Health care system в различните провинции

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Жени

Мнение от Жени »

Ivailo K написа:
Ха ха ха , няма такова нещо , системата тук е много по-добра от българската и работи перфектно .

Ако си спешен за нещо , максимум до два-три дни ти правят изследвания за всичко , ако не си и можеш да живееш , си чакаш месец и повече за преглед при специалист .
Струва ми се, че ако си спешен за 2-3 дни може и да умреш?

А ако не си спешен и можеш да живееш и си чакаш повече от месец (моят личен опит е 3 месеца, които ги чакам в момента), може така да ти се задълбочат проблемите, че после да е много сложно да ги отстраниш?
survivor

Мнение от survivor »

Абе хора, който е наистина спешен влиза веднага и му правят веднага всичко от-до. Влизала съм така без абсолютно никакво чакане заради детето. Не го пожелавам на никого де...
survivor

Мнение от survivor »

Последното ми откритие - според института Фрейзър, с по-кратки периоди на чакане и по-малко изразходвани средства, здравната система на Квебек била пример за останалите провинции :shock:

http://www.fraserinstitute.org/commerce ... pubID=5043
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

sasho71 написа:e айде ся, не си ли чел форума досега?
за сведение детски психиатър-2 години чакане, очен- 1 година, алерголог-8 месеца, скенер -4 месеца, уролог- 3 месеца...
чакане в спешно- от 5 до 18 часа, в Кебек и повече :lol:

И най важното- НЕ може да си платиш и прередиш, нема таквоз чудо тука... :lol:
В Кебек има и частно здравеопазване, плащаш кеш и после ако можеш си взимаш парите от застрахователя, не е евтино, но ако не ти се чака ИМАШ ИЗБОР, според мен рано или късно в Канада ще се появи подобно 2 тиър медицинско обслужване свързано с застраховаътелни компании и т.н.

http://www.rocklandmd.com/en/index.php
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Публикувай отговор