време на заминаване

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
borka

време на заминаване

Мнение от borka »

Искам да попитам вече заминалите кога е по-добре да се пътува. В началото или края на месеца? Дали това има значение за квебекските служби? Питам, защото дочух, че ако се замине в края на месеца квебекските служби го смятали за месец престой нищо, че си бил там примерно пет дни. Става въпрос за трите месеца престой когато си на собствена издръжка. На мен не ми се вярва да е така, най-вероятно се отчита датата на пристигане, но който има информация по въпроса нека сподели.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Правилно си чул, само дето не за всички служби е валидно това. Правилото, че месеца на влизане се брои, независимо на коя дата си влязал, важи само по отношение на здравното осигуряване (carte maladie). Ние влязохме на 28-ми юни и ще си получим картата на 1-ви септември.
Но за Emploi Québec и всички останали служби такова правило няма. Те си броят задължителните срокове от деня на влизане и толкоз. Ако е 90 дни (за социала примерно), то се броят тези дни от датата ви на влизане, а не от началото на месеца в който сте влезли в Канада.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Публикувай отговор