Tова съвсем не е сигурно:semeen написа: Има огромна разлика между него и джиповете, които споменах по-горе. В начина по-който са придобити парите за покупката.
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1106115
Tова съвсем не е сигурно:semeen написа: Има огромна разлика между него и джиповете, които споменах по-горе. В начина по-който са придобити парите за покупката.
некои хора след престоя си в Ка са станали свръхчувствителни и изнежени - не знам от каква работа точно - за такива трябва да има докторска забрана да посещават страни където поръчката им в заведение може да се забави с няколко минути и където има бездомни кучета.semeen написа:Здравейте,
В тази връзка да ви разкажа нещо отпреди 3 дена.
Отидохме до Банско да го видим. Навсякъде направени механи, всяка къща ме'ана. В горния край строежи все едно си на черноморието - прах, бетон, софийски джипки с леснопомнещи се номера, карат ги млади бизнескени, които винаги говорят по мобилни телефони и т.н. Там някъде казват бил и хотелът на бат Бойко.
Дълго избирахме механа да обядваме (те всички са празни, но явно има защо) и накрая избрахме една с приемливи цени (само двойно завишени). Вземаме меню и гледаме - има цени, но няма грамажи на порциите. Питам колко грама е едно шишче. Момичето отговаря "Ох, не знам. 200-300 гр., може и повече да е." Изчерпателен и точен отговор. Поръчваме и чакаме. Половин час минава и идват супите. После още 10 мин - хляба. Излапваме супите и пак чакаме. През това време се забавляваме с една котка, която обикаля от масата до тоалетната и обратно. На втория етаж на къщата се чува лудо преследване - гонят се сервитьорката и готвачът, дюшомето щеше да се продъни. След още 40 мин. отправяме предупреждение, че ще си ходим. Питаме случайно преминаващия готвач какво става с храната. Отговор - "А, не знам." След малко носят основното ястие - кебапчета, поизстинали, очевидно претоплени отпреди 2 дена и с вкус на подметка. Връщаме ги. Обясняват, че скарата им била слаба и затова толкова бавно, но не казват защо са с този вкус. Не настояваха да ги платим. То и без друго платихме немалко.
Излизаме вън и тръгваме по улицата и... о, не вярвам на очите си. Спирам и гледам. Лъскав джип с номер на който пише: "Онтарио, Торонто". Зазяпах се, като че виждам кораб от друга планета. Представих си как този джип е преплувал океана на гърба на някой презокеански лайнер, как е преминал през цяла Европа или само през Гърция, знам ли, как е мъчил изнежените си от канадски магистрали гуми по българските разбити пътища и е спрял на прашната улица на Банско с надеждата стопаните му да купят някой лъскав имот. Въпросът е обаче дали ще могат, че тук цените вече са европейки. Това хотел за 200-300 К няма. Работи се вече в разширение *0 М - * 00 М. Много мило ми се стори да видя този джип тук. Има огромна разлика между него и джиповете, които споменах по-горе. В начина по-който са придобити парите за покупката.
Е, айде, наздраве. :drink:
Особено, когато им залага добри капани, поставя скрити прегради и им отнема мотивационните сигнали.Всички разумни същества по природа са неравни. Най-доброто общество им дава равни възможности да плуват на собствените си нива.