Здравейте съфорумци!
Моля да ми разясните какво точно ще да е тва животно професионален ордер, конкретно по отношение на инженерите. Аз доколкото вдявам става въпрос за тамошния начин да кажеш "проектантска правоспособност". Така ли е или членството в ордер е необходимо за всичко свързано с инженерната дейност? Съвсем конкретен пример: електроинженер; проектант на ел. мрежи не мога да бъда и тук защото съм неправоспособен (димек не плащам годишна вноска за печатче ), обаче тук мога да бъда техник примерно ремонт на ел. двигатели. За това правоспособност не е необходима. Та пак на въпроса: ами у кебекарско? Даже и този със синята шапка дето иде да погледне пералнята и на него ли му трябва членство в ордер?!?
kapitanovn написа:Здравейте съфорумци!
Моля да ми разясните какво точно ще да е тва животно професионален ордер, конкретно по отношение на инженерите. Аз доколкото вдявам става въпрос за тамошния начин да кажеш "проектантска правоспособност". Така ли е или членството в ордер е необходимо за всичко свързано с инженерната дейност? Съвсем конкретен пример: електроинженер; проектант на ел. мрежи не мога да бъда и тук защото съм неправоспособен (димек не плащам годишна вноска за печатче ), обаче тук мога да бъда техник примерно ремонт на ел. двигатели. За това правоспособност не е необходима. Та пак на въпроса: ами у кебекарско? Даже и този със синята шапка дето иде да погледне пералнята и на него ли му трябва членство в ордер?!?
Нещо сходно с твоя пример е ордера. Има изпити, които трябва да вземеш и ставаш член на ордера. Но това примерно не ти дава право да си човъркаш ел-мрежата вкъщи - за там ти трябва лиценз Ц...
И тн...
Веселба да става да не им е скучно на имигрантите!:)
Здравейте.
Бих искал да попитам следното. Ако, имам диплома за електротехник от СРЕДНОТО образование, трябва ли да участвам в съответния ордер за да практикувам професията в Квебек.
Благодаря ви за отговорите .
Макар че новините всъщност са лоши . Щото излиза, че и човека със синята шапка трябва все пак да е член на ордер. Поне насочват донякъде имигрантския поток: към ордера на чистачите, миячите, хамалите... И все пак сме кораво племе така че
Ми те там оредерите zа тва са направени = да не може всеки мангал( не виzирам никои ) да е конкуренция на местните.Трябва парво да слогува и които има тарпение може и да се домогне до мекото на баницата.