FELICITATIONS! VOUS ETES ACCEPTES!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
feanor

Мнение от feanor »

[quote="djohn3"]Да попълним статиската - и ние днес 30.11.2007 от 15 часа минахме и ни одобриха :). quote]
Айде, честито и от нас :)Лека процедура с федералните
Док. до Виена 05.01.2007/Получени 08.01.2007
Accusе de reception 05.02.2007/Покана за интервю 26.06.2007
Интервю 27.08 2007 Хилтън
Баркодове и Медицински 05.12.2007
Покана за визи 17.01.2008
Получени визи 05.02.2008.В Канада от 24 май 2008.
Lulu

Мнение от Lulu »

Честито на успелите! И както казаха и доста хора преди мен на неуспелите от първия път - Не се отказвайте, ако мислите че това е Вашият път!

Малко извън темата: Кой е градски от Сандански? :wave:
anilevi

Мнение от anilevi »

Здравейте
аз за съжаление не мога да се похваля с успех :?
Описанието на интервюто е много точно ..бяхме подготвени за него,обстановка,преводачка...всичко си е ОК..не е много разбираем френския на интервюиращата,но се свиква с акцента.
Дано вие имате успех,ние нямахме

причините са малко сложни за обяснение,при наличие на стаж,образование,макс.точки за възраст,осигурена работа там,роднина..и още но мадам прецени че не сме достатъчно мотивирани,и няма да се адаптираме :( :( :( а това си е нейното впечатление и не можем дори да го оспорим
както и да е,няма да се откажем разбира се :wink: ако някой иска инфо,ще дам
Успех на всички след нас
Лек ден
iva
kiko-01

Мнение от kiko-01 »

Eh, anilevi много съжалявам...Сигурна съм, че не трябва да се отказвате. Помня датата на интервюто Ви и понеже ти много се притесняваше, от вчера проверявах за резултата Ви.
Каква мислиш, че е причината да Ви върне? Знам, че се притесняваше за езика, но как беше там на място?
Не ми се иска да те притеснявам с въпроси, предполагам, че не Ви е никак леко. Има хора, на които нещата им се отдават много лесно и им се случват от първия път, аз определено не съм от тях. Но пък както се казва, повторението е майка на знанието:))

Какво ще правите от тук нататък, пак ли се чака за интервю или се изпращат някакви оплаквания и документи към Виена?!Предполагам, че зависи от причината за отказа! Пожелавам ти, каквото и да е пътя Вие да го извървите успешно!!!!Успех!
anilevi

Мнение от anilevi »

kiko-01 написа:Eh, anilevi много съжалявам...Сигурна съм, че не трябва да се отказвате. Помня датата на интервюто Ви и понеже ти много се притесняваше, от вчера проверявах за резултата Ви.
Каква мислиш, че е причината да Ви върне? Знам, че се притесняваше за езика, но как беше там на място?
Не ми се иска да те притеснявам с въпроси, предполагам, че не Ви е никак леко. Има хора, на които нещата им се отдават много лесно и им се случват от първия път, аз определено не съм от тях. Но пък както се казва, повторението е майка на знанието:))

Какво ще правите от тук нататък, пак ли се чака за интервю или се изпращат някакви оплаквания и документи към Виена?!Предполагам, че зависи от причината за отказа! Пожелавам ти, каквото и да е пътя Вие да го извървите успешно!!!!Успех!
ехххххххх е точното възклицание
Ами как беше добрееее така си мисля,аз разбирах всичко ,но мъжа ми(водещия) не разбра един въпрос но се измъкна :wink: ,не мисля че езика е проблема...все още сме в :?: защо..обясненията които получихме не ни задоволяват,ще чакаме писмото им в което ще са описани точките и причините за отказа,на няколко пъти спомена за адаптивността ни и мотивацията....но както писах това се оценява доста субективно и неможем да го оспорим.
Подготвяме някой документи които смятаме да изпратим до Виена към възражението ни..и ще видим.
И да ще продължим разбира се ние сме позитивни хора гледаме напред,вече не сме деца и смея да твърдя че единствено да ни нахъсат повече друго няма да постигнат с това решение :wink:
iva
Аватар
aligator

Мнение от aligator »

Само така,анилеви.Явно този път скъсаните ще са доста,което автоматично прави неуспешното интервю нещо нормално.И оттука нататък за следващите това трябва да бъде нещо очаквано и директно да си се готвят за вторият път.Явно доста ще повторят,така че-всички заедно ще се явявате пак,вече се познавате,минали сте през едно и също,така че това ви обединява и сприятелява,а с приятели е по-лесно.Дето се вика поне не сте сами.И вие като другите.Какво толкоз.

Айде да видим в понеделник и моите братовчеди какво ще направят.Аз ще съм плътно с тях,така че като се върнем от София -сядам и пиша какво е станало.Като гледам на къде вървят нещата с изпитващата,може би и те ще се присъединят към вас.Пък дано да успеят.Аз лично ще ги подкрепям и ще им стискам палци до последно,ама с тази изпитваща...Кой знае?
OTB0pk0T0
Обратна връзка:

Мнение от OTB0pk0T0 »

Хора, тази мацка се оказа много крива... значи напълно правилно е било моето впечатление, че фактът че моята половинка е там от 12.2005 изобщо не е натежал сам по себе си, и добре че не се изложих съвсем на интервюто,щеше да ме засили и мен в кръглата папка.Верно обаче явно огромното напрежение ми е попречило да я разбирам добре, както се изказа преди мен djohn3.И само като си помисля че на предната сесия е имало само един скъсан,ме побиват тръпки.Успех на всички на които предстои да се пекат на нейния огън!Не се давайте!!!
Колкото повече имаш, толкова повече искаш. Колкото повече даваш, толкова повече получаваш.
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

