Да не изчакам 3 те години

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
sasho239

Да не изчакам 3 те години

Мнение от sasho239 »

Здравейте Всички,

Имам намерение да вървя срещу правилата на Канада, което не ми прави чест и си го признавам. По този повод бих искал да събера малко полезна информация като почерпам вашето мнение.

Решил съм да се преместя да живея в друга държава, а още не съм направил 3 години за гражданство. Мисля да замина и да ми подадат документите приятели и когато ме викнат за клетва да долетя.

Моля дайте ми съвети какво да направя и какво да подготвя за да имам по-големи шансове за успех. Да речем да имам договор за жилище или пък телефонна сметка.. собственост някаква?

Благодаря предварително на всички!

Сашо
pumpy

Мнение от pumpy »

да не заминаваш и пристигаш през летище поне....
Nonika

Мнение от Nonika »

Гражданство ще получиш само ако те пусне този тест:

http://services3.cic.gc.ca/rescalc/startBasicCalc.do

Ако те няма, не мисли че не знаят. Вече има такива изгърмели, дето са ходили за по няколко месеца до САЩ и не са имали после търпението да поизчакат.

Между другото и в този форум има 1-2 ма от тях. Нека споделят как ги хванаха, ще е интересно.
sasho239

Мнение от sasho239 »

Не, не е от летището :) Остава ми още година!

Да ако има такива хванати нека споделят. Също какви са санкциите?

Поздрави!
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Ще ти върнат документите придружени с писмо че не отговаряш на условията и че можеш да кандидатстваш отново когато покриеш условията. Освен това губиш парите които си дал за обработка на документите - които бяха около 100 долара ако не се лъжа.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
bateto

Мнение от bateto »

ето я и моята история.
минах успешно теста за гражданство след който имах разговор/среща,интервю/ със служител/не му знам ранга/ който ми зададе няколко общи въпроса по документите -рожденна дата ,местожителство от кога до кога,месторабота и др. подобни като сравняваше отговорите с информацията която съм написал преди това в документите.докато стигна до следния въпрос-тук сте написали ,че имате 3г.и 2м постоянно присъствие в Ка.-да така е -ок това е достатъчно .на мен къде ми трябваше ,ама да се направя на чествн и казвам-всъщност имам прекарани 3 месеца в УСА ,но по служба.професията ми е шоф. и съм пътувал по работа за по 4-5 дни след което съм се връщал.и оная писна -защо не сте го написали в апликацията.обясних и ,че в апликацията няма такова изискване ,когато се отнася за работа и един вид си командирован от канадска фирма и извадих документите ,които доказват това.взе ги ,беше много гневна ,отиде някъде и след 20 мин. се върна с усмивка и каза -да няма проблем ,всичко е по закон ,минаваш ,но въпреки всичко е трябвало да опоменеш за това.
та извода който си направих е ,че нямаха никаква инфо. и ,ако не се бях обадил нямаше да го има това усложнение,а аз реално бях минавал сухопътната граница 10-12 пъти в рамките на 3-4 месеца.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Мен също ме разпитваха с подробности и дати какво съм правил тези 3 гонини. Беше един мъж, но с него имаше млада жена на обучение. Понеже разговора беше на английски , интервюиращият реши , че не отбирам хич от френски и си даваше наставленията на обучаваната на този език. Аз пък се првех , че хич и не разбирам ;) . Едно от нещата, които и каза е, че трябва да се докаже по неоспорим начин , че съм бил в Канада през това време. Мисля си , че ако имаха точна информация за влизания / излизания нямаше да е нужно да се доказва каквото и да е било.
heat

Мнение от heat »

bateto написа:... òà èçâîäà êîéòî ñè íàïðàâèõ å ,÷å íÿìàõà íèêàêâà èíôî....
äîðè è çà ïðèñòèãàíå è èçëèòàíå ïðåç àåðîãàðàòà íÿìàò èíôî, çàòîâà èñêàò âñè÷êè ïàñïîðòè (äîðè è èçòåêëè).

Ñèñòåìèòå èì èçãëåæäà âúîáùå íå ñà ñâúðçàíè ...
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Имат точна информация от митническите декларации, които се попълват при влизане в страната... Единственият ти шанс според мен е ако може да минеш с кола през УС, също не забравяй, че по закон ако се разбере, че си лъгал за да получиш канадско гражданство, то може да ти бъде отнето, да не говорим за законите за фалшифициране на документи... Да не се окаже че след 20 години примерно се разбере и да си имаш големи проблеми...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
speedy

Мнение от speedy »

А на излизане, авиокомпаниите представят списъка на пътниците. И не само на канадските, но и на американските власти :)
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
bateto

Мнение от bateto »

сега си спомням ,че всичко започна от българските ми паспорти/стар и нов/ с американски визи и в двата.визи имаше ,но не и печати,американците не слагат печати ,а на първо влизане ти издават едно картонче/И94/ и те чекват на тяхния имиграционен сервиз след което в продължение на 6м. или година беше влизаш и излизаш без печат.жената като видя визите ме пита -имаш визи ,излизал ли си и аз тогава и казах 11 или 12 пъти в рамките на 4 месеца и тя тогава си глътна граматиката ,защо не съм писал това в апликацията.накара ме да опиша датите на всяко излизане и влизане в ка. на един лист,прибра ми пътните листи от които се вижда цялата инф. изчезна за 20-30 мин. и като се върна вика -няма проблеми ,но по принцип е трябвало да го напишеш в апликейшъна.та ,ако нямах визи в паспорта изобщо нямаше да се светнат и щях да мина въпреки ,че съм излизал.
нямам представа какво направи,дали се посъветва с някой по старши по казуса или са ме чекнали електронно някъде си за да разберат дали ги лъжа или не,но е факт ,че те нямаха предварителна събрано инфо за мен ,а се позоваваха на инфото ,което съм им дал в апликацията.
ivan1901

Мнение от ivan1901 »

само да споделя, че един колега го преебаха преди месец и половина по линия на липсващи 10 дена.

Когато е подавал документите е мислел че всичко е точно, но не е изчислил бизнес пътуванията си (със самолет) до щатите. Та отиде той с цялото си семейство и хоп тесла. Сега се разправя с адвокат и прочие ... а отдавна си има вече дните ... за какво ли е бързал ...
Така, че не разчитайте че живеят в пълно неведение
Nonika

Мнение от Nonika »

Koko написа:Освен това губиш парите които си дал за обработка на документите - които бяха около 100 долара ако не се лъжа.
По 200$ за възрастни, по 100$ за дете и .... влиза в досието че си лъгал. следващия път питат защо е станало така :wink:
Публикувай отговор