Vapros???

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Galia MERDJANOVA

Vapros???

Мнение от Galia MERDJANOVA »

Zdraveite,

Za purvi put vlizam vuv Foruma.
Iskam da kandidatstvam za Imigratia v Quebec i mnogo vuprosi stoiat pred men. Tova koeto naj- mnogo me pritisniava v momenta e:

1. Ne sum omugena i niamam predrugitel.Znam che s predimstvo sa semejnite dvojki.
Vuprosa mi e, imam li shans vse pak, ako kandidatstvam sama ili niama nugda da opitvam.???

2. Vtoriat mi vupros e, zadulgitelno li e da imam poznati hora v Canada koito da posocha v Dokumentite si i ako niamam takiva kakvo bih mogla da napravia.???

Az sum Biolog, i kato takuv niamam mnogo pole za realizacia v Bg. osobenno ako iskam da pravia nauchni izsledvania. Bih iskala da opitam shansa si da se realiziram niakude s prophesiata si.

Ako niakoi ima opit s podobni problemi kato moite i e nameril izhod, shte sum mnogo blagodarna da spodeli s men opita si, ...kakto i vseki koito ima suvet za men
Fait ce que doit, advienne que pourra
Аватар
janyz

Мнение от janyz »

Zdravei i dobre doshla v foruma! Razbira se che imash shansove !Ne e zadalzitelno da si semeina , vaprosa e dali shte saberesh neobhodimijat minimum broi tochki za da se zadvizi procedurata! Tova moze da napravish sama kato vlezesh v nachalnata stranica i tam ima link koito shte trjabva da podpalnish s tvoite danni i shte razberesh dali sabirash minimalnijat broi tochki !Razbira se ,che da si semeina shte ti donesepoveche tochki ,kakto i zavisi dali profesijata ti sashto e tarsena v Canada !Tova sashto moze da proverish v internet !
Zena mi e sashto biolog i ja valnuva realizacijata ,no tova e edna druga tema !Nie imame veche pokana za intervju ! Saveta mi e da se "razrovish" v tozi forum nazad -tam ima interesni temi i neshta ,koito shte te zainteresovat.....Derzai !! Vinagi ima shansove..!Po-dobre nespoluchliv opit,otkolkoto propusnat shans !Uspeh!Ako izkash obadi mi se ( 099660556)
Galia MERDJANOVA

Blagodaria MNOGO za suvetite,

Shte dejstvam i ako ima neshto neiasno shte es obadia.Jelaia na vas uspeh za interviuto.
Dano gena vi da uspee da se realizira. Tova shte dade kurag i na men!!!
Blagodaria!
jery
Обратна връзка:

Здравей!

Мнение от jery »

Ще се опитам да ти отговоря:
1. Действително семействата имат някакво предимство, но това не означава, че кандидатстващите сами нямат шансове. Аз лично познавам едно момиче, което успя. Решавощо значение имат точките, които са нужни. Най-напред можеш да провериш сама, като попълниш този тест:
http://206.162.174.213/dpi/index.jsp
Броят на точките ти зависи от няколко критерия: възраст, образование, професия, трудов стаж, познания по френски и английски, адаптивност. Мисля, че твоята професия е сред търсените в Квебек. Френският също е много важен, ако си решила, учи го сериозно. Адаптивността си трябва да докажеш на интервюто - какво знаеш за живота в Квебек, твоята мотивация (без да се оплакваш от Бг), контакти в Квебек, как можеш да си намериш работа, колко си оправна и пр.
2. Ако имаш познати в Квебек получаваш само 1 точка - почти като капка в морето. Полезно е, но не е решаващо. А и тези контакти трудно се доказват. Ние със съпруга ми имахме декларация от наша позната в Квебек.
Така че, действай! Не пропускай шанса си! Успех!!!!!
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Галя,
разбира се че имаш шанс. jery ти е писал адреса на сайта, където най-сигурно ще разбереш колко точно ти е шанса :wink: Хубаво е да потърсиш списъка с търсените професии за Квебек и да видиш дали твоята влиза там. Френския е много важен фактор за Квебек, по мое скромно мнение ако си с френска гимназия или филология значи 80% си минала интервюто.
poznati hora v Canada
не баш, трябват ти познати хора в КВЕБЕК, но съвсем не е задължително. Сума ти хора (ние включително) са минали без да посочват такива. Иначе след френския според мен няй-важно за успеха е професия от списъка и стаж по нея (не по-малко от 6 месеца)

Смело напред :D
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Здравей!
Имаш абсолютните шансове да успееш.Аз лично изпратих вече 4 сами кандидатстващи приятелки.В момента им трябват жени които да им раждат канадски бебета,защото там има проблем с раждаемоста.Обаче един съвет.Не тръгвай с голямата кошница......Защото действителноста е много различна и минават години докато и там намериш мястото си.Тези страни имат програма за развитие напред в годините и целите са им много,много по-различни от прием на емигранти.
Стискам ти палци и Успех от мен!
Galia MERDJANOVA

Merci beaucoup!

Blagodaria na vsichki za suvetite i za moralnata podkrepa.
Vuv vsichki sluchai shte opitam i se nadiavam da stigna do interviu.
Ako niakoj ima info. kak se kotira moiata profesiq - Kletuchen Biolog
v Quebec i dali imam chanc da produlga s doktorantura tam neka da mi pishe! Priznavat li se diplomite na S.U. v Quebec???

Shte se radvam da razbera kakvi sa vuzmognosttite da se realiziram s moiata profesia na Canadska zemia!

:wink: Galia
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Galia, pogledni si lichnite saobshtenia.
Заключено