Купуване на кола от US

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Koljo

Купуване на кола от US

Мнение от Koljo »

Другари,
ниакой сте ме светне ли по въпроса какъв е процеса по купуване на кола от US. СмЯтам да отида да Buffalo и да buy v cash.

Благодарим
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Let it go...
Kiwi

Мнение от Kiwi »

Привет,

Имайки пресен и положителен опит ...

1. Отиваш и плащаш каш.
2. Искаш копие на тайтъла
3. Свътзваш се с САЩ къстомс където ще пресичаш и им пращаш тайтъла и формата която ти дадат
4. Чакаш 72 часа да ти разрешат да експортнеш колата от САЩ
5. Междувременно бъгваш наред ауто компанията (ако е Тойота бъгваш Тойота САЩ) да ти дадат Рекалл леттре
6. Получаваш известие колата е готова да се експортне. Отиваш и минаваш границата САЩ за 5 мин
7. Отиваш в Канада къстомс. Форм 1 ти го попълват те. Плащаш ГСТ 6%, айр кондитионър 100$
8. Факсваш форм 1 до www.riv.ca колкото се може по скоро
9. Бъгваш рив.са постоянно и искаш форм 2
10. форм 2 го получаваш емаил или факс. Отиваш в Канадиан Тире и минаваш инспекшън. Дай лайт може би също
11. Иншурансе, PST и си готов.
12. Смяташ тотал савинг от неколко хиляди и пиеш бира :)

Успех
toncho

Мнение от toncho »

застраховаш я от деня на пик ъп

ако колата не е произведена в северна америка + 6.1% duty на канадската митница.

на рив кихаш и една такса $200

аз факснах тайтъла 5 дена по рано но беше лонг уикенд и каката в уса не искаше да ми тури печат за тва минах без печат. канадците те питат ок ли са документите ти казваш че са ок, попълваш форм 1 плащаш и бегаш. даже не излязоха да я погледнат колата

рекал летъра не ми го искаха също ама си се подготви

купуваш си временен номер ако искаш да си я караш докато минеш инспекцията - $10

изчакай още малко с тоя $$ - 2 седмици по късно колата ми е $1000 по малко

всичко мина учудвашо лесно
Който може нещо - го прави, който не може - учи другите, който не може да обучава - ръководи.
Публикувай отговор