OTB0pk0T0 написа:И само като си помисля че на предната сесия е имало само един скъсан,ме побиват тръпки.
По-точно казано е, че ти знаеш за един скъсан! :wink:
Честитно на преминалине... останалите, не се предавайте!
Не крадете! Правителството не обича конкуренцията!
Аватар
valedessy

Мнение от valedessy »

anilevi написа:и още но мадам прецени че не сме достатъчно мотивирани,и няма да се адаптираме :( :( :( а това си е нейното впечатление и не можем дори да го оспорим
:shock: Че ако не сте мотивирани щяхте ли да хвърлите една торба пари и още не знайно колко усилия и нерви, за да кандидатствате???!!!???!!!... че как го прецени мадам това...
Моля те, anilevi, ако не те затруднява били споделила някои от въпросите, свързани с мотивацията, които ви е задала мадам... Това ще бъде полезно за всички, които сме на опашката (не само от тази сесия, разбира се)
Стискаме ви палци

И още веднъж: честито на всички сертифицирани и горе главата на всички, на които им предстои втори път...
DCS: 30/10/07, акюзе след 15д.
покана за интервю 1м3с преди интервюто
док. към Букурещ: 7/06/08, баркодове след 1м1д
покана за медицински след 23д
покана за визи след 3с (от направените медицински), върнати паспорти след 18д
Общо: 10м и 18д
anilevi

Мнение от anilevi »

Абсолютно стандартните въпросчета
Защо Квебек,какво знаем за провинцията? какъв е трудовия пазар? и такива от сорта
Защо сме предприели този път..имаме ли планове
Разбира се че имахме и ги споделихме но явно не й хареса факта че показахме прекалена увереност в това че няма да имаме мн големи трудности там поради..наличие на жилище и работа,и продължаваше да пита ами ако..това ако онова
Мен като придружител ме попита само 2 въпроса(всичко по моите докс беше точно и нямаше просто какво друго да разпитва по тях)
АДАПТАЦИЯТА (за мен вече толковвввввва омразна думичка :evil: ) и двамата не разбтахме как я разбира мадам,нашето тълкувание е колко бързо можем да се установим и започнем работа да се интегрираме в обществото..това е разбира се мн .важен фактор,но като имаме роднина с помоща на който имаме и двете(дом,работа)би бил отметнат този проблем
Сега си чакаме и след някой друг месец се мятаме пак
Аз това й казах на мадам,че така няма да се откажем а само ще се забавим със заминаването :wink:
iva
Presiyana

Мнение от Presiyana »

anilеvi, много съжалявам,че така е станало, успех занапред, щом сте толкова мотивирани ще успеете рано или късно!
anilevi

Мнение от anilevi »

Presiyana написа:anilеvi, много съжалявам,че така е станало, успех занапред, щом сте толкова мотивирани ще успеете рано или късно!
благодаря
уверена съм в това че ще успеем :lol:
дори и да ни отнеме време
iva
istoyan

Мнение от istoyan »

Да се похвалим и ние минахме бяхме от 14часа на 30.11.07г. Мадам е много благосклонна и по никакъв начин не иска да ви забие само че малко по трудно и се разбира поне за нас беше така защото френският и е малко различен от този който ние бяхме слушали. Иначе е любезна внимателна и повтаря при нужда. За нас въпросите бяха както почти при всички досега с разликата поне аз досега не съм срещал във форума, че ни пита за последния филм и театър които сме гледали, пита ни кои според нас са канадските ценнности. Ние общо взето се представихме под нивото си тъй като напрежението си казва думата колкото и да се опитваме да бъдем спокойни но не се притеснявайте мадам е благоразположена, а и преводачката е супер представя документите във ваша полза и принужда /аз имах един два пъти/ ти повтаря въпроса на изпитващата на френски но на нея и се разбира много по добре така, че съвета ми е ако нещо не разберете кажете да ви повторят тогава се включва и преводачката. Успех на всички които очакват интервю късмет на всички преминали успешно и на тези за които първият път не е бил успешен дано по бързо да имат шанса да могат да оправят нещата!!! :beer2:
Аватар
valedessy

Мнение от valedessy »

anilevi, благодаря ти, че сподели. Стискам палци да си получите сертификатите по пощата :thumbsup: (както и всички, които са под :?: )
istoyan, честито - хайде смело напред
DCS: 30/10/07, акюзе след 15д.
покана за интервю 1м3с преди интервюто
док. към Букурещ: 7/06/08, баркодове след 1м1д
покана за медицински след 23д
покана за визи след 3с (от направените медицински), върнати паспорти след 18д
Общо: 10м и 18д
Gael

Минахме и ние

Мнение от Gael »

Около 40 минути беше.
Нивата ни: на водещия - 6-5 обявени; реално 7-7
на половинката 5-5; реално 5-5

С дете, на 3,5 г.
След преглед на документите, стандартните въпроси за работата - какво работите, какво знаете за трудовия пазар, защо емигрирате, имате ли роднини там и на английски да разкажа за приятелите там.

Важното беше присъствието на духа, ведрото отношение, усмивките! Също като не можехме да кажем нещо, не се притеснявахме да го кажем на английски или български, с мил поглед към преводачката (беше на наша страна поради тази причина)

Лорендо е симпатична, с чувство за хумор, добронамерена и стриктна.
Така че ще успеете, но си прегледайте записките и документите още веднъж!
По време на представянето си относно работа, показвах неща с онагледяваща цел.

Късмет и успех на всички!!!
27.02.2007г-изпратени документи във Виена
28.02.2007г-получени във Виена
7.03.2007г- Accusé de réception
3.12.2007г - интервю
4.12.2007г - заведено досие в Букурещ
10.01.2008г. - получени бар-кодове
Публикувай отговор