Въпрос: Студентска книжка на интервюто?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
yordan

Въпрос: Студентска книжка на интервюто?

Мнение от yordan »

Здравейте всички!

Един въпрос: освен дипломата си, трябва ли да си нося и студентската си книжка (и превода й) на интервюто? Защото май съм си я изгубил и много се притеснявам дали няма да я искат - предполагам, че relevée des notes означава точно това?

Хиляди предварителни и последващи благодарности!
Аватар
Mariana

Мнение от Mariana »

Releve de notes представлява приложението към дипломата, което трябва да е преведено. След като имаш диплома, не е необходимо да си носиш студентската книжка.
Успех на интервюто!
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Здрасти yordan :D
Мариана е права, но с едно малко уточнение. Зависи кога ти е издадена дипломата. Ако към дипломата ти има приложение с хорариума - добре. Но ако няма такова приложение (такива са старите дипломи от преди 2000г., за годината не съм сигурна), то в такъв случай е добре да си извадиш академична справка от университета. Тя струва около 20-25лв., като сътветно трябва да я преведеш след това 8)
Надявам се да съм успяла да отговоря на въпроса ти :wink:
Късмет ти желая и най-вече успешно интервю :P
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Damite predi men sa pravi. Studenskata knijka ne ti triabva. Ako iskash da si polzvash diplomata za da dokazvash znanie na angl./ frenski e dobre da imash prilojenie kam diplomata - horariuma po predmeti. Uspeh!
Аватар
Mariana

Мнение от Mariana »

Моята диплома е отпреди 2000 г. и липсва хорариума, на нашето интервю аз носих само преведеното приложение към дипломата -Френска филология.
Г-н Ла Рю ме попита колко процента от обучението ми е било на френски език, същия въпрос ми беше зададен и за езиковата гимназия. Не ми е искал академична справка.
yordan

Благодаря ви много!

Мнение от yordan »

Благодаря ви много, Мариана, Пчеличка и БабаПена - успокоихте един терзаещ се ум.

Успех в каквото и да правите, където и да сте.
Аватар
titi
Обратна връзка:

Мнение от titi »

Здрасти,yordan!

Моята диплома е от 1999 год. и в приложението към нея има както хорариум часове, така и брой на упражненията. Ако имаш приложение към дипломата, не ти е необходима никаква студентска книжка или академична справка.
На мен на интервюто ми беше поискана само дипломата с приложението към нея-оригинал, която изпитващият свери с приложеното и преведено копие и това беше.
Не вади и не превеждай излишни документи!
Не си давай парите на вятъра!

Успех на интервюто! :lol: :lol: :lol:
yordan

Благодаря, Тити!

Мнение от yordan »

Вече знам какво да правя.

Успех и на теб!
doki_doc

Мнение от doki_doc »

Пчеличке , не пиши глупости.Дипломата ми е 1994 г. от ТУ- София със приложение към нея.Много се дразня , като чета някои мнения във форума от хора които не са запознати със нещата за които се изказват.
Приятел , превеждаш и легализираш дипломата заедно със приложението.
Ние минахме на интервюто при небезисвесният м-ю Ла Рую без проблем. Човека си сверяваше копията, които му бяхме изпратили със оргиналите и задаваше конкретни въпроси, които изискваха конкретен и кратък отговор.
Един съвет от мен относно интервюто: ако сте двойка водещият трябва наистина да си защити езика и не на последно място - явете се стегнати и елегантни, защото интервюиращият ще е точно такъв!
Успех на всички на които им предстои интервю.
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Здрасти doki_doc :D
Много се радвам, че си прочел моя отговор, ама не си чел достатъчно внимателно :roll: Не случайно написах "за годината не съм сигурна". Говорила съм с мои познати, по-големи от мен, в чийто дипломи няма приложения с хорариуми. Пък и някои университети може да са започнали да издават от новите дипломи, преди други (не съм от министерство на образованието за да имам такава информация). А и преди няколко дни видях диплома от СУ на английски език :?: :?: :?:
Не е ли редно дипломите да са на български, нали живеем в БГ ?????
Ама това си е решение на университета, както и приложението с хорариума. Така че, това което написах преди ден-два не бяха глупости, а реалност. А и нямам намерение да предизвиквам някакви спорове, форума вече се пренасити на такива. Нашия съфорумник yordan попита за нещо конкретно и аз му казах мнението си, не мисля че е редно да ме критикуваш.
Айде със здраве :wink:
Заключено