Франция или Канада

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Mariana

Франция или Канада

Мнение от Mariana »

Гост

Мнение от Гост »

Тази вечна дилема :wink: , която обаче съвсем не стои пред повечето от нас, българите. :idea: Расизмът е доста силен в Европа и на практика в Квебек и Канада се вижда защо. :) Франция или Канада - въпросът е какви са ти изискванията и желанията в живота /критериите за качество, стандарт, взаимоотношения :roll: / и всъщност къде се чувстваш щастлив. Един имигрант /достатъчно интелигентен/ никога не може да бъде напълно наясно със себе си - тръгнал на път веднъж - цял живот го върви. Най-добрата страна и рая не съществуват. :twisted:

Дали някой от форума, който живее в Канада, може да отговори на въпроса, защо като толкова му харесва в Канада, продължава да посещава български форум в Интернет и да търси общуването с българи ? Любопитство, необходимост, разнообразие. :roll:
Аватар
Mariana

Мнение от Mariana »

Ombudsman, много хубаво си го казала. Въпреки, че все още сме в България, мисля че ще се чувстваме по същия начин като емигранти. Аз за два месеца не бях в България миналата година и имах желание да чуя българска реч, да срещна българи...
Аватар
Papi

Мнение от Papi »

na Men pak mi stana inreresno kak to4no smqta6 4e moge6 da se ystroi6 vav FRance, 6toto az kato bqh tam ne vidqh mnogo izgodni varianti, da ne sega da se e promenilo (2002)
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Ombudsman написа:Тази вечна дилема :wink: , която обаче съвсем не стои пред повечето от нас, българите. :idea: Расизмът е доста силен в Европа и на практика в Квебек и Канада се вижда защо. :) Франция или Канада - въпросът е какви са ти изискванията и желанията в живота /критериите за качество, стандарт, взаимоотношения :roll: / и всъщност къде се чувстваш щастлив. Един имигрант /достатъчно интелигентен/ никога не може да бъде напълно наясно със себе си - тръгнал на път веднъж - цял живот го върви. Най-добрата страна и рая не съществуват. :twisted:

Дали някой от форума, който живее в Канада, може да отговори на въпроса, защо като толкова му харесва в Канада, продължава да посещава български форум в Интернет и да търси общуването с българи ? Любопитство, необходимост, разнообразие. :roll:
Eh. Ombi, nali znaesh kakvo pishesh na vrachanskata gara predi godini- "choveka e chovek, kogato e na pat" (znam che znaesh koi go e pisal), ama bratiata vrachani go biaha razbrali mnogo bukvalno i reshili che taka shte uvelichat oborota na garata. Chovek moje da e imigrant i bez da patuva. Ako dushata mu e postoianno na pat i niama pokoi. Za mene pone e taka. Nai-loshoto e che veche ne sam 100% bulgarin, no ne sam i 100% canadets. Mai sam edin puhiasal mechok bez natsionalnost. Edno vreme mi biaha smeshni razni zakachki i vitsove ot BG i ne razbirah mestnite. Sega nito mestnite, nito BG-kite sa mi smeshni. Osobeno BG-skite sa mi tajni poniakoga, koeto znachi che sam se otkasnal mai tvarde mnogo ot sredata :(
A izbor vinagi ima. Ako ne e Frantsia, moje da e Australia, NZ, Patagonia ili niakoi drug zabraven ot boga kat na sveta. Vajnoto e da se obichame i da jiveem v mir sas sebe si i okolnite :idea:
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Ombi i MechoPuh i dvamata mnogo dobre ste opisali situaciyata na imigranta i se doplavate edin drug. Bravo! :P
Az, Ombi pone prvite meseci vlizah vav foruma, samo za informaciya, no posle pochnah da vlizam i za da obshtuvam s gotini bulgari. Ne mi lipsva bg ezika ili neshto takova, kolkoto obshtuvaneto s evropeyci. Imam priyateli kanadci i se skivam s tyah, no vinagi s golyamo udovolstvie si lafya s moite evropriyateli, nezavisimo dali sa ot bg, Slovakiya, Polsha, Makedoniya ili Niderlandiya. Chuvstvam se kanadec, no evrokanadec vse pak :wink: No, tova, koeto ne e got vav Franciya i navsyakade v Evropa e rasizmat, loshoto renome na bulgarite, kakto i izklyuchitelno restriktivnite imigracionni zakoni.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Mariana написа:******...
Auuuu Mime, samo da kaja che mnogo dobre ti stoi potnicheto :wink:
ako si pusnesh i edni plitki kato mene savsem shte ti ticha :oops: :wink:
Гост

Мнение от Гост »

MechoPuh написа: Eh. Ombi, nali znaesh kakvo pishesh na vrachanskata gara predi godini- "choveka e chovek, kogato e na pat" (znam che znaesh koi go e pisal), ama bratiata vrachani go biaha razbrali mnogo bukvalno i reshili che taka shte uvelichat oborota na garata.
Мечо, човека е човек, когато поне веднъж годишно мине през Врачанската гара и Вратцата. :wink: Иначе ще се загуби в гората, скитайки по пътищата. И ще се окаже, че само е вървял и никъде не е стигнал.

А по повод на пътя : Блага Димитрова - "Пътуване към себе си", "Отклонение" и още Джек Керуак - "По пътя".
Molson

Мнение от Molson »

Francuzite idvat tuka shtoto im e evtino i si namirat rabota.
nadiavat se i da si kupiat evtina kashta. tova gi vleche. i nachina na jivot. drugo ne vijdam kakvo tolkova da gi privleche.
goliama chast idvat da praviat BIZNES tuka. izgodno e zashtoto e oshte neobrano loze, kakto i ima miasto za razvitie. vav France kvo poveche da ia razvivash. tia si e razvita strana i niama mnogo miasto za eksperimenti. dokato tuka si e osobeno i trapkata gi vleche.
etda
Обратна връзка:

Мнение от etda »

Mmdaa ,Mecho...Vse pak potni4eto si e dobro...
Taka ,kato go gleda6 ,kak misli6...France ,QC ,ili pyk BG?
I ako zabeliazva6 - mokri4ko...
Аватар
Mariana

Мнение от Mariana »

Etda napisa:

Mmdaa ,Mecho...Vse pak potni4eto si e dobro...
Taka ,kato go gleda6 ,kak misli6...France ,QC ,ili pyk BG?
I ako zabeliazva6 - mokri4ko...

Taka e, ako si beshe napravil truda da prochetesh napisanoto po gore, niamashe da se zaplesvash po kartinkite i da se izkazvash nepodgotven.
Bojo

Za Canada

Мнение от Bojo »

Pichove, bagodaria 4e oceniavate moiat vkus po otnochenie izbora mi na potninicheto, koeto e podarak ot men! No vse pak si mislia 4e rasizmat v Canada e mnogo po malko izrazen, otkolkoto v Evropa i integrciata tam e mnogo po-burza otkolkoto v Evropa.
etda
Обратна връзка:

Мнение от etda »

Отговарям на Мариана (това име винаги е било фатално за мен):
- "по-горе" не само съм прочел всичко ,но и много дълго го
разглеждах...То по-долу не се вижда... :(
-гатанката към Мечо беше в смисъл какъв е адреса на модела
-ще се старая да се шегувам по по-достъпен начин(ама не може
само сериозно ,де!)
-след като за два месеца ти е мъчно за бълг. реч ,как ще
изкараш години?
Не мразя другите нации ,но не ги и приемам 100%.
Фен съм на европейците.
Мисля че успешното адаптиране зависи най-много от самите нас.
Добре е там ,където си щастлив(още някой го беше казал).
Аватар
Papi

Мнение от Papi »

Marian, i vse pak ne mi obqsni kak 6te se ustroi6 vav france, a tova me valnuva, i az kroq planove za tam sled godini...
todor73

Мнение от todor73 »

namirash si edna francuzoika deto e doshla da uchi za edna sesia ili da pravi metris i tova e.
Заключено