Дайте малко акъл

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
kapitanovn
Обратна връзка:

Дайте малко акъл

Мнение от kapitanovn »

Здравейте съфорумци!
Трябва ми акъл от препатили по следния въпрос... Четох за условията за прием в проф. ордери и гледам изведнъж "пратете документи и такси еди къде си за приравняване на диплома". Та въпроса ми е: това за конкретният ордер ли ще да служи? Може ли това приравняване да се направи ей тъй както си седя в БГ-то или има някаква уловка от сорта "...и после отиваш в просветното мин. в Кебек стая 108 вляво..."? Какво точно би могло да се направи още оттук? :roll:
Кое си требе, оно си сака!
Presiyana

Мнение от Presiyana »

според мен за всеки ордер има различни изисквания, ти прочете ли твоят какви документи и такси изисква и каква е процедурата? Аз например се интересувам от Ordre des administrateurs agréés и на техния сайт пише, че е възможно да се наложи държане на изпит. От тук мисля, че може да изпратиш документи и такса за разглеждане на документите, след което ще получиш отговор от самия ордер какви стъпки трябва да предприемеш. Но мен лично ме съмнява да не се наложи ходене някъде по институции или най-малко явяване в офиса на ордера.
kapitanovn
Обратна връзка:

Мнение от kapitanovn »

Относно изпита - със сигурност ще трябва да се положи :( На документи има шанс само по диплома, ама на практика си мисля, че тоя вариант касае само Кебекските дипломи. Само че признаването/приравняването на дипл. независимо за пред кой ордер ми се струва, че трябва да се признава от Кебек изобщо. Та в този смисъл ми беше въпроса какво може да се предприеме от БГ за приравн. на диплома, с която се цъфва при ордер-шефа???
Gele33
Обратна връзка:

Мнение от Gele33 »

Ние се свързахме с нашия ордер и питахме дали има смисъл да плащаме такси и да изпращаме документи , от там ни отговориха , че все още е рано / още сме на ниво чакане на докс за медицински/. Едва ли не като получим покана да изпратим паспортите за визи , най-рано тогава ни препоръчват да започнем процедурата с ордера . Всеки сам си преценява , според мен като получиш покана за виза, след месец-два си в Канада и е по-добре да действаш от там .
;-)
kapitanovn
Обратна връзка:

Мнение от kapitanovn »

Мерси Геле :D
Като се зачетох подробно и аз стигнах до извода, че най-добре си е на място макар че доста забавя нещата: изпити има две сесии годишно :shock: .
ПП: Я кажи води ли конжуента на Хаваите задето изнесе интервюто на плещи геройски :lol:
Публикувай отговор