То и такъв израз имаше май , за баб Пена

Във Франция бях на гости при местни , кореняци французи. Само те бяха към 10 човека. Отделно се запознах и с доста от приятелите им.MrGeek написа:Филипе, колко часа ти е била екскурзията във Франция и Германия и колко от тях си прекарал в контактуване с местни?filipne написа:Абсолютно същото важи и за Франция и за Германия. Простите и слабообразовани хора имат такива възгледи.
Бравос, и през всичкото това време не забеляза и грам от расистките им предразсъдъци? Моите контакти също бяха само с университетски преподаватели и служители, но очевидно съм бил в някоя друга Франция и Германия на друга планета.filipne написа:Във Франция бях на гости при местни , кореняци французи. Само те бяха към 10 човека. Отделно се запознах и с доста от приятелите им.
В Германия съм бил на стаж (където съм контактувал с доста студенти и преподаватели ) а също и на командировка.
Извинявай, ФилипНЕ, наистина се оказа, че съм бил на друга планета дори в една друга галактика. Иначе европейците са едни мили хорица, без никакви предразсъдъци и шовинистични чувства, останали от времето на колонизациите и две световни войни, познати с невиждания си геноцид. То тва шенгенски ограничения и двойни стандарти дори за собствените си членове се случват в други измерения. Абе в същност всичко пак тъпите журналисти са го писали.filipne написа:Ако въобще си бил там де
PS. Bi li spodelil zashto ne haresvash obshtestvoto v Skandinavia?
Благодаря за линка, прочетох го изцяло! A относно скандинавия ще си позволя да ти отговоря накратко с мой цитат от дуга дискусия: "Става дума за финладия, като от това което чувам положението е почти същото из цяла скандинавия - може би с изключение на норвегия!? На кратко системата е национал социалистическа, обществото зверски шовинистко и всичко това се прикрива под дебел слой двуличие, което обаче според мен рефлектира в рекордния в световен мащаб размер на самоубииствата.
Друг факт, който бих споделил,e че преобладаващата част от мойте образовани познати (лекари, инженери и пр...) след няколко годишен престой се изнесоха предимно към Северна Амарика, като най вероятно подобна ще е и моята участ!?"
Поздрави,
джовани
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... D%E4%E8%FF