kurta007 написа:
Е сега хората на теб ли да вярват или на ООН???
И аз на ООН-то не вярвам.
Но сероизно - въпросната прословута класация въобще не е за "най-добро място за живеене", а е класация за индекс на човешко равитие (каквото и да означава това).
Ето тук е обяснено от самото ООН: http://hdr.undp.org/hdr2006/statistics/
becks,да не се хващаме за буквалните думи
Втория линк ти е от 2003г,а колкото до
не е за "най-добро място за живеене"
точно за тва е но казано с други думи
Индексът на човешкото развитие обхваща
– дълъг живот в добро здраве (измерен по продължителността на живота)
-образование
- добър стандарт на живот (според паритета на покупателната способност и доходите)
Обърни внимание на третото :idea:
kurta007 написа:becks,да не се хващаме за буквалните думи
-образование
- добър стандарт на живот (според паритета на покупателната способност и доходите)
съгласен съм, ама защо същите критерии поставