Кондо или Semi detache?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Приятелю Колю Балкански - поясни само какво значи "като задрусат крушата" - знам, че си прагматичен човек и разбираш от земеделие, съдейки по снимката ти - добре би било и ние да знаем това, което ти знаеш...
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Явно трябва да се задлъжнее яко, за да се успее, щото няма къде да ходиш после. Пък и те другите така правят...
Many Canadians in debt 8)
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Значи първо къщата не е инвестиция, това си е разход! Примерно ако плащаш 1000 на месец наем и вместо да плащаш 1500 моргидж ги инвестираш останалите 500 (дори и в мючуъл фондове, които според мен са си голяма измама) със сигурност ще спечелиш много повече отколкото от къща... Обаче ако имаш къща стндарта на живот ще ти се повиши многократно, така че си е въпрос на избор, най-изгодно се живее на палатка...
За заемите, в заемите няма нищо лошо, това си е финансов инструмент и ако знаеш как да ги оправляваш, няма никакъв проблем, аз лично точно сега бих взел един милион при лихва от 6-7% ако има, кой да ми го даде...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
todoto

Мнение от todoto »

Мда-а, когато глупчо като мен се опитва да се прави на Умен резултата е, че се самоокепазява още повече :) . Обаче все повече ми става ясно, колко много неща не са ми ясни, което все пак е нещо положително :lol:.

П.П. Тоя пост го пиша на самосебе си, за да си изясня още по-ясно защо не трябва да си губя времето с писане по форумите. А това "губивреме" не е никак малко.
Varna10

Мнение от Varna10 »

къщата не е инвестиция, това си е разход!
А моля, моля. Зависи къде е.
Ако е с гледка към реката / морето,
С гледка към Прламент Хил,
В съседство до къщата на Прайм министъра / Царя си е много добра инвестиция даже.:)
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Varna10 написа:
В съседство до къщата на Прайм министъра / Царя си е много добра инвестиция даже.:)
нали!
ilka

Мнение от ilka »

todoto написа:Мда-а, когато глупчо като мен се опитва да се прави на Умен резултата е, че се самоокепазява още повече :) . Обаче все повече ми става ясно, колко много неща не са ми ясни, което все пак е нещо положително :lol:.

П.П. Тоя пост го пиша на самосебе си, за да си изясня още по-ясно защо не трябва да си губя времето с писане по форумите. А това "губивреме" не е никак малко.
:lol: :lol:
животът не е само работа, запиши губивремето в графата "и аз съм човек" и си гледай удоволствието :beer: :beer: :beer:
п.с. мдааа - явно почивката добре ти се е отразила 8)
пак сме тук :-)
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Varna10 написа:
Няма добра инвестиция, тоест това вече е включоно в цената, би било инвестиция, ако срещу къщата, която вече си купил изведнъж се появи море, река, парламент и т.н.
Lub0 for President!
###############
Varna10

Мнение от Varna10 »

И не на последно място е важно къде ти е къщата и в кой квартал, защото дори и цените масово да падът има квартали в които се качват и т.н.
Любо това е написано от теб най отгоре на 6 страница където си писал.:)
Повярвай ми че става дума за имот в такъв квартал
Като добавим че в близост живеят посланически дъщери , а от балкона се вее флаг на Западния съюз ( не на Мъни грам ) цената се вдига още повече.:)
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Това, което съм написъл е вярно, но цените въпреки всичко не се качват с такава скорост, че да се нарече инвестиция... Виж ако има наоколо посланически дъщери наметнати само с по един флаг, независимо какъв, определено цената ще расте :)
Lub0 for President!
###############
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

най-важното е да сънуваш хубави сънища и да говориш глупости до припадък (не твоя, а на околните разбира се).

Ако имаше грам финансов мозък щеше да разбереш какво ти пише Любо, а то е че вече си платил за тия екстри, т.е. цената ги включва при покупката. Ако изчезнат тия екстри и се заселят около теб пакита, то духваш супата.

