МНОГО допълнителни док. за Букурещ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
nadin13

МНОГО допълнителни док. за Букурещ

Мнение от nadin13 »

бих искала да попитам дали на някой друг му се случвало нещо подобно...
изпратихме си документите за Букурещ. Получихме баркодове, инструкции за медицински, а междувременно ни поискаха още документи - CAF и свидетелства за съдимост (от страни, в които сме прибивавали с мъжа ми, но там не сме били повече от 6 мес.!!!)..нищо ..опитахме се да възразим, но никой не ни обърна внимание и просто ни казаха, че няма да продължат да ни разглеждат кандидатурата, ако не изпратим тези документи...добре, съгласихме се и вчера вече успяхме да да набавим всичко необходимо (отне ни около 2 месеца:)))..днес документите са пристигнали в Букурещ и вечерта получваме мейл, че трябва да им изпратим по факс копие от университетската ми диплома в срок от 30 дни (само напомням, че мъжа ми е водещ кандидат!)..никаква логика!!! защо им е?! нали всичко има във Виена? нали минахме вече интервю и всичко това сме представили вече?!
утре ще пратя факса и ще видим каква ще е реакцията :?
ще ви държа в течение
++++++++++++++++++++++++++++
изпратени док. в Букурещ: 06.06.2007
получени баркодове: 22.06.2007
получени инструкции за медицински: 23.07.2007
искане за доп. док.: 02.08.2007
направени медицински: 23.08.2007
ОК на медицински: 31.08.2007
изпратени доп. док.: 02.10.2007
искане за доп. док. по мейл: 03.10.2007
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

nadin13 написа:..никаква логика!!! защо им е?! нали всичко има във Виена? нали минахме вече интервю и всичко това сме представили вече?!
А откъде тази логика, че всяко листче изпратено във Виена, там се ксерокопира и се изпраща в Букурещ? Или нещо подобно?
Федералните служби си имат своите права да търсят каквато информация сметнат за необходимо, въпреки че все пак работят съгласувано (на книга) с провинциалните имиграционни служби. И в Букурещ задължително се изпраща копие от сертификатите за селекция а не цялото досие на кандидатите за провинция Квебек.
Нищо ненормални или абсурдно няма в ситуацията.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
nadin13

Мнение от nadin13 »

благодаря ти, линко, за отговора. сигурно си прав, ама нали знаеш как всички чакаме тези визи и вече сигурно всичко ни се струва смешно и без логика :shock: а просто трябва търпение и здрави нерви!!
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Абе истината е че цялата процедура с посолството в Румъния е досадна и отегчителна. Какви дипломи кви простотий. Лично от устата на Ги Нолен съм чувал че работата на федералното правителство е да проучи кандидата дали е заплаха за националната сигурност и дали здравословното му състояние би натоварило здравната им система и там квото беше.
Сега в случая с Надин13 сигурно има покриване на периода на следване с престой в чужбина или нещо такова и са почнали да се чешат по врата и да искат ксерокопия...по факса!
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
ludgidiya

доп. док.

Мнение от ludgidiya »

Здравейте! Ние имахме подобна ситуация с допълнителни документи и
свидетелство за съдимост от ФБР, въпреки че не съм бил 180 или по-вече дни в САЩ, с диплом също. Искат всичко това защото нямят документите от Виена. Питах, казаха ми, че Виена и Букурещ нямат връзка, като говорим за архив и документи. Ние сме си направили мед. на 31 август и си чакаме, след допълнителен документ и снимка на бял дроб допълнително след 2 седмици.
Така, че това е нормално.
Поздрави!
ПОСТОЯНСТВОТО Е В ОСНОВАТА НА ВСЕКИ УСПЕХ!
_datal_
Обратна връзка:

Мнение от _datal_ »

и при мен ве4е цял месец от както сам им пратил допьлнителните документи никакав отговор
медецински - 02.07.2007
ок - 19.07.2007
доп.документи - 09.09.2007
Аватар
nadin13

Мнение от nadin13 »

вчера си изпратих дипломата заедно с превода по факса и им написахме мейл да потвърдят, че всичко са получили и че документите са наред...но никакъв отговор. ЧАКАМЕ!!! :?
++++++++++++++++++++++++++++
изпратени док. в Букурещ: 06.06.2007
получени баркодове: 22.06.2007
получени инструкции за медицински: 23.07.2007
искане за доп. док.: 02.08.2007
направени медицински: 23.08.2007
ОК на медицински: 31.08.2007
изпратени доп. док.: 02.10.2007
искане за доп. док. по мейл: 03.10.2007
изпратени до.док по факс: 04.10.2007
s.b.

Мнение от s.b. »

здравейте и от мен
това с чакането е доста гадна работа, но май друг начин няма. При нас също изискваха допълнителни документи и след като ги пратихме те потвърдиха , че са ги получили и ни казаха че в момента файла ни се разглежда от виза офицера. Вече близо две седмици пълно радио мълчание. Продължаваме да чакаме, но лошото е че май ти подават на час по лъжичка и това е неприятно, защото ако ти кажат :трябва ни това , това и това ти им го даваш и така нещата ще си тръгнат
Търпение и късмет и някой ко има движение по неговия случай да пише
iranikol

Мнение от iranikol »

Споко! Тези в Румъния са просто... перфектни. Ние получихме покана за визи по ел. поща. Изпратихме паспортите, документ за платени такси и зачакахме. На третата седмица получих... писмо, че трябва да изпратя две снимки. Просто - шок! А чаках да ни върнат вече паспортите със заветните визи.
Публикувай отговор