Zaminavane s decata
Re: за багажа
Снежи, сигурна ли си, че имаме право на толкова много багаж? Това прави 192 кг за цялото семейство! Ако наистина е така, това коренно променя нещата. И на мен няма да ми се пръскат пари на вятъра, ако мога да си ги спестя в началото. Какво друго бих могла да взема, което ще ми свърши добра работа? Разбрах, че квартирите са необзаведени и ще трябва да си купим доста неща.
Аз съм сигурна! Нали с Малев ще пътувате?Iren написа:Снежи, сигурна ли си, че имаме право на толкова много багаж? Това прави 192 кг за цялото семейство! Ако наистина е така, това коренно променя нещата. И на мен няма да ми се пръскат пари на вятъра, ако мога да си ги спестя в началото. Какво друго бих могла да взема, което ще ми свърши добра работа? Разбрах, че квартирите са необзаведени и ще трябва да си купим доста неща.
А квартирите имат обикновено само печка и хладилник, пералните са общи за блока. Така че си трябва цялостно обзавеждане
Ние ще пътуваме с KLM през Амстердам. Малев какви цени ви дадоха?Millena написа:Аз съм сигурна! Нали с Малев ще пътувате?Iren написа:Снежи, сигурна ли си, че имаме право на толкова много багаж? Това прави 192 кг за цялото семейство! Ако наистина е така, това коренно променя нещата. И на мен няма да ми се пръскат пари на вятъра, ако мога да си ги спестя в началото. Какво друго бих могла да взема, което ще ми свърши добра работа? Разбрах, че квартирите са необзаведени и ще трябва да си купим доста неща.
А квартирите имат обикновено само печка и хладилник, пералните са общи за блока. Така че си трябва цялостно обзавеждане
Към 420 излизаше с летищни таксиIren написа:Ние ще пътуваме с KLM през Амстердам. Малев какви цени ви дадоха?Millena написа:Аз съм сигурна! Нали с Малев ще пътувате?Iren написа:Снежи, сигурна ли си, че имаме право на толкова много багаж? Това прави 192 кг за цялото семейство! Ако наистина е така, това коренно променя нещата. И на мен няма да ми се пръскат пари на вятъра, ако мога да си ги спестя в началото. Какво друго бих могла да взема, което ще ми свърши добра работа? Разбрах, че квартирите са необзаведени и ще трябва да си купим доста неща.
времето
Напишете ми за времето в Торонто, pls, какви са температурите, какво е лятото и кога започва, също и за зимата и т.н.
Зимата е студена и дълга. Вали много сняг. Температурите са обикновено под нулата, понякога достигат до -25 градуса. Ниските температури често са придружени от силен вятър, който допълнително прави времето неприятно. От друга страна, всички домове и обществени сгради са добре отоплени, така че рядко ще ви се наложи да се излагате на този студ. Аз родих през Октомври и цялата зима си извеждах детето на разходка, поне за 1 час дневно, така че се свиква.
Лятото е горещо и влажно и е желателно да има климатик, защото иначе трудно се издържа на комбинацията температура+ висока влажност. Пролетта е много кратка, а есента е приятна и колоритна. В Торонто има страшно много паркове и градини, има Зоологическа градина, възможност за разходки до островите с корабче (там има увеселителен парк), на брега има красив парк и голям комплекс воден парк и други атракции; в близост до Торонто е Ниагарския водопад и Niagara-On-the-Lake; Elora gorge е на около час път. Изобщо има страшно много места за развлечение.
Лаура
Лятото е горещо и влажно и е желателно да има климатик, защото иначе трудно се издържа на комбинацията температура+ висока влажност. Пролетта е много кратка, а есента е приятна и колоритна. В Торонто има страшно много паркове и градини, има Зоологическа градина, възможност за разходки до островите с корабче (там има увеселителен парк), на брега има красив парк и голям комплекс воден парк и други атракции; в близост до Торонто е Ниагарския водопад и Niagara-On-the-Lake; Elora gorge е на около час път. Изобщо има страшно много места за развлечение.
Лаура
- Sneji
- Най-любезен форумец
И аз да се включа:
Абсолютно съм съгласна с казаното от laura за зимата и лятото. Сградата в която живеем тази зима отоплението не беше както трябва и ние си купихме 2 вентилаторни печки, които ни свършиха чудесна работа. Иначе градския транспорт и обществените сгради за чудесно отоплени. Ако си направиш сметка и не оставаш за повече от 15-20 мин. на открито - няма никакъв проблем. А лятото - ужасна влага. Климатикът си е направо наложителен, ако искаш да се чувстваш човек поне докато спиш. За статистиката - нашият извличаше от въздуха средно по 18 литра вода на денонощие миналото лято.
Абсолютно съм съгласна с казаното от laura за зимата и лятото. Сградата в която живеем тази зима отоплението не беше както трябва и ние си купихме 2 вентилаторни печки, които ни свършиха чудесна работа. Иначе градския транспорт и обществените сгради за чудесно отоплени. Ако си направиш сметка и не оставаш за повече от 15-20 мин. на открито - няма никакъв проблем. А лятото - ужасна влага. Климатикът си е направо наложителен, ако искаш да се чувстваш човек поне докато спиш. За статистиката - нашият извличаше от въздуха средно по 18 литра вода на денонощие миналото лято.
за Торонто
Дами,
вие имате заложби да пишете пътеписи и сигурно бихте били много конкуретноспособни
Както Лаура описва нещата, дори и -25 градуса през зимата звучат привлекателно!
Аз пак ще ви питам нещо - имате ли представа откъде може да се купи най-необходимото обзавеждане, къде може да има разпродажби или пък second-hand? Мъжът ми ще разполага с много малко време, докато пристигнем ние с децата, и ако има някаква ориентация оттук, ще му бъде по-лесно...
Tnx a lot!
вие имате заложби да пишете пътеписи и сигурно бихте били много конкуретноспособни

Както Лаура описва нещата, дори и -25 градуса през зимата звучат привлекателно!
Аз пак ще ви питам нещо - имате ли представа откъде може да се купи най-необходимото обзавеждане, къде може да има разпродажби или пък second-hand? Мъжът ми ще разполага с много малко време, докато пристигнем ние с децата, и ако има някаква ориентация оттук, ще му бъде по-лесно...
Tnx a lot!
Аз в момента съм на вълна "обзавеждане", затова мога дати дам много информация.
The Brick - може да се намерят стоки на различни цени, от по-евтини до по-скъпи. Продават се комплекти за хол, спалня, трапезария и т.н. (www.thebrick.com)
Lazy-Boy - малко по-скъпи неща, но доста удобни; според мен неподходящи за новопристигнали (в смисъл, че това са неща, които се купуват за по-дълго време и са си един вид инвестиция).
SEARS - отново скъпо; според мен неподходящо за първоначално обзавеждане
ИКЕА - по мое мнение, най-добрия вариант за новопристигнали. Това е Шведски магазин с доста изчистен стил; продава се ВСИЧКО - мебели, обзавеждане за баня, спални комплекти, прибори за хранене (чинии, чаши), пердета, килими; има и мебели за деца. Цените са много прилични и качеството не е лошо. Според мен по-добре ИКЕА отколкото втора употреба. (www.ikea.ca) В Торонто има 2 магазина; единият е в Етобико, друггия е в другия край на Торонто, но не помня точно къде.
Лаура
The Brick - може да се намерят стоки на различни цени, от по-евтини до по-скъпи. Продават се комплекти за хол, спалня, трапезария и т.н. (www.thebrick.com)
Lazy-Boy - малко по-скъпи неща, но доста удобни; според мен неподходящи за новопристигнали (в смисъл, че това са неща, които се купуват за по-дълго време и са си един вид инвестиция).
SEARS - отново скъпо; според мен неподходящо за първоначално обзавеждане
ИКЕА - по мое мнение, най-добрия вариант за новопристигнали. Това е Шведски магазин с доста изчистен стил; продава се ВСИЧКО - мебели, обзавеждане за баня, спални комплекти, прибори за хранене (чинии, чаши), пердета, килими; има и мебели за деца. Цените са много прилични и качеството не е лошо. Според мен по-добре ИКЕА отколкото втора употреба. (www.ikea.ca) В Торонто има 2 магазина; единият е в Етобико, друггия е в другия край на Торонто, но не помня точно къде.
Лаура
- Sneji
- Най-любезен форумец
Ето ти и още два линка:
http://www.leons.ca/main/default.asp?b= ... m=2&y=2004
http://www.furnituretoronto.com/
Тук постоянно рекламират магазин за мебели - "Bad Boy" (има 5 такива магазина в района на GTA, ако уточниш къде ще живеете и те интересува, ще ти извадя най-близкия до вас адрес). Сайта му е www.nooobody.com
И аз мисля като laura - "Икея" е чудесен магазин за новопристигнали. Колкото за мебели втора употреба, чувала съм, че могат да се намерят в магазините на "Армията на спасението".
Най-много магазини за мебели има на улица "Dundas" в частта свързваща Етобико и Мисисага.
http://www.leons.ca/main/default.asp?b= ... m=2&y=2004
http://www.furnituretoronto.com/
Тук постоянно рекламират магазин за мебели - "Bad Boy" (има 5 такива магазина в района на GTA, ако уточниш къде ще живеете и те интересува, ще ти извадя най-близкия до вас адрес). Сайта му е www.nooobody.com
И аз мисля като laura - "Икея" е чудесен магазин за новопристигнали. Колкото за мебели втора употреба, чувала съм, че могат да се намерят в магазините на "Армията на спасението".
Най-много магазини за мебели има на улица "Dundas" в частта свързваща Етобико и Мисисага.