Здравейте съфорумци!
Моля да ми разясните как точно стои въпроса с договора за фин. независимост! Аз доколкото разбрах от писаното досега, на интервюто трябва да си нося три екземпляра (нищо че вече съм пращал такова нещо във Виена ). Така ли е, и ако ДА трябва ли да са попълнени предварително или всичко се прави на място? Има ли още нещо да се носи освен оригиналите на всичко пратено (не уиски, бадеми и пр. ами документи)?
kapitanovn написа:Здравейте съфорумци!
Моля да ми разясните как точно стои въпроса с договора за фин. независимост! Аз доколкото разбрах от писаното досега, на интервюто трябва да си нося три екземпляра (нищо че вече съм пращал такова нещо във Виена ). Така ли е, и ако ДА трябва ли да са попълнени предварително или всичко се прави на място? Има ли още нещо да се носи освен оригиналите на всичко пратено (не уиски, бадеми и пр. ами документи)?
мисля че е това,както и ако има някаква промяна в трудовата ти книжка,месторабота ,образование и т.н...носиш новите докс-ОРИГИНАЛИ И КОПИЯ
Принтиш 3 екземпляра, попълваш без да подписваш и ги носиш на интервюто. Подписват се на място. Освен оригиналите на документите друго не са ни искали. успех
И на нас ни искат договора отново, но ние сме подали док-ти 2006г и тогава мин.суми са били други(2006г за 2-ма възрастни и 1 дете сумата беше 4230$, а за 2007-4259$)..................Та аз си го обяснявам с това:))))))))))))
Успех на вс
28.12.2006г-изпратени документи във Виена
19.01.2007г- Accusé de réception
20.11.2007г- интервю-16.00h-Успешно
14.07.2008г- Изпратени док-ти Букурещ
09.09.2008г-Мед.формуляри
27.11.2008г-ОК мед-ки
09.07.2009г-Покани за визи/e-mail/
08.08.2009г-Визи
Stamenkova написа:И на нас ни искат договора отново, но ние сме подали док-ти 2006г и тогава мин.суми са били други(2006г за 2-ма възрастни и 1 дете сумата беше 4230$, а за 2007-4259$)..................Та аз си го обяснявам с това:))))))))))))
Успех на вс
и аз така мисля че това е причината
успех виждам че си на 20-ти ,то не останало
после да разказваш
На всички искат по 3 екземпляра, без значение дали си пратил към Виена и кога си попълнил документите. Просто такава е процедурата, щом го пише, значи е нужно.
Само оригинали на документите ли ще носите? В поканата на интервюто пише и преведени копия. Ние смятаме да си носим оригинали, копия и преведени копия - няма да натежи, а може да му хрумне нещо на офицера.
Успех!!!
Lyulinka написа:...
Само оригинали на документите ли ще носите? В поканата на интервюто пише и преведени копия. Ние смятаме да си носим оригинали, копия и преведени копия - няма да натежи, а може да му хрумне нещо на офицера.
Успех!!!
Аз възнамерявам да си нося оригиналите И копия на преводите именно на принципа "не тежи и не заема много място" .
Между другото аз както разпитвам да ме открехнете на някоя идея, така се сетих нещо да споделя : като ви интервюират не дъвчете дъвки! Дори да не си давате сметка, когато някой го прави вниманието на събеседника му е изцяло концентрирано върху това да не му фрасне един в зъбите. Дето се вика: "Не дарпай дявола за опашката"...
Успех на всички и от мен!
Искам да попитам отново, че нещо не ми ясно. Когато започне интервюто и оценяването на факторите се започва от водещия кандидат, то ако той не събере точките(от 1 до 5 фактор) за проф.мобилност)...интервюто "приключва" или накрая се гледа общия сбор(с фактор 10- адаптация?.......
Благодарим Ви за пожеланията?
Вие ще разберете изхода едни от най-първите:)
28.12.2006г-изпратени документи във Виена
19.01.2007г- Accusé de réception
20.11.2007г- интервю-16.00h-Успешно
14.07.2008г- Изпратени док-ти Букурещ
09.09.2008г-Мед.формуляри
27.11.2008г-ОК мед-ки
09.07.2009г-Покани за визи/e-mail/
08.08.2009г-Визи
Stamenkova написа:Искам да попитам отново, че нещо не ми ясно. Когато започне интервюто и оценяването на факторите се започва от водещия кандидат, то ако той не събере точките(от 1 до 5 фактор) за проф.мобилност)...интервюто "приключва" или накрая се гледа общия сбор(с фактор 10- адаптация?.......
Благодарим Ви за пожеланията?
Вие ще разберете изхода едни от най-първите:)
Започва с водещия кандидат като забелязах че след всяка тема правеше някакви отметки на едно листче, само че дали е писал точките незнам.Но според мен по скоро си отбелязваше дали е вярно или не с док. които сте изпратили във Виена.А ако сте усмихнати и спокойни въпреки нивата на език (ние бяхме с 5/6 и 3/3) ще ви дадат макс за адаптивност .Просто трябва да не се уморите да повтаряте, че не отивате там на разходка , а "хващате мотиката и влизате в копривата " още като пристигнете :):)
Много късмет и спокойствие на интервюто
Док. до Виена 05.01.2007/Получени 08.01.2007
Accusе de reception 05.02.2007/Покана за интервю 26.06.2007
Интервю 27.08 2007 Хилтън
Баркодове и Медицински 05.12.2007
Покана за визи 17.01.2008
Получени визи 05.02.2008.В Канада от 24 май 2008.