ако мине достатъчно време.Ние се качихме да чакаме 1 час преди определения час и в началото като седнахме на диванчетата бяхме доста притеснени,но си седяхме,времето си минаваше,нищо не се случваше и накрая почва да ти се приспива чак.
- angelheart
И ако сте пушачи, по-скоро ще загинете, отколкото да се успокоите.aligator написа:Смятам,че е по-добре да се влезне в "чакалнята" около час,час и половина по-рано...

Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
Да,изглежда е строго индивидуално.Ние не сме пушачи и от тъпотия ту ни се приспиваше,ту се шегувахме помежду си,ту си преговаряхме разни неща и така.Но се поотпуснахме.
Пък и за мен има нещо друго.Организма на човека не може да подържа постояно високи стойности на адреналин и други хормони подържащи стреса.Те действат за кратко време с голям ефект и тъй като най-екстремният момент за нас беше като влезнахме вече непосредствено пред вратата на изпитващата с времето просто организма не успява да те държи толкова дълго време на върха и стойностите започват да спадат.Освен това от самото седяне се получават по ниски стойности характерни за стреса от колкото ако си се забързал да търсиш стаята,хотела,площада и т.н.
А освен това ако и без това си пристигнал по-рано,навън си е доста студено за чакане.А в околните заведения може да няма места,а пък и цените...И накрая пак като застанеш пред вратата ще ти изкочи сърцето.Така мисля аз,но същото това може да подейства негативно на друг,така че всеки си знае себе си и си преценя как ще му бъде най-добре.
Пък и за мен има нещо друго.Организма на човека не може да подържа постояно високи стойности на адреналин и други хормони подържащи стреса.Те действат за кратко време с голям ефект и тъй като най-екстремният момент за нас беше като влезнахме вече непосредствено пред вратата на изпитващата с времето просто организма не успява да те държи толкова дълго време на върха и стойностите започват да спадат.Освен това от самото седяне се получават по ниски стойности характерни за стреса от колкото ако си се забързал да търсиш стаята,хотела,площада и т.н.
А освен това ако и без това си пристигнал по-рано,навън си е доста студено за чакане.А в околните заведения може да няма места,а пък и цените...И накрая пак като застанеш пред вратата ще ти изкочи сърцето.Така мисля аз,но същото това може да подейства негативно на друг,така че всеки си знае себе си и си преценя как ще му бъде най-добре.
-
- Обратна връзка:
Какво става с тези интервюта
Вече два дни няма новини
Толкова ли е зле положението.... 

док.-05.03.07
accusé-20.03.07
пок. за интервю-18.09.07
интервю- 11ч.-06.12.07
док.(Букурещ)-18.12.07
баркодове-12.02.08
пол.мед.-04.03.08