Изненадан съм, че мобилния телефон изобщо се свързва с определена възраст при децата, а пък това мение за пълнолетието направо ме шокира. Та у нас по закон детето след 14 г. се води вече "непълнолетен" и има лична карта, а след 16 г. може да притежава и шофьорска книжка. Последното се отнася и за Квебек.
Отговора за мен е елементарен. От момента в който може да си служи с телефона и има достатъчно реална представа за неговото предназначение и стойност. А тези представи се изграждат от родителите.
Въпроса ме подсеща как на 6-7 г. моите деца сами си приготвяха закуска, че и на нас поднасяха, а брат ми на неговите не разрешаваше да пипнат нож и вилица. Били още малки и щели да се убодат или порежат.

Ами ще се порежат естествено, как иначе ще разберат колко опасно нещо е ножа и как трябва да се внимава с него.
Първите телефони им взехме на 10-12 г. възраст. Не се задържаха дълго време. Дъщерята го счупи, а синът го...продаде т.е. замени го за нещо по-ценно според него. Е, негов избор. Следващия му телефон си го купи сам със собствени пари, за което изтегли кредит от мен.

Та така...