Номера е да намериш нещо в зародиш, в квартал в девелъпмънт. Аз моя инвестмънт пропърти го търсих дълго и ми се отблагодари с качване 100% за по-малко от 4 години
Varna10

Мнение от Varna10 »

БгМОнтреал

Първо си опериран от чувство за хумор.
Второ ти търсиш печалбата и си склонен да гледаш лунни пейзажи за 3-5 години да търпиш шум докато строят нещо. Пример метро станция, плаца с магазини, кино или шопинг център.
За пример мога да ти дам ливадите в крйната западна част на Монтреал по пътя към Торонто- Оттава. Там бяха ливади сега има плаца с магазини, ресторанти, нови къщи и бизнес сгради. Сигурен съм че цената на първите къщи насред ливадата в калта / от които една къща сигурно е твоята / вече се е вдигнала.
Докато ги строяха обаче там беше лунен пейзаж и кал до шия, шум от строителни машини през целия ден.
Аз за разлика от теб съм естет, обичам красивите неща като паркове, цветя, гледка още от първия ден и не мога да гледам лунни пейзажи да ми думкат на главата с машини докато чакам цената да се вдигне. Тези неудобства имат цена която трябва да платиш с това че нямаш комфорт. Аз такава цена за такива неудобства никога не съм плащал. Схващаш ли разликата?
Когато купуваш в иделаен център с парк и гледка към вода пред теб без право друг да строи пред теб защото е парк ти гарантирам че цената също се вдига сериозно.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Varna10 написа:Аз за разлика от теб съм естет, обичам красивите неща като паркове, цветя, гледка още от първия ден и не мога да гледам лунни пейзажи да ми думкат на главата с машини докато чакам цената да се вдигне. Тези неудобства имат цена която трябва да платиш с това че нямаш комфорт. Аз такава цена за такива неудобства никога не съм плащал. Схващаш ли разликата?
Когато купуваш в иделаен център с парк и гледка към вода пред теб без право друг да строи пред теб защото е парк ти гарантирам че цената също се вдига сериозно.
Е как така забрави за този толкова съществен момент - къщата на Премиера дето също така влиза в гледката и очевидно вдига цената? :lol: :rotfl:
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Varna10 написа:БгМОнтреал

Първо си опериран от чувство за хумор.
Второ ти търсиш печалбата и си склонен да гледаш лунни пейзажи за 3-5 години да търпиш шум докато строят нещо. Пример метро станция, плаца с магазини, кино или шопинг център.
За пример мога да ти дам ливадите в крйната западна част на Монтреал по пътя към Торонто- Оттава. Там бяха ливади сега има плаца с магазини, ресторанти, нови къщи и бизнес сгради. Сигурен съм че цената на първите къщи насред ливадата в калта / от които една къща сигурно е твоята / вече се е вдигнала.
Докато ги строяха обаче там беше лунен пейзаж и кал до шия, шум от строителни машини през целия ден.
Аз за разлика от теб съм естет, обичам красивите неща като паркове, цветя, гледка още от първия ден и не мога да гледам лунни пейзажи да ми думкат на главата с машини докато чакам цената да се вдигне. Тези неудобства имат цена която трябва да платиш с това че нямаш комфорт. Аз такава цена за такива неудобства никога не съм плащал. Схващаш ли разликата?
ако си прочел БЪЛГАРСКИЯ дето съм написал (знам, че английски НЕ МОЖЕШ да четеш) - става дума за инвестмънт пропърти, а не къща.
Комфорта ми е 100% вдигане за по-малко от 4 години, твоя е че гледаш нещо си от прозорец 1Х1 и трепериш да не се нанесат 5 семейства пакита в района, че къри-то ще обърне каруцата

Много си малък да ме мислиш ;)

Идеше реч, че имота не е ивенстиция, а разход и е така, ако го направиш така
За мен е инвестиция, а за данъчните разход ;)

Всички знаем за кутийката, дай да говорим по същество, няма кой да впечетлиш
Varna10

Мнение от Varna10 »

Последно ти беше попълвач на данъчни декларации, продавач на моргиджи, застраховки, финаносв консултант, агнет на мъни грам, собственик на комуникационен бизнес, предприемач спекулант / девелопер на ливади които после продаваш като земя за резиденшъл пропърти че малко се обърках вече.:)
Аз от тези професионалисти най много бягам.:)

Аз като по неразбиращ живея на място с хубава гледка в центъра на града и правя само едно нещо.
Публикувай отговор