FELICITATIONS! VOUS ETES ACCEPTES!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Lyulinka

Мнение от Lyulinka »

А дали неможе само де се явите на изпита за съответното ниво пред АФ и да им изпратите резултатите?

Да ти кажа и аз това си мислих преди половин година, даже питах в АФ, но като цяло ме отрязаха. Думите горе-долу бяха "С този сертификат аз гарантирам, че сте минали курс в АФ и че сте взели изпита. Не може да учите другаде, а после аз да гарантирам, че имате знания по френски" :? Този изпит си е само на АФ за след курса, не е някакъв стандартен/международен тест .
Поне в Бургас е така. Добре е все пак да се пита на място, щото (както казах) всеки АФ е сам за себе си.
Не знам дали е вариант да се изкара някакъв международно признат изпит по френски, напр. DELF/DАLF или някакви подобни.
Аватар
alfaM

Мнение от alfaM »

Здравейте отново и от нас. Искам да изкажа съпричастие към неприетите и да ви кажа в никакъв случай не унивайте! Не винаги всичко се получава от първия път. Бъдете упорити.
Честито и на приетите! Радваме се за вас. Дано и ние да се включим във вашата група. Искам да попитаме нещо. Споменава се нещо за препоръки от работодател и за служебна бележка. Каква е тази служебна бележка? Не ни е много ясно...
anilevi

Мнение от anilevi »

didoni76 написа:
Lyulinka написа: Сирена, не се отчайвайте, почвайте курсове и успех на поправителния. Мисля, че ако изкарате тези сертификати на АФ (които се дават след изпити), няма толкова да се хващат за френския следващия път, защото един вид вече сте си защитили нивата. А пък ако изкарате курсове другаде (без тези сертификати на АФ) може пак да ви викнат на интервю, за да ви препитат дали си покривате заявените нива. Така си мисля, пък дали съм права - не знам.
В АФ Бургас вече едно ниво струва 360 лв за 120 уч. часа (по 50 мин), което си е бая пара. Т.е. за всеки град си е различно.
А дали неможе само де се явите на изпита за съответното ниво пред АФ и да им изпратите резултатите?
мисля че точно такава е врътката с рози АФ,те си имат договорни отношения :idea:

а аз реших да разпусна тоталнооооо,кво най лошо ще стане да ме резнат и кво..голяма работа пъккккк :twisted:
iva
Аватар
djohn3

Мнение от djohn3 »

Тупарова, не се отчайвай - щом от Виена са ти пратили покана, значи в момента всичко е излизало, така че или са забравили нещо, или са променили условията оттогава - но в такъв случай трябва да те оценяват по правилата към момента на подаване на документите. Така че... горе главата и търпение.
Подадени док.до Виена-21.02.2007
Акюзе-06.03.2007
Интервю-30.11.2007
Подадени док.до Букурещ-05.12.2007
Баркодове+медицински-06.02.2008
медицински - 22.02.2008; ОК на 06.03.2008
Покана за визи - 26.03.2008 (пусната на 20.03.2008)
Аватар
feanor

Мнение от feanor »

didoni76 написа:
Lyulinka написа: Сирена, не се отчайвайте, почвайте курсове и успех на поправителния. Мисля, че ако изкарате тези сертификати на АФ (които се дават след изпити), няма толкова да се хващат за френския следващия път, защото един вид вече сте си защитили нивата. А пък ако изкарате курсове другаде (без тези сертификати на АФ) може пак да ви викнат на интервю, за да ви препитат дали си покривате заявените нива. Така си мисля, пък дали съм права - не знам.
В АФ Бургас вече едно ниво струва 360 лв за 120 уч. часа (по 50 мин), което си е бая пара. Т.е. за всеки град си е различно.
Естествено че може , даже е препоръчително.ходиш на учител ако няма Алианс в града и се явяваш само на изпит за ниво В1 :) в най-близкото поделение на Алианса или във Френския културен институт в София
Док. до Виена 05.01.2007/Получени 08.01.2007
Accusе de reception 05.02.2007/Покана за интервю 26.06.2007
Интервю 27.08 2007 Хилтън
Баркодове и Медицински 05.12.2007
Покана за визи 17.01.2008
Получени визи 05.02.2008.В Канада от 24 май 2008.
sirena

хелп

Мнение от sirena »

Сега се включвам по подробно относно интервюто:
Значи дамата е млада и задава много въпроси.От рода мотивацуя, разкажете какви забележителности има в България, какво знаете за образованието в Канада, за транспортта в Канада.Какво смятате да правите 4 възрастни.Тук много се учудих застото ние сме двама аз на 35 а мъжът ми на 40 а децата едното на 10 а другоро на 15.Изобсто се чудя засто ни изпратиха покана за интервю.Каза састо че и с 5000 долара какво смятаме да правим.и ред подобни глупости.Накрая каза жо сюи дезоле и до там.Каза састо че сте получим писмо в най-кратък срок и , че можем да обжалваме в 3 месечен срок.Ами това е от нас.Толкова ни е гадно. че немога да стоя пред компа вече.
За франсето държи много на нас и там не ни достигнаха точки абе луда работа.Вече незнам какво да мисля.
Вие какво сте ни посъветвате да направим
zenman

Re: хелп

Мнение от zenman »

sirena написа:Сега се включвам по подробно относно интервюто:
Значи дамата е млада и задава много въпроси.От рода мотивацуя, разкажете какви забележителности има в България, какво знаете за образованието в Канада, за транспортта в Канада.Какво смятате да правите 4 възрастни.Тук много се учудих застото ние сме двама аз на 35 а мъжът ми на 40 а децата едното на 10 а другоро на 15.Изобсто се чудя засто ни изпратиха покана за интервю.Каза састо че и с 5000 долара какво смятаме да правим.и ред подобни глупости.Накрая каза жо сюи дезоле и до там.Каза састо че сте получим писмо в най-кратък срок и , че можем да обжалваме в 3 месечен срок.Ами това е от нас.Толкова ни е гадно. че немога да стоя пред компа вече.
За франсето държи много на нас и там не ни достигнаха точки абе луда работа.Вече незнам какво да мисля.
Вие какво сте ни посъветвате да направим
Съжалявам за върнатите! Искам да се включа с малко информация относно сертифицирането на знанията по езика, която ще бъде полезна за всички и най-вече за тези, които няма в своя град или наблизо Алианс Франсез или Френски институт (за София). Важното е да се научи езика, независимо къде - курсове всякакви, часттни уроци, самостоятелно ... След това можете да положите изпит по Le Test de connaisance du français pour le Québec (TCF pour le Québec).
Този сертификат е официално признат от имигрантските власти на Кебек и се организира от Le Centre internationale d'études pédagogiques (CIEP). За България са посочени две институции, които издават такива сертификати: Френския институт - София и ИЧС към СУ (Институт за чуждестранни студенти към Софийския университет).
В линка, който прилагам, е описано подробно какви са изискванията за изпита, продължителност и т.н. Този сертификат има валидност 2 години.
Естествено, ако не сте доволни от резултата, можете да се явявате отново за повишаване на точките от теста. Но мисля, че беше не по-рано от два-три месеца след последния изпит. Всеки изпит се заплаща.

http://www.ciep.fr/tcf_quebec/index.php

http://www.ciep.fr/tcf_quebec/docs/Manu ... quebec.pdf

http://www2.ciep.fr/tcf/Centres/Liste.aspx

http://www.deo.uni-sofia.bg/html_bg/lic.html

ПП. Телефоните на ИЧС за теста са 02/8720529 и 02/8723748. Телефоните на френския институт са на сайта им.

Успех на всички!
kaka_dora_Luk4o

Мнение от kaka_dora_Luk4o »

Споменава се нещо за препоръки от работодател и за служебна бележка. Каква е тази служебна бележка? Не ни е много ясно...
Това е ако нямаш промени в книжката от 6 мес. бележка която удостоверява че все още си на работа там, не си напуснал или уволнен.
Не е нещо важно но ако искаш си извади
Изображение
Marten
Обратна връзка:

Мнение от Marten »

когато те върнат за доучаване на френски,после цялата процедура наново ли ти предстои...документи,плащане,акюзе,интервю...???
Аватар
alfaM

Мнение от alfaM »

kaka_dora_Luk4o написа: ...Това е ако нямаш промени в книжката от 6 мес. бележка която удостоверява че все още си на работа там, не си напуснал или уволнен.
Не е нещо важно но ако искаш си извади
Благодаря ти Дора! Изображение
Bary

служебна бележка

Мнение от Bary »

С Л У Ж Е Б Н А Б Е Л Е Ж К А
От фирма..............
Тел................

Настоящата се издава на .................., ЕГН ............, в уверение на това че, същият е работи с трудов договор от ........ г. и продължава да работи във фирма .................................като .............................
/Трите имена/ не е в предизвестие за прекратяване на трудовото правоотношение.
Служебната бележка да послужи пред Канадското посолство.

/може и без за къде да послужи/

София, Управител:
/дата/ г. (......................)
Служ.тел. .................
Моб. .....................

или ако не можете от шефа от някой който също е по-висшестоят личен състав ръководителя или главния счетоводител.
Успех!
Bary

служебна бележка

Мнение от Bary »

Важна ако искаш да ти пресметнат точки за стаж до момента.
Успех
elkos

Мнение от elkos »

Здравейте! И аз искам да споделя нашия горчив опит от интервюто ни на 19.11.2007. ....Ех, и нас ни върнаха заради френския език....Или поне така разбрахме..Ние сме посочили 5/5 ниво на езика и според мен се справихме добре, ама...Един час и десет минути продължи препитването ни....и накрая "Съжаляваме" ...Толкова ни е кофти...Направо сме разбити...Още не можем да се съвземем... :( .
Казаха ни,че до седмица ще ни изпратят от Виена точно какво трябва да направим,т.е какво ниво на френски искат да придобием и после да им изпратим сертификатите, но задължително от АФ. Знае ли някой, какво се случва, след предоставяне на тези сертификати...пак ли следва интервю? Какво се случва?....
mariaaa

Мнение от mariaaa »

Тупарова, много съжеляваме за вас, но дано бързо да минат за вас тези гадни 10 дни и да се похвалите и да отпразнувате с гръм и трясък успешно интервю.
elkos

Мнение от elkos »

А за интервюто не се тревожете, не беше толкова сложно...Нас ни поискаха да видат актовете ни за раждане, дипломите,трудовите книжки.Въпроси от рода защо сме започнали да учим френски, защо искаме да живеем в квебек,да разкажем нещо за фирмите в които работим. Всички тези върпоси бяха комбинирани и с леки въпроси на английски...Абе не беше сложно, ама ние не успяхме....Защо?...Все още не мога да си обясня...Нещо не ни достигна?... ама какво,още не знам..Ех,сега пак следва дългото чакане за ново писмо... :cry: :cry: :cry:
Публикувай отговор