Коя банка?!?!?!!!съвет.спешно!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
vanka1

Коя банка?!?!?!!!съвет.спешно!

Мнение от vanka1 »

Имам проблем с банката(ПИБ), от която си изпратих парите за разглеждане на досието. Парите, които преведох не стигнаха в тяхната си цялост както трябваше въпреки изричното напомняне и отбелязване във всички видове формуляри,че преводът е изцяло за моя сметка и че в Кредитанщалт трябва да пристигнат 390 КАД. От ПИБ си признаха грешката и ми се наложи нов превод за да допълня лиспващите пари.Естествено ме чарджнаха и за втория превод, въпреки обещанияа им, че този превод вече ще е за тяхна сметка... както и да е, това не стана. искам просто да разбера в коя банка превод към Кредитанщалт Виена изцяло за сметка на изпращателя се извършва компетентно, без забатачване и истерии от страна на служителите.Ако някой е изпращал скоро някаква сума свързана с процедурата по кандидатстване много моля да сподели опит в коя банка е направен превода и има ли начин да се разбере какви са таксите, които се вземат от самата Кредитанщалт за участието и в цялата тази процедура!!!! така или иаче ще сменя банката,но с коя?много се надявам на някакъв отговор и предварително благодаря на всички споделили опит. билото и негативен, поне да знам къде да не ходя :roll:
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

Май няма такава банка в България. Навсякъде можеш да налетиш на некомпетентли служители. Вярвай ми, в която и банка да отидеш, те са в изобилие. Въпреки това, проблемът си има решение и той се нарича плащане със сертифициран чек.

Успех!
Не крадете! Правителството не обича конкуренцията!
selenak

Мнение от selenak »

Ние изпратихме с ОББ и ми казаха че таксата е 50 лв. Явно е толкова и са стигнали точно пари. Не знам колко са таксите в другите банки, но поне нямахме проблеми
14.12.2007 - изпратени док. Букурещ
31.01.2008 - получени баркодове
14.02.2008 - направени медицински
21.02.2008 - ОК медицински
07.03.2008 - покана за визи
26.03.2008- визи
07.04.2008 - кацнахме в Канада
Аватар
djohn3

Мнение от djohn3 »

Аз си открих сметка в ЦКБ и внесох повече пари в нея, а плащането го извърших от нея, като разходите бяха около 36 лв, но аз се бях презастраховал с около 100 лв отгоре. Така като кажеш че е изцяло за твоя сметка, не се опитват да гадаят колко ще са таксите на австрийската банка, а направо си прявят плащането от сметката.
Подадени док.до Виена-21.02.2007
Акюзе-06.03.2007
Интервю-30.11.2007
Подадени док.до Букурещ-05.12.2007
Баркодове+медицински-06.02.2008
медицински - 22.02.2008; ОК на 06.03.2008
Покана за визи - 26.03.2008 (пусната на 20.03.2008)
Dagonet

Мнение от Dagonet »

Ние направихме превода в Първа Инвестиционна и нямахме проблеми. :nenam:
Може би всичко зависи на кого попадаш като отидеш в банката.
Presiyana

Мнение от Presiyana »

и според мен много зависи на колко компетентен служител ще попаднеш. Аз направих превода в Биохим, бях чела някъде из форума, че много хора са я използвали, и служителката беше доста наясно с нещата, посъветва ме да внеса допълнително още 50 лв , за да е сигурно, че парите ще стигнат, даже копие от суифта ми даде на другия ден.
Успех!
Аватар
tuparova
Обратна връзка:

Мнение от tuparova »

И ние като djohn3 чрез ЦКБ, оставихме повече парички в сметката. Е, не 100 лв, мисля към 50 или 60, не помня вече, но нямаше абсолютно никакви проблеми. После си изтеглих остатъка и готово.
Документи за Букурещ - 02.06.2008
Баркодове получени на 01.07.2008
Медицински получени на 30.07.2008
Медицински - Грийнберг - 06.08.2008
ОК на медицинските - 14.08.2008
Покани за виза - 16.10.2008
vanka1

Мнение от vanka1 »

mnogo blagodaria na vsi4ki, koito mi otgovoriha :D ne o4akvah i se biah popritesnila :shock: blagodarsko!
:beer:
Аватар
piratus76
Обратна връзка:

коя банка

Мнение от piratus76 »

ние пък използвахме услугите на Райфайзенбанк. Открихме си сметка в която вкарахме малко повечко пари от колкото искаха от Виена, просто за всеки случай, ако не стигнат за такси и тем подобни. Служителите бяха много любезни и коректни, което си е от значение. Самите служители бяха вече запознати с материята и нямаше никакви проблеми. Но както казвам си зависи и от самите служители. Иначе сме доволни от обслужването, пък и Райфайзен и австрийската банка /Банк кредит анщалд или нещо от сорта беше/ са в една група. Мисля, че от официалната страница на Райфайзенбанк имаше препратка към австрийската. Така че не би трябвало да има проблеми при работата с тях поне на това ниво. Късмет :wink:
Аватар
piratus76
Обратна връзка:

коя банка

Мнение от piratus76 »

може би и това ще ти е от полза:
http://www.ba-ca.com/en/index.html
Аватар
didoni76

Мнение от didoni76 »

И аз да се запиша в тази тема.
На 30 октомври получих писмо от Виена с искане за допълнителни документи, е в момента ги подготвям.
Днес обаче пристига второ писмо, в което пише, че не ми достигат 21,33 CAD. От банката-Първа инвестиционна, при превода, ми казаха че наличната сума ще е достатъчна. Да ама НЕ!
Внесени са по сметката ми 850 лв., като се превеждат необходимите 540 CAD, а с останалите да се плаща таксите при банковите операции.
Честно казано се обърках вече, защото 540 CAD х 1,45 лв = 783 лв.
Не съм на ясно сега каква сума да преведа за да е достатъчна.
Моля дайте акъл!
vanka1

Мнение от vanka1 »

Моят съвет е да отидеш в ПИБ, да си направиш превода за останалите пари и да настояваш таксите по втория превод да са за сметка на ПИБ. Отиди при Моника Весова, тя е в час с не6тата, работи в централния клон, на жълтите павета. Вчера отиде и една моя приятелка при нея със същия проблем. Крайно време е да се размърдат и да видят кой точно ги прави тези гре6ки при преводите. На мен втория превод от 21.81 ми струваше 40 КАД само за такси!!!!!! От които ПИБ ми възстанови само 16 КАД. останалите си останаха за моя сметка :evil: Аз се ядосах и си закрих сметката. Тази сутрин писах дори на шефката на валутния им отдел, приложих всякакви документи за да разясня какъв точно е случая. Много се съмнявам, 4е някой ще обърне внимание на това мое писмо, но в крайна сметка колкото пове4е хора им обръщат внимание за тази грешка, която явно се потретва толкова по-голяма е вероятността да ни обърнат внимание и да си свършат работата като хората. допускам също, 4е грешката е направена от банката посредник за Виена, не знам как точно стоят нещата, но е факт и, 4е самите ПИБ нямат никаква идея какво точно се случва. Все пак крайно време е да се разровят и да оправят квото има за оправяне. Очаквай да ти измрънкат, 4е грешката не е тяхна и за това ще ти върнат само таксите, които са за ПИБ, но щом ПИБ се съгласяват да изплатят част от таксите, значи има нещо гнило при тях. Дерзай и потърси Моника Весова. Успех!!!!
vanka1

Мнение от vanka1 »

и за справка ти пращам моите такси за двата превода:
за сумата от 390 КАД имам такса 16.60+ 21.81 = 39.04 КАД
а за превод на 21.81 КАД таксите са ми : 16.60 + 27.67 = 44.27КАД.
Пълна мистерия както за мен така и за служителите на ПИБ. Но ако те не могат да разберат какви ще са таксите по превода, ние пък как да разберем?! :shock: хм...
Аватар
didoni76

Мнение от didoni76 »

Vanka1, много благодаря за бързия отговор, направо ми се "стопли душата".
Като се огледа човек, банка до банка, в които работят "компетентни служители". Просто нямам думи.
Ама какво да се прави, ще се плаща.
За съжаление наистина няма към кого да се обърнеш в такъв случай и не е ясно чия е грашката.
Публикувай отговор