FELICITATIONS! VOUS ETES ACCEPTES!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
iVEL

Мнение от iVEL »

Ние сме на интервю на 04.12.2007 г. Аз съм с ниво 4/5 френски, а моя конжуа дьо фе 7/7, английски 11/11, с IELTS 6,5. Детето е на близо 5 години. Притеснявам се, че нямахме време да учим френския добре, а и получихме покана на 06.11.2007 г. Аз съм юрист, а партньорът - лекар. Какви са реалните ни шансовеза успех при това непредвидимо развитие на интервютата досега? Аз имам съвсем начални познания по френски.
OTB0pk0T0
Обратна връзка:

Непредвидими?

Мнение от OTB0pk0T0 »

Хора, наистина не знам някои от отрязаните защо са се наточили така на Мадам Лорендо... наистина като се замисля е малко по-строгичка от останалите изпитващи,но не знам дали е несправедлива.Знам ли, може наистина да е имала основателни причини за да ви отреже.Вярно, лесно ми е да говоря така сега като съм минал,но аз на ваше място бих пробвал пак,но само след като разбера точно защо съм отрязан,и отстраня причините за засечката.От много хора съм чувал,че който отрязан и е пробвал пак, втория път минава без проблеми,защото в очите на имиграционните това се явява голямо предимство - показва че наистина искате да отидете там, след като един път ви връщат, и вие пак отивате. Maria86, последната ми мисъл е да те обидя, но със сравнението което даваш с детето, дето са го пернали през ръцете, много добре издаваш своята душевност - ти си крехко, чувствително и ранимо момиче, което иска с незавършено образование и недостатъчно стаж да отиде само в нова държава и ново общество.Ти може да имаш приятели там, и да си уверена в тях, но това с приятелите отдавна не важи за пред Имиграционните.С риск наистина да те обидя, наистина не мисля че сега, на тези си години, сама, ще се справиш там.Но както всички ти казват, ти си още много млада, животът е пред теб - вземи си дипломата, подай пак документи, дръж се по-решително и ще видиш че няма да имаш проблеми.Пожелавам успех на останалите които предстои да се пекат на бавния огън.Не се давайте, ей!!!!
Колкото повече имаш, толкова повече искаш. Колкото повече даваш, толкова повече получаваш.
Емигрант

Мнение от Емигрант »

АЙДЕ И НИЕ ДА СЕ ПОХВАЛИМ - МИНАХМЕ, ЗАВЕТНИТЕ СЕРТИФИКАТИ СА В РЪЦЕТЕ НИ АМА ОЩЕ НЕЩО НЕ МОГА ДА СЕ ЗАРАДВАМ. МАДАМ Е ОК. НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ. ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ НАРЕД, УСПЕХ НА ВСИЧКИ. :D
Хората не могат да открият нови земи, докато не съберат кураж да загубят брега от погледа си.

21.12.2007-документи Букурещ
17.04.2008 - медицински
23.05.2008 - покани за виза
16.06.2008 - ВИЗИ
OTB0pk0T0
Обратна връзка:

Мнение от OTB0pk0T0 »

Емигрант написа:АЙДЕ И НИЕ ДА СЕ ПОХВАЛИМ - МИНАХМЕ, ЗАВЕТНИТЕ СЕРТИФИКАТИ СА В РЪЦЕТЕ НИ АМА ОЩЕ НЕЩО НЕ МОГА ДА СЕ ЗАРАДВАМ. МАДАМ Е ОК. НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ. ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ НАРЕД, УСПЕХ НА ВСИЧКИ. :D
Съгласен съм с теб.Мадам е ОК.Ама и аз като теб сякаш все още не мога да се израдвам като хората.Прекалено много препятствия имах по този път и някак си още сърцето ми е стегнато.На никого не пожелавам толкова тежък път към Кебек като моя.
Колкото повече имаш, толкова повече искаш. Колкото повече даваш, толкова повече получаваш.
OTB0pk0T0
Обратна връзка:

Мнение от OTB0pk0T0 »

iVEL написа:Ние сме на интервю на 04.12.2007 г. Аз съм с ниво 4/5 френски, а моя конжуа дьо фе 7/7, английски 11/11, с IELTS 6,5. Детето е на близо 5 години. Притеснявам се, че нямахме време да учим френския добре, а и получихме покана на 06.11.2007 г. Аз съм юрист, а партньорът - лекар. Какви са реалните ни шансовеза успех при това непредвидимо развитие на интервютата досега? Аз имам съвсем начални познания по френски.
Ами отговорът на твоя въпрос е в самия въпрос - при непредвидимо интервю,кой може да ти каже какви са шансовете? :D Отивайте смело, назубкайте колкото може повече за Кебек,за ордерите, за икономиката им, за града в който мислите да се установите,за пазара на работна ръка, така и така дотук сте я докарали, каквото стане.Успех!
daniela_todeva

Мнение от daniela_todeva »

ДНЕС И НИЕ БЯХМЕ НА ИНТЕРВЮ.НЕ НИ ДАДОХА ОТГОВОР А НИ КАЗАХА ДА ЧАКАМЕ ПИСМО.АКО НЯКОЙ ЗНАЕ КАКВО ЗНАЧИ ТОВА ДА ПИШЕ.КАКВИ СА НИ ШАНСОВЕТЕ ДА ПОЛУЧИМ ПОЛОЖИТЕЛЕН ОТГОВОР.
tanita_1
Обратна връзка:

Nous sommes acceptes aussi

Мнение от tanita_1 »

И ние преминахме успешно интервюто на 29/11 от 11:00!
Аз-водещ кандидат-на 37 години, икономист с езикова гимназия и нива на френски-9/9 и английски 4/4.Моят conjoint de fait-42 години,машинен инженер с 16 години трудов стаж в английска компания и нива на английски 9/9 и френски 4/4.
Интервюто премина много спокойно, при съвсем добронамерено отношение от страна както на изпитващата, така и от преводачката.Държа да уточня, че дамата говори чудесен и разбираем френски и в това отношение,място за притеснения- няма. Основните въпроси към мен бяха стандартни- как ще ви се признае дипломата,какви средства предвиждате,с какви трудности предполагате,че ще се срещнете,какви са вашите слаби и силни страни в работата и т.н..На английски ми задаваха елементарни въпроси,а за мъжа ми бяха толкова леки на френски- т.е. въпросите ги задаваше съобразно нивата, които бяхме декларирали.Съпруга ми го пита само на френски за професията му.
Поиска паспортите, дипломите, сертификати и най-важното - сьдебното решение, че живеем заедно повече от една година преди подаване на документите. Не вярват на нотариално заверени декларации!!!
Проблемът беше, че адресните ни регистрации бяха на различни адреси и малко късно се сетихме да ги оправим.
Държа да подчертая още веднъж, че преводачката на няколко пьти ни помогна и накрая ни обясни процедурата за изпращане на документите в Букурещ.
Успех на всички, на които им предстои интервю!!! Не се притеснявайте да питате,ако имате допълнителни въпроси към нас!

:D
irty6

Мнение от irty6 »

tanita_1 честито за сертификатите, лека и бърза процедура по нататък Бих искала да те попитам понеже и аз съм икономист относно въпроса какво ще направиш за да ти признаят дипломата какво и отговори? Благодаря ти предварително
Marten
Обратна връзка:

Мнение от Marten »

Честито и на вас tanita_1!Лека процедура и оттук нататък.
На вас daniela_todeva стискаме палци отговора да е положителен!
irty6

Мнение от irty6 »

daniela_todeva написа:ДНЕС И НИЕ БЯХМЕ НА ИНТЕРВЮ.НЕ НИ ДАДОХА ОТГОВОР А НИ КАЗАХА ДА ЧАКАМЕ ПИСМО.АКО НЯКОЙ ЗНАЕ КАКВО ЗНАЧИ ТОВА ДА ПИШЕ.КАКВИ СА НИ ШАНСОВЕТЕ ДА ПОЛУЧИМ ПОЛОЖИТЕЛЕН ОТГОВОР.
Мисли позитивно, факта че не са ти отказали веднага може само да означава че имаш големи шансове да бъдеш одобрена. Пожелавам ти го искрено.
tanita_1
Обратна връзка:

Мнение от tanita_1 »

irty6, благодаря за поздравите.Отново тук из форумите намерих чудесна информация за възможността да получиш право да работиш като счетоводител.Аз избрах да говоря за L`Associatio des comptables generaux accredites du Canada- техният site e - www.cga-canada.org.Хубава информация почерпих и тук във форума в тема "Счетоводителската професия в Канада".От познати икономисти,които живеят в Кебек знам,че на нас ни признават bacc.Ама като отидем,ще видим какви ще ги дебитираме или само ще си кредитираме касите! :lol: :wink:
Ние изчезваме да се черпим за случая,а утре ще пишем пак! :D
Аватар
djohn3

Мнение от djohn3 »

Да попълним статиската - и ние днес 30.11.2007 от 15 часа минахме и ни одобриха :). Семейството преди нас от 14 часа също доколкото разбрах бяха минали :). След нас остана едно момче от Сандански - стискаме му палци :). За нас - аз водещ 35г. с много трудов стаж, висше магистър - попада в секция С - 5т., втора специалност. Жена ми 33г. - с висше магистър, 2г трудов стаж, втора специалност и 2 деца :). Нивата - за мен френски 5:5, английски 5:5; за жена ми френски 5:5, английски 4:4. Мога да кажа със сигурност, че мадам е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОБРОНАМЕРА - защото ние не показахме и 1/10 от възможностите си, а минахме. Отговорите ни бяха меко казано дебютантски. И мога да ви кажа, че напрежението явно си казва думата, защото докато питаше жена ми - разбирах всичко много ясно (и на няколко пъти ми направи забележка да не подсказвам), а когато говореше с мен - много трудно осмислях въпросите и се оказа, че половината от смисъла съм го изпуснал. А жена ми също ми каза, че докато са питали мен и тя всичко е разбирала, и се опитваше да отговаря вместо мен. Така, че спокойно и слушайте внимателно въпросите - разбира й се, но не и като говори с вас :). Честито на успелите досега и късмет на останалите :beer2: :beer2: :beer2:
Подадени док.до Виена-21.02.2007
Акюзе-06.03.2007
Интервю-30.11.2007
Подадени док.до Букурещ-05.12.2007
Баркодове+медицински-06.02.2008
медицински - 22.02.2008; ОК на 06.03.2008
Покана за визи - 26.03.2008 (пусната на 20.03.2008)
Marten
Обратна връзка:

Мнение от Marten »

:beer2:
Аватар
tuparova
Обратна връзка:

Мнение от tuparova »

Да попълним статиската - и ние днес 30.11.2007 от 15 часа минахме и ни одобриха :)
Ванкаа, честито! :beer2: Не съм се и съмнявала! Вие сте ги засипали с точки, и без френски щеше да ви пусне! И все пак продължавайте да учите, че без език и 17 образования да имаш, пак не става.
Документи за Букурещ - 02.06.2008
Баркодове получени на 01.07.2008
Медицински получени на 30.07.2008
Медицински - Грийнберг - 06.08.2008
ОК на медицинските - 14.08.2008
Покани за виза - 16.10.2008
maria86

здрасти

Мнение от maria86 »

браво на всики които успяха на отворкото искам да благодаря за съвета и наистина смятам да заварша и пак да пробвам и ще продължавам да се интересувам с помоща на форума
Публикувай отговор