работа за травел агенти

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
deedee

работа за травел агенти

Мнение от deedee »

Имам няколко въпроса относно работата на травел агентите в Канада, по-конкретно в Монреал, дано попадна на някой работещ в областта:

1. Изисквания към травел агентите и агентите за продажба на самолетни билети. В БГ изискват IATA/UFTA сертификат(който се издава в Монреал между другото) и Амадеус.
2. Коя GDS ползват в Канада.
3. Линк към травел агенции, туроператори в Монреал

Благодаря на всички предварително
Аватар
AnnaR

Мнение от AnnaR »

Здравей,
тук изобщо не е задължително да си член на IATA/UFTA, за да работиш като туристически агент, към агенция. Не зная как е, ако си самостоятелен агент. Предимно се използва SABRE. Също така често работиш с "grossiste", от който купуваш билетите.
Линк към агенции се намира лесно в Google, но не зная доколко ще ти свърши работа. Оставяй CV във всички агенции, покрай които минеш, гледай официалните сайтове за търсене на работа.
Успех

Извинявай сега виждам, че си в София. Ето ти няколко адреса, дано да ти помогнат.
www.expedia.ca
http://www.transatholidays.com/web2/def ... &LangID=FR
www.alio.ca
http://toursmont-royal.com/fr/
http://www.sunwing.ca/
deedee

Мнение от deedee »

Благодаря ти AnnaR, да все още съм в София чакам покана за виза, би трябвало всеки момент да дойде и се опитвам да се ориентирам в обстановката макар и дистанционно. За Sabre се досещах, но не бях сигурна, сега ще използвам момента да се запозная с него. Още веднъж благодаря.
deedee

Мнение от deedee »

Не изискват ли все пак някаква професионална квалификация, завършен курс някакъв, по какви критерии си подбират персонала. Аз лично завърших на IATA курса, но изпита ми беше едва преди две седмици и все още чакам резултатите не знам дали съм го взела, но няма да имам нищо против да изкарам някакъв курс и в Монреал, ако това ще ми подобри шансовете за работа, въпросът е какъв да е той?
sashka

Мнение от sashka »

Здравей deedee,

тук доколкото знам можеш да започнещ и без диплома стига да се справяш добре и с двата езика. Преди да пристигна тук в Монреал и аз като теб изкарах курса IATA в БГ-то като изпита за тарифирането минах в централата в Монреал/резерв. Sabre/. Без да те рзочаровам доколкото проучих няма много хляб в тази професия тук. Заплащането е или на процент или минимално. Не държа, че моето мнение е миродавно, това е което сам чувала. Аз лично не съм си търсила работа в тази сфера, просто реших да се преориентирам към транспорта, където IATA-та със сигурност ще ми помогне. Знам също, че за Air Canada та дори и други авиокомпании тук задалжително искат и двата езика. А и няма как да е другояче когато става въпрос за връзки с клиенти. Успех за резултата от изпита/знам какво е усещането след този тежък изпит/. :thumbsup:
Slanchitzeto_123

Мнение от Slanchitzeto_123 »

Ами.. и аз изкарах IATA/UFTA и работех в бг в тур. агнеция , а сега съм в Монтреал , но честно казано мисля да се преориентирам професионално . Аз съм от скоро тук ,но не останах с впечатление , за жалост , че заплащането е добро и че има работа точно в тази сфера :( Някой знае ли на IATA CArgo курсовете къде се водят в Монтреал и някой карал ли ги е ?
deedee

Мнение от deedee »

С IATA cargo курс какви са перспективите за работа, в смисъл каква подготовка ти дават, за каква длъжност можеш да кандидатстваш
deedee

Мнение от deedee »

В сайта на ИАТА www.iata.org/training/courses/tcgp21 могат да се видят всички курсове, които се предлагат, прави ми впечатление, че доста от тях са selfstudy. Аз лично не можах твърде да се ориентирам кой от всичките би ми бил най-полезен или поне с кой от всички трябва да се започне.
sashka

Мнение от sashka »

Тук в Монреал курсовете са дистанционни. Явно няма много желаещи за да се събира клас, доказателство е че искаха да ме накарат да пътувам до Торонто да си взема изпита, но слава богу събрахме се три девойки та ни отстапиха едно офисче за изпита в централата. В Торонто има училища, които провеждат класове както в БГ но са много скъпи. Айата програма има и в някой от двата университета /McGill или Concordia/но не знам как работят, каква е дипломата която получават. А доколкото за каргото и аз сам се замисляла, но мисля че трябва да работиш в тази сфера за да те ипратят служебно да изкараш този курс.
Публикувай отговор