Какво е Монреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Дори и с фактура вятър колко такива дни има в годината? После има фактора гараж, качваш се на колата и бам в другият гараж на работата, магазина и т.н. и тези няколко дни се преживяват без проблем... Я пробвай това примерно в Младост при -2 градуса - сутрин пеша до платеният паркинг, риене на сняг, вечер пеша обратно из калта и преспите... или пък чакане на таксита в поледицата на крастовището иначе ако им звънеш по-телефона не знаеш кога точно ще дойдат... градският транспорт въобще не го коментирам, там не съм чул да е имало такъв с отопление...
Досега не съм чул на човек да му е било по-студено в Канада в сравнение с БГ-то...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

filipne написа:
Smart Dust написа: Трето, ти каде си чувал за температури в Монреал от порядъка на -38 - 45?????
Ти майтапиш ли се ? С фактора на вятъра такива температури на са изключение за Монреал през зимата.
Говорим за основна температура. А не с фактор вятър, фактор влажност и с фактор по без гащи. :D
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Smart Dust написа:
filipne написа:
Smart Dust написа: Трето, ти каде си чувал за температури в Монреал от порядъка на -38 - 45?????
Ти майтапиш ли се ? С фактора на вятъра такива температури на са изключение за Монреал през зимата.
Говорим за основна температура. А не с фактор вятър, фактор влажност и с фактор по без гащи. :D
Ха -ха основна температура !

Фактора на вятъра го дават не защото някой е с или без гащи или не знае за какво говори, а защото така се усеща "основната" температура при наличието на вятър.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

filipne написа:Ха -ха основна температура !

Фактора на вятъра го дават не защото някой е с или без гащи или не знае за какво говори, а защото така се усеща "основната" температура при наличието на вятър.
Това ще да е някаква нова физика. Какво значи "усещане"? Има сигурно патологични случаи, при които усещането на -10 градусов студ е като при 30 градуса на плажа Копа Кабана. Това взима ли се в предвид при усредняването на въпросното "усещане"? :lol: :rotfl:
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

filipne написа:
Smart Dust написа:
filipne написа:
Ха -ха основна температура !

Усеща се от теб защото не ти понасят. Ама на моста "Жак Картие" му е все тая.
Пак спориш само за да се намираш на приказка.
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
bateto

Мнение от bateto »

вижте сега момчета аз съм карал тук 6 зими и през всичките тия 6 зими съм бил в транспорта.къде на паркинг,къде с лека кола ,къде с малък камион,къде с най голям ,основното е ,че всичките тия зими съм ги карал на открито или почти на откритона -20 ,-30Ц.така ,че не ми обеснявайте на мен как не се усеща дългата канатска зима ,не обеснявайте и на незнаещите ,че всички тука сме компютърджии и зимата гушкаме печката във офиса.вие не сте представителна извадка защото сте малцинство,бъдете малко по обективни и кажете на незнаещите ,че тук има редица професии чиято основна дейност протича предимно на открито и тези хора най добре знаят фактора уиндчил дали се усеща или не се усеща за да не ви обвинявам в популизъм и да ви наричам лъжци.
или сега някой ще ми каже ,че полицая на кръстовището в средата на януари при -25 се чувства почти като на Хаваите,щото времето е меко и няма мухи.
и умната с лъжите само и само да се докарате пред незнаещите колко сте важни и напред с материала. :D
Svilko
Обратна връзка:

Мнение от Svilko »

Фактора вятър не е толкова страшен колкото го описвтае тука. За да се сведе до минимум се обличат дрехи които не "пропускат" вятър и това е. Както е казал бате по-горе, има професии дето са изцяло навън. Е моята е такава в общи линии. Даже и камион няма къде да се скрия. Ама облеклото е важно. Зимите не са толкова страшни. :) Обличаш се подобаващо и нямаш грижи. Е лятото е друго нещо, като напече и като е влажно, охх, ако щеш и чисто гол ходи навън, това е положението, жега и мор. Аз лично предпочитам хладното пред жегата.
bateto

Мнение от bateto »

ти май не си бачкал 8 часа на открито на -25 да ни разкажеш какво трябва да си облечем. :D
аз лично миналата зима я изкарах в камиона без парно,колкото на вън толкова и вътре .добре ,че от време на време спирах нещо да разтоваря и да поразгрея ,че трябваше да ме разбиват с кирка после.
сега ,ако ходиш с години на КОФИ и мааш гащи на социал е друга работа ,то просто няма къде да намръзнеш след като не си показваш носа от дупката и за теб канада ще е Хавана ,обаче излезеш ли на пистата на трудовият лагер нещата са малко по различни. :wink:
Svilko
Обратна връзка:

Мнение от Svilko »

Ако мен питаш за часовете навън, карал съм не 8 ами и повече. И не къде да е ами по покривите. Не в камион, но пък ти като си в камиона не се движиш и това те сковава. Аз не се застоявам навън. В движението е спасението ;)
Иначе чая е много подходящ, добре сгрява. За всичко останало където казваш съм съгласен с теб. Верн ос ие че има много хора дето са навън за няколко минути, от автобуса в метрото и това е. Така не може да се получи реална представа.
Даже батка си спомням миналата зима на -20 около 5-6h ми се наложи да залягам в снега, понеже нямаше как да сменя лагери на една машина. И това в снежеца, легнал и си работя. Абе идилия. Това го пиша не за да се изтъквам нещо, а за да стане ясно че съм на "ти" със материята :)
bateto

Мнение от bateto »

въпреки тежките зими тук предпочитам Монтреал пред горещините на ЛВ и Финикс.Бях лятото там на +55 на сянка.не е истина и в климатика няма спасение.
Svilko
Обратна връзка:

Мнение от Svilko »

Ааа, е те това се опитвам и аз да обясня. Точно!
chinois

Мнение от chinois »

Как е в Кебексити :
Изображение
В Монреал е друго! :lol:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

MrGeek написа:
filipne написа:Ха -ха основна температура !

Това ще да е някаква нова физика. Какво значи "усещане"? Има сигурно патологични случаи, при които усещането на -10 градусов студ е като при 30 градуса на плажа Копа Кабана. Това взима ли се в предвид при усредняването на въпросното "усещане"? :lol: :rotfl:
Каква нова физика какви пет лева ? Що не вземеш да се ограмотиш малко преди да изтърсиш някоя велика мъдрост.

И за да ти помогна малко в трудното начинание ето какво е Wind Chill според Weather Canada а не според някаква нова физика витаеща в твоето съзнание :

Wind Chill
Wind chill is the cooling our body feels when the impact of temperature and wind are combined . Normally, on a relatively calm day our body is able to provide some protection from the outside temperature by heating up a thin layer of air that lies close to the skin. This added insulation is known as a boundary layer. On windy days, however, this insulating layer gets taken away, leaving our skin more exposed to the outside temperature. It takes time and energy for our body to warm up another layer of air, and if this layer continually gets blown away, eventually our skin's temperature will fall and our body will feel colder.

Чети и се учи !
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

filipne написа:Чети и се учи !
Мухахахахахаха. Филипе, ще ме задавиш с трогателната си наивност (да не кажа по-силна дума). И какво сега да направим, да променим физиката, защото в някакъв идиотски сайт са написали още по-големи идиотщини за да може средния канадец (включително и ФилипНЕ) да схване по-лесно някои нещица от природните закономерности? :lol: :rotfl:

Слушай сега ФилипНЕ. Във физиката такова понятие като "усещане" НЕ съществува. В сферата на на журналистиката, екстрасензорното възприятие и други подобни може и да го има, но все още няма нито една физична теория, която да борави с "усещане". Още по-малоумно е пък физични величини като температурата на въздуха да се променят от някакво усещане. :rotfl:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

MrGeek написа:
filipne написа:Чети и се учи !
Мухахахахахаха. Филипе, ще ме задавиш с трогателната си наивност (да не кажа по-силна дума). И какво сега да направим, да променим физиката, защото в някакъв идиотски сайт са написали още по-големи идиотщини за да може средния канадец (включително и ФилипНЕ) да схване по-лесно някои нещица от природните закономерности? :lol: :rotfl:

Слушай сега ФилипНЕ. Във физиката такова понятие като "усещане" НЕ съществува. В сферата на на журналистиката, екстрасензорното възприятие и други подобни може и да го има, но все още няма нито една физична теория, която да борави с "усещане". Още по-малоумно е пък физични величини като температурата на въздуха да се променят от някакво усещане. :rotfl:
Абе ква физика те е затресла теб ? Ела в Монреал зимата и сам ще разбереш дали е ти е по-студено без вятър или когато вятъра е 10-15-30 км/ч .

Като гледам и Environment Canada май са "някакъв идиотски сайт" и са
"написали още по-големи идиотщини" . Ама какво ли са те пред великия ум на мистъра Грийка ? Едно нищо !

Wind Chill calculator

А гледам имат и научно изведена формула за изчислението му.
Та за такава наука става въпрос Грийкчо :lol:
Заключено