Ето го списъкът с примерни въпроси, който е напълно достатъчен, за да си минете интервюто:
http://www.bgcanada.com/portal/index.ph ... icle&id=25
Тъй като в самите въпроси има доста грешки, съветът ми е когато се подготвяте, да ползвате учителка по френски. Нека тя коригира първо самите въпроси. След това с нейна помощ си подгответе отговорите (напишете си ги и й ги дайте за проверка) и тогава почнете да ги учите. Това ще Ви спести моите неприятности - първо научих отговорите с грешки, след което ми беше доста по-трудно да се отърва от вече заученото и да науча коригираните отговори.
В моята подготовка по френски съм ползвал 4 компютърни програми:
01) Gaberoff Koral French Dictionary - българо-френски речник
02) Power Translator - програма за автоматичен превод (от английски на френски)
03) Verbix - програма за спрежението на френските глаголи
04) Text Aloud - програма text-to-speech, която Ви чете текста на френски.
При мен английският е значително по-добър от френския. Затова си подготвих отговорите на английски и след това с Power Translator ги превеждам на френски. Преводът е лош, но е отправна точка за корекция. След това с добър преподавател по френски, тези отговори се коригират.
Коригираните въпроси се вкарват в програмата за четене Text Aloud. Изберете си качествен глас - Juliette или Arnaud (този дори е с кебекарски акцент). Запишете си въпросите и отговорите в MP3 формат. Слушайте ги непрекъснато. Разпечатайте си ги и на хартия и следете последователността на въпросите и аудиото - така учите не само с ушите, но и с очите си. След това се упражнявайте на въпроси и отговори с партньор или учителка.
Успешна подготовка!