Nepriznavane na "conjoints de fait"

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Radost
Обратна връзка:

Nepriznavane na "conjoints de fait"

Мнение от Radost »

Zdraveite,
Imame problem s tova, che ot vienna ne ni priznaha vryzkata, vypreki izpratenite dokumenti. Minalata sedmica poluchihme pismoto im s otkaza.Predlagat na priatelia mi ako iska da kandidatstva otdelno, tyi kato ima neobhodimite tochki

Vyprosyt mi e ako se ojenim i im pratim brachnoto svidetelstvo(tova razbira se shte stane sled izvesno vreme-v bg ne e kato v las vegas da mojesh da se ojenish vednaga) dali ima veroiatnost prez tova vreme da ni sprat procedurata i da ni kajat da si podadem dokumentite otnovo kato jeneni i syotvetno da plashtame pak.
Niakoi sblyskval li se e s takyv problem?
Аватар
Mark

Re: Nepriznavane na "conjoints de fait"

Мнение от Mark »

Radost написа:...
tova razbira se shte stane sled izvesno vreme-v bg ne e kato v las vegas da mojesh da se ojenish vednaga...
Za6to da ne moje da se ojenite w BG wednaga - ni6to, 4e maj ima niakakaw srok na iz4akwane, ima i barzi proceduri - za po-malko dni - daje i za 5-6 dni stawa, prosto namerete prawilnia na4in (estestweno, ako barzate)

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Можете да сключите брак в Бг точно за 10 дена.И ние имахме подобен проблем,но беше по време на интервюто.Консулката каза,че иска брачното ни всидетелство на бюрото си след 20 дена,ако не било там- затваряла файла.Според мен направи компромис,но може и да не е така.Сключихме брак за няма и една седмица.
Нямам никаква представа след като имате вече отказ как трябва да процедирате :? Дано да не е наново кандидатстване...
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
Аватар
emyangels
Обратна връзка:

Мнение от emyangels »

Много неприятна ситуация. Аз лично си мисля направо да отправите запитване до Виена не може ли да се ожените и да продължат досегашното ви досие, а не да ви откриват ново. Наистина можете да се ожените за 10 дни. Правите си медицински и васерман за половин час - 24-29 лева, в зависимост от клиниката. В София съм проверявала цените в Биочек, Вита и Закрила. Записвате си час в някоя ритуална зала, която може да ви даде най-ранна дата - около 30 лева средно вървят цените.
Провери в писмото не ви ли дават едномесечен срок, за да си кажете решението за разделянето на документите?
Успех!
flyfish

Мнение от flyfish »

Вие като си изпратихте документите,не ви ли поискаха после допълнителни ,за да си докажете "conjoints de fait "?Или искате да кажете,че директно са ви отрязали.Най-добре се свържете с тях и ги питайте,за да не се ожените "напразно" :?
А иначе един пресен случай като вашия: Подадоха документи.От Виена им казаха да изпратят нови,за доказване на съвм.съжителство.Но те не можаха да измислят какво още да доказват(общата им адресна регистрация нямаше една година).С много разговори и увещания успяха в крайна сметка да ги склонят да "замразят" досието до навършване на 1 година обща адресна регистрация,а това ще стане сега май месец.Тоест нещата станаха с много преговори и настояване.
Лошото е ,че от скоро има въведен срок от един месец,в рамките на който трябва да се отстраняват проблемите по документите.Това го въведоха дни след като нашите приятели постигнаха устно споразумение с тях да ги "изчакат" няколко месеца.
Аватар
Leon
Обратна връзка:

Мнение от Leon »

При нас случая беше още по интересен. Преди около месец, 2-3 дни преди да получим медицински, се получи писмо от Букурещ в което пише че се искат още доказателства за съвместното съжителство. Това при положение че съм минал интервю, представил съм необходимите документи (адресни регистрации и т.н.). Ние минахме медицинските, и сега се каня да им пращам още малко документи и малко снимки.(Вече не знам какво още) :(
Интересно ми е защо приположение че искат още доказателства, ни пращат след това медицински? :shock:
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Re: Nepriznavane na "conjoints de fait"

Мнение от yaiuat »

Radost написа:Zdraveite,
Imame problem..... e s takyv problemc
Sujalqvam za tova

Noi ne si mislete ti i priqtelq ti che skluchvaneto na brak shte vi garantira avtomatichnoi minavane na kriteriite i intervu. Sled kato i kato conjoint de fait ne subirate tochkite tova oznachava che i kato supruzi nqma da gi suberete taka che omujvaneto nqma da opravi neshtata. Zapomni tova i pravi razlika koeto e vuv vash interes.
Radost написа:Minalata sedmica poluchihme pismoto im s otkaza.
No vie ste pratili molga za sertifikat za selekciq +taksata i na neq vi prashat otkaz. Taka li?
Заключено