въпрос
въпрос
Искам да попитам с коя фирма е най-добре да се пращат документите и за какъв период ще бъдат получени.Със Спиди или с DHL. Благодаря предварително. 

Според мен:
Спиди - добра цена със съмнително качество.
DHL - добро обслужване, но доста скъпо.
Аз използвам среден вариянт между качествено обслужване и приемлива цена - UPS Bulgaria
За пакета документи за Виена платих 64 лв., на следващия ден бяха в посолството.
Успех!
Спиди - добра цена със съмнително качество.
DHL - добро обслужване, но доста скъпо.
Аз използвам среден вариянт между качествено обслужване и приемлива цена - UPS Bulgaria
За пакета документи за Виена платих 64 лв., на следващия ден бяха в посолството.
Успех!

Не крадете! Правителството не обича конкуренцията!
бих желал и аз да взема отношение по въпроса. За цялата процедура(от първите документи до получаването на визите) сме използвали четири пъти куриери, от които три пъти UPS и веднъж SPEEDY. И смея да твърдя, че случая когато използвахме SPEEDY ни се скъсаха нервите. Първо при SPEEDY проследяването на пратката е на ниво 18 век, а смея да твърдя, че това беше доста важно за нас-в един момент аз не знам къде са ни документите(Козмина Дан ни пише че при нея няма нищо-при SPEEDY пратката е отразена до Русе, Фанкуриер отразиха 10 дена по-късно , че пратката е пристигнала). Е вярно с UPS е два пъти по-скъпо що се отнася до пратка до Букурещ, до Виена не знам, но задай си въпроса колко пари си дал до сега и дали ще ти се иска заради некадърност да ти се прецакат нещата занапред или иначе казано UPS
пак мое мнение , е че зависи дали с първите документи пращаш и чека, защото си е страшничко с БГ пощи да го правиш. Ако си ги платил парите с банков превод тогава няма проблем. Ако гониш срокове тогава Бг пощи са доста бавни. Всеки се простира според чергата си, но не забравяйте старата английска поговорка, че не съм толкова богат да си позволявам евтини неща. Успех.
Един път ползвах UPS и съм много доволен.Документите ми пристигнаха в Виена на следващият ден.
И един път с БГ пощи,3 седмици не знаеха къде е писмото ми,къде се получават обратните разписки,кой им отговаря за чуждестранната поща,кой за обратните разписки и др. подобни.Пълна липса на професионализъм.
И един път с БГ пощи,3 седмици не знаеха къде е писмото ми,къде се получават обратните разписки,кой им отговаря за чуждестранната поща,кой за обратните разписки и др. подобни.Пълна липса на професионализъм.
Нема се пуашиш, страшно нема! Чекът може да бъде кешнат само от този, за когото е предназначен. Иначе поговорката не я забравям, но не я следвам стриктно. Вчера например си позволих евтини скариди и бяха мноо вкусни - тук скаридите са евтини, кво да праиш...s.b. написа:пак мое мнение , е че зависи дали с първите документи пращаш и чека, защото си е страшничко с БГ пощи да го правиш. Ако си ги платил парите с банков превод тогава няма проблем. Ако гониш срокове тогава Бг пощи са доста бавни. Всеки се простира според чергата си, но не забравяйте старата английска поговорка, че не съм толкова богат да си позволявам евтини неща. Успех.

Нема се пуашиш, страшно нема! Чекът може да бъде кешнат само от този, за когото е предназначен. Иначе поговорката не я забравям, но не я следвам стриктно. Вчера например си позволих евтини скариди и бяха мноо вкусни - тук скаридите са евтини, кво да праиш...
[/quote]
За това, кой може да кешне чека мисля, че спор няма. Говорим за главоболия и последствия, а относно скаридите има една друга поговорка и тя е, че не е важно хляба да е бял, а хайвера да е чeрен. Tu me comprends

За това, кой може да кешне чека мисля, че спор няма. Говорим за главоболия и последствия, а относно скаридите има една друга поговорка и тя е, че не е важно хляба да е бял, а хайвера да е чeрен. Tu me comprends
-
- Обратна връзка:
И ние изпратихме документите до Виена барабар с чека с БГ пощи и нямаше грижи...за 4 дена бяха там! то чвно е въпрос и на късмет..какъвто ние обичайно нямаме но....
))
Успешна нова седмица на всички:)

Успешна нова седмица на всички:)
url=http://www.sloganizer.net/en/]
[/url]

За това, кой може да кешне чека мисля, че спор няма. Говорим за главоболия и последствия, а относно скаридите има една друга поговорка и тя е, че не е важно хляба да е бял, а хайвера да е чeрен. Tu me comprends[/quote]
...нямах главоболия...нито нежелани последствия...
Смятам, че БГ пощи са приемлив вариант и не е нужно да се дават излишни пари, които и без друго трудно се спестяват в БГ...Всеки си решава сам, доколко може да си позволи риска от 'главоболия и нежелани последствия', които не са изключени при ползване на останалите куриери бай да уей, също така, тоже:) Поздрави и късмет!
P.S. Чакам следващата поговорка
...нямах главоболия...нито нежелани последствия...
Смятам, че БГ пощи са приемлив вариант и не е нужно да се дават излишни пари, които и без друго трудно се спестяват в БГ...Всеки си решава сам, доколко може да си позволи риска от 'главоболия и нежелани последствия', които не са изключени при ползване на останалите куриери бай да уей, също така, тоже:) Поздрави и късмет!

P.S. Чакам следващата поговорка

здравей
ние използвахме само UPS И СМЕ МНОГО ДОВОЛНИ