От литературни анализи на хеи. Аре, стига глупости, има си контрол по заведенията и никой не може да си позволи да ти пробута нещо старо или мръсно, щото ако го осъдиш, има да плащат и децата му.
Канада, каквато я видях
-
Leni
- Обратна връзка:
Да бе,направо точно никой не може да ти пробута нищо старо.....
преди една седмица влизам в един от супермаркетите на Sobeys http://www.sobeys.com/ в Торонто, който магазин не е от много евтините
та исках да си купя мъфини, магазина си има пекарна, демек са пресни, та отивам на щанда и ....гадост малките мъфинчета отрупани с мухъл, ама не е като да не се вижда, оставих този пакет и взимам друг и друг и друг и същото и викам управителя на магазина. Идва управителя, поглежда пакетите и умно ми казва, че срока на годност е ОК
, след неприятния диалог той ми предложи да си взема от техните, че тези не били произведени от тяхната пекарна... резултата беше същия с мухъла....последва едно извинете и така. За съжаление можеш да се натровиш от такова нещо и не знам как ще ги осъдиш такива. В този случай на кого да се оплачеш, на службата за оплаквания на потребителя....ха ха, смешки.Не знам за вас, но според мен толкова много пада нивото на тази държава, че направо не е за вярване.................
преди една седмица влизам в един от супермаркетите на Sobeys http://www.sobeys.com/ в Торонто, който магазин не е от много евтините
И аз това се чудя. Толкова ли много от имигралите в Канада са работили в ресторантските кухни в България, та знаят как точно стоят нещата? Или пък са били инспектори в ХЕИ?peter_pan написа:Задавате ли си въпроса защо проблема с хигиената по заведенията се обсъжда в този форум, и никъде другаде в Каната?
Причината е, че ние си спомняме това на което сме свикнали в БГ. Не че тук винаги всичко е наред в тази област, но като цяло е хиляди пъти по-добре от Каната.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
аз няколко месеца съм разнасял пушени меса и колбаси из варна - гърди, филета "кренвирши" и т.н.speedy написа: И аз това се чудя. Толкова ли много от имигралите в Канада са работили в ресторантските кухни в България, та знаят как точно стоят нещата? Или пък са били инспектори в ХЕИ?
да ви кажа най-много имахме пушени свински гърди щото много се харчат.
сутринта на мухлясалите им се измива мухъла с маркуч - изсипваме ги на асфалта на паркинга и изчистваме зеленото и така се разнасят.
луксозните кренвирши "пражки" и т.н. се правят от бракуваното(т.е. силно мухлясалото непродадено от магазините) месо - кара се в месокомбината смила се и се прави на кренвирши.
евтините кренвирши се правят от картофено брашно и едни много силно вонящи подправки, ходихме да ги товарим от добрич.
ако се чудите за кои магазини съ м доставял:
Пикадили, Владислав , Гастро - всички големи.
производител месокомбинат "Левски"
всички пратки имат санитарни документи , копие от които ми стои в буса - инспекция обаче никога не съм виждал.
имам познати, които са работили в много популярната пица на червения площад във Варна.
склада за брашно на пицарията има мишки и брашното има мишинки, на което може би се дължи неповторимия вкус на закуските и пиците на червения площад.
както е казал бисмарк повече ще харесваме политиката и колбасите , ако не знаем как ги правят.
тъй че без паника - работете върху имунната си система
Към Speedy и THC:
Аз не мога да разбера,защо като говорим за мизерията в Канада,непременно накой трябва да направи съпоставка с България.България на всички е ясна.Да тъпчем едно и също,няма смисъл.Сега обсъждаме Канада.Който иска да обсъди пицарията на червения площад във Варна,може да си отвори друга тема"Мизерията в заведенията за хранене( и не само) в България".
Към Ивет:
Ако случайно си визирала мен "с литературните анализи",ще трябва да допълня,че горните текстове са от учебник по Човешки Ресурси,издаден тази година.
Аз не мога да разбера,защо като говорим за мизерията в Канада,непременно накой трябва да направи съпоставка с България.България на всички е ясна.Да тъпчем едно и също,няма смисъл.Сега обсъждаме Канада.Който иска да обсъди пицарията на червения площад във Варна,може да си отвори друга тема"Мизерията в заведенията за хранене( и не само) в България".
Към Ивет:
Ако случайно си визирала мен "с литературните анализи",ще трябва да допълня,че горните текстове са от учебник по Човешки Ресурси,издаден тази година.
-
dartcherniat
Ми щото всеки има спомени. Нали за това се говореше. Никъде другаде няма мизерия като в КанаТа.flyfish написа:Към Speedy и THC:
Аз не мога да разбера,защо като говорим за мизерията в Канада,непременно накой трябва да направи съпоставка с България
Аз пак си спомням опашка на мишка в боза, разграждаща се гъсеница в лимонада, тичкащи хлебарки нагоре - надолу върху баниците в лафката на университета, малки розави червейчета в месо... Ех спомени, не ми се продължава, не мис се спомня...
"О, картофът е злочест зад желязната завеса.
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
Ами и аз всъщност това имам предвид. Мен ме интересува как е в Канада. В Торонто на вратата на всеки ресторант има залепена хартийка със зелен, жълт или червен цвят. Дават се в резултат на периодична проверка и аналогията с футбола е пълна. Какво точно и как проверяват не знам. Проблеми с хранителни натравяния не съм имал. В интерес на истината, проблеми не съм имал и в България (последно сравнениеflyfish написа:Към Speedy и THC:
Аз не мога да разбера,защо като говорим за мизерията в Канада,непременно накой трябва да направи съпоставка с България.България на всички е ясна..
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
-
Smart Dust