Expats living in Bulgaria

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

Krassima написа:Kum Pit Pun- lichno: Kato se pensioniram v Canada shte ti kaja kude shte ostana do kraja na jivota si - vajnoto e i togava da te vulnuva kolkoto sega...... :metro:
ако мислех за пенсия сигурно щях да остана в Ка - който мисли за една нелоша пенсия може да загуби 10-на години от живота си, че и повече - аз нямам намерение да живея след пенсия, а преди това.
точно така мисля по въпроса:)
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Не разбирам само защо трябва да са загубени тези години? Какво няма в Канада, кръчми ли, дискотеки ли, приятели ли не можеш да си намериш :?, време ли няма ? Просто ми е непонятно, но както и да е. Защо трябва непрекъснато да се сравняват двете държави, всеки има различни причини да замине или да остане. Идеално за мен би било да живея по малко и на двете места, като се пенсионирам ще стане. Но не сред кучетата, циганите и мръсотията на големите градове, предпочитам забутано и красиво планинско селце-курорт. С хотел и басейн. И река с риба. Близо до голям град :lol:.

Изображение
Това местенце харесва ли ти? Скайбара на един клуб тук в Торонто, на Джарвис и Куинсуей, довечера сме там :). В Пловдив имаше един такъв на младежкия дом отгоре, има ли го още? Ще дойда да го прослушам другия месец, да видим кой е по-хубав :D.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

peter_pan написа:
Krassima написа:Kum Pit Pun- lichno: Kato se pensioniram v Canada shte ti kaja kude shte ostana do kraja na jivota si - vajnoto e i togava da te vulnuva kolkoto sega...... :metro:
ако мислех за пенсия сигурно щях да остана в Ка - който мисли за една нелоша пенсия може да загуби 10-на години от живота си, че и повече - аз нямам намерение да живея след пенсия, а преди това.
Napisala sum : "kude shte ostana, a ne "kude shte jiveia", zashtoto az i sega si jiveia dobre, a ti kato zadavash vuprosi si cheti vnimatelno otgovorite.
A ti produljavaj s "namereniata da jiveesh", tova kato za nachalo e dobre...
QUI VIVRA, VERRA
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

peter_pan написа: Когато участвам във филм на ужасите искам поне някаква адекватна компенсация все пак въпреки че не играя основна роля там;
На мен са ми възложили главната - обаче, понеже Монреал не вярва на сълзи, взехме, че отстранихме всички "ужаси" и сме на път да се превърнем в победители отново. :D А компенсации - естествено, способи за събиране на вземанията създал законодателят. :lol: Аз неслучайно се подвизавам, където се налага. :wink:

Маневрата ми по отношение на длъжниците представляваше нещо такова: :lol:

http://www.dnes.bg/article.php?id=39816&page=2#comments

"В сряда два руски стратегически бомбардировача подлудиха американските радари, като прелетяха под носа на американски изстребители край Гуам, в Тихия океан, възстановявайки забравената след Студената война традиция.
"Два наши млади екипажа бяха на посещение в района на остров Гуам", похвали се командващият далекобойната авиация на руските ВВС генерал Павел Андросов. "За нашите стратегически бомбаридровачи винаги е било традиция да летят далеко над океана, да срещат американски самолети и визуално да приветстват американските пилоти. В сряда възобновихме тази традиция", добави Андропов." :wink: :beer:

И едно поздравче (най-вече за Митето :lol: ):

http://www.youtube.com/watch?v=mGOj_D4saPo

:D :D :D :D :D
"... и аз открих свободата, дивата соколова свобода, която ме остави без дъх, сякаш пред мен се откри един живот с вятър, слънце и гонени от вятъра облаци, живот, за чието съществуване не бях и подозирал." "Сенки в рая", Ремарк
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Е, Джо, сега би трябвало да дадеш и мнението на засегнатата страна - да видим какво пише и в тяхната преса ... Ако си мислиш, че е толкоз просто нещо журналистиката и че има нещо общо с действителността ... продължавай да се информираш от бг вестниците за такива факти :wink:
bateto

Мнение от bateto »

журналистки,детски учителки,скучаещи домакини,бивши и настоящи комсомолски секретарки все тая . :D други въпроси :wink: моля.
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

Изказването ми е дълбоко алегорично, иносказателно... и няма политически характер. Просто използвах примера, който е изключително подходящ. По отношение на канадската политика в цялост (както външна, така и вътрешна) имам съвсем различно мнение - намирам, че я осъществяват изключително интелигентно на политическо ниво. :D

Иначе - "засегната" от какво... Твое задължение е, Кримон, да качиш линковете на задължителните комюникета на "засегнатите". С интерес ще ги разгледам утре. :wink:

"... и аз открих свободата, дивата соколова свобода, която ме остави без дъх, сякаш пред мен се откри един живот с вятър, слънце и гонени от вятъра облаци, живот, за чието съществуване не бях и подозирал." "Сенки в рая", Ремарк
Аватар
7George

Мнение от 7George »

И едно поздравче (най-вече за Митето Laughing ):

Тая са ми я пяли колегите на живо, като студент...

А варианти за Repat - много. Ако направят папример, зони за сегурност за белите, като в ЮАР, може би за част от годината. Бате, замисли се какво точно ще строиш там..
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Joana написа:Маневрата ми по отношение на длъжниците представляваше нещо такова: :lol:

http://www.dnes.bg/article.php?id=39816&page=2#comments

"В сряда два руски стратегически бомбардировача подлудиха американските радари, като прелетяха под носа на американски изстребители край Гуам, в Тихия океан, възстановявайки забравената след Студената война традиция.
"Два наши млади екипажа бяха на посещение в района на остров Гуам", похвали се командващият далекобойната авиация на руските ВВС генерал Павел Андросов. "За нашите стратегически бомбаридровачи винаги е било традиция да летят далеко над океана, да срещат американски самолети и визуално да приветстват американските пилоти. В сряда възобновихме тази традиция", добави Андропов." :wink: :beer:

И едно поздравче (най-вече за Митето :lol: ):

Червена Шапчице, прекалено съм млад за да ми говори нещо поздрава ти :wink: Ако умението на другарите комунистически труженици советские пилоти издига хормоналното ти ниво почти на едно сексуално такова, нека си припомним как подводницата им Курск (едно чудо на модерната техника или не баш) потъна като жертва на италианската мафия и трябваше изгнилите капиталисти да им пращат спасителна техника :lol:
А Вашата маневра по отношение на длъжниците - уау, направо се просълзих от възхищение - показахте ли им на загнилите империалисти! Ей сегинка ше си отворя още една бира от вълнение 8)
По-здрав и за Вас, товарищ Катюша
http://www.youtube.com/watch?v=yM3cJPFjL3g
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

anxeli написа:Не разбирам само защо трябва да са загубени тези години? Какво няма в Канада, кръчми ли, дискотеки ли, приятели ли не можеш да си намериш :?, време ли няма ? Просто ми е непонятно, но както и да е. Защо трябва непрекъснато да се сравняват двете държави, всеки има различни причини да замине или да остане. Идеално за мен би било да живея по малко и на двете места, като се пенсионирам ще стане. Но не сред кучетата, циганите и мръсотията на големите градове, предпочитам забутано и красиво планинско селце-курорт. С хотел и басейн. И река с риба. Близо до голям град :lol:.

Изображение
Това местенце харесва ли ти? Скайбара на един клуб тук в Торонто, на Джарвис и Куинсуей, довечера сме там :). В Пловдив имаше един такъв на младежкия дом отгоре, има ли го още? Ще дойда да го прослушам другия месец, да видим кой е по-хубав :D.
скайбара не е лош, и този в Плд си го бива;)
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Здрасти Джоанке,
Два пъти прочетох последното ти включване ама не можах да вдяна що си споменала руски бомбандировачи и изкрейзили американски радари. Щото Ту-160 се вижда на радар както цирей на задник. Да не говорим за Ту-95М или Ту-22М, които са самолети на по 40-50 години.
Та един приятелски съвет - остави руската стратегическа авиация (не далекобойна, артилерията е далекобойна) на мира.
НАздраве
Аватар
jadi

Мнение от jadi »

:lol:
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

krimon написа: Просто когато си прошляк на острова е много лесно да станеш уважаван жител на бедна страна като България, която слави всички чуждоземци като божи наместници!
Така си е...
dartcherniat

Мнение от dartcherniat »

Обаче , чужденците в БГ са станали много опасни

Помощ - чужденци!
"О, картофът е злочест зад желязната завеса.
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

dartcherniat написа:Обаче , чужденците в БГ са станали много опасни

Помощ - чужденци!
Кулминацията беше миналия уикенд - нова пресконференция на варненската полиция, на която бяха съобщени "тревожни данни" за ръста на западноевропейските престъпници, опериращи по Черноморието. Съобщението се хареса на медиите, които няколко дни говореха за "шведските джебчии", "норвежеца взломаджия", съобщаваха за "масови измами от чужденци" и т.н.
да не идват такива упадъчни елементи явно трябва да се разработи подходяща имигрантска програма - подобна на тази на Канада - само социал и нискоквалифицирани работи;) Ако не друго, поне да се раждат деца и да се увеличава прираста на населението.
Публикувай отговор