Просто така...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Rall

Просто така...

Мнение от Rall »

Ох незнам защо седнах да пиша, но искам да разкажа нещо което може да е показателно за Квебек а може и да не е.... ако на някои му е интересно да чете
Сори за правописа ама ми писна да турся булгарските букви на фонетичната клавиатура ако мод-а се дразни да затрие поста- нема да плача
Значи историата започва от Блгария и е напално искрен и честен опит за сравнение и преценка от гледна точка на савсем обикновенни случки оттам и отсам
"големата вода". Разхождам се значи един слан4ев ден из софия и се чуда за какво да изхарча с мъка събираните около 100 лв. от фонда" и аз съм човек"
Решавам че след като стариа ми боен часовник Г-шок наи - накрая предаде богу дух ще си взема нов влизам в магазина близо до "Витошка" избирам си модел
Много любезната лелка ми се радва и ми казва че понеже при тех няма сервиз ако искам да ми скъсят верижката требва да отида до сервиза които е 50м по-надолу в
другия им магазин. Аз се усмихвам под мустак (не че нося мустаци) ама аз се имам за човек техни4ески грамотен способен да направи ремонт на ядрен реактор
с пили4ка за нокти наи-малкото та една верижка ще ме затрудни да-да.
Прибирам се зна4и с бодра крачка отварям кутията с инструменти и се заемам с верижката. След 15 мин взиране през лупа се чуствам като канадски индианец пред чертеж
на автомати4на скоростна кутия... На гадната верижка не се забелязва никакав на4ин да се отстрани некое звено та да стане по къса.
Аиде пак на "Витошка" влизам в другия магазин кадето е сервиза. Вътре намирам едно създание излязло направо от някоя приказка (ако сте романтично настроени) или от
страниците на Плейбой (ако не сте чак толкоз). Истърсвам едно задръстено "добър ден" и един плах поглед кам перфектния маникюр ми подсказва че това нема да е 4овека
дето с клещи и отверки ще громи постигнатото от японеца инженерно съвършенство в областа на верижко-производството.
Обяснявам набързо какав проблем имам, момичето сяда зад едно малко бюро и с една неподправена ведра усмивка вика - "нема страшно даЙ го насам"
След кратак размисал ре6авам че риска си заслужава и подавам часовника. Момичето вади от чекмеджето некви фини пинцети и не6то друго което не видех много добре какво е
пита -колко звена? викам -3 и хоп три парчета от верижката падат на бюрото щрак-щтрак - "заповядайте готово е" - 15 секунди мамка му и отне не пове4е магия някаква.
успявам някак си да си затворя устата оставям 2 лв за кафе и аиде чао....

.................Две години по-късно Квебек

Мамка му требва да ходя на работа а така не ми се става, колко ли е 4аса - 9:30 добре има о6те време да си полежа.
....................................така не ми се става, колко ли е 4аса - 9:30 добре има о6те време да си полежа.
.........................................................колко ли е 4аса - 9:30 добре има о6те време да си полежа.

...9:30.....9:30.....9:30
Една машинка колкото и добра да е има нужда от енергия и когато замалко не закаснях за работа гледаики замръзналите на 9:30 стрелки ре6авам че батериа 6те требе да се купи
След това ре6авам че като в една цивилизована страна по добре е да си занеса 4асовника на часовникар които това му е работата.
Отивам значи при маистора които се оказва една симпатична дама около 40 год наистина симпати4на. Имаики преди6ен опит в такава ситуация и за минутка не се замислям че
работата по замяната на батерията ще бъде изпипана перфектно. Подавам часовника казвам че е за смяна на батерия,жената го занася на бюрото и по4ва работа която варви
добре докато не се налага да го затвори - по4ва една борба с един пластмасов детаил която продалжава около 10 мин и изисква подкрепления от други две неини колежки.
През това време аз зяпам из магазина да не ги притеснчвам изли6но. Наи накрая маисторката се приближава с светнал поглед изразяващ тоталното превазходство на човека
над машината. " Мосю готово. Само да ви попитам често ли мокрите часовника? - Ами да казвам аз като го сложа на раката не го махам - плувам, къпя се с него ...
Ами тогава - казва по добре да сменим и гуменото уплатнение че се е разтегнало...
-Добре казвам - деистваите..
-Ама не може тука щото няма уплатнения ще го пратим в централен сервиз и ще ви се обадим да доидете да си го вземете като е готов.

ПС всяка прилика с Булгария от времето на баи Тошко е случаина и неволна......
Ако искате да четете продалжението което е ощте по-интересно казвайте.
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 1:29 pm, променено общо 1 път.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Разбира се, че искам ! Много добре разказваш !
miteto
Модератор

Re: Просто така...

Мнение от miteto »

Rall написа:Ако искате да четете продалжението което е ощте по-интересно казвайте.
Искаме, искаме :D
Жени

Мнение от Жени »

Много увлекателно! И аз гласувам За продължение! :wink:
haimana

Мнение от haimana »

За
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

A aз гласувам с ... НЕ
НЕ искам едно продължение само!!! А МНОГО продължения - майстор на разказа си
ave

Мнение от ave »

и аз искам , давай по-скоро нататък... :D
ivandi

Мнение от ivandi »

Стига бе, спря на най-интересното. :cry: Давай нататък.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
becks

Мнение от becks »

:thumbsup: Имаме нов майстор на късия разказ :D
alen vid

!

Мнение от alen vid »

Ма кво има да му мислиш бе - развалили са го часовника ти и сега се пробат да те изшиткат да им го оставиш та да го довършат ептен .
:D :D :D
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

квебекарите са ми любимci - харесва ми колко искрено си вярват че са това твърдят че са - например ако бях квебекар и ако ви кажех че съм автомобилен техник, значи съм, поправям коли без да се замислям от последствията и т.н.
едно от предимствата на кебек - ти си това което искаш да бъдеш - можеш да станеш и космонафт;)
точно така мисля по въпроса:)
Странджата

Мнение от Странджата »

Така си е Панчо , космонафт може , но не и космонавт :lol:
becks

Мнение от becks »

Странджата написа:Така си е Панчо , космонафт може , но не и космонавт :lol:
А, то космонафт е друго - това са тези, които ходят за нафта в космоса
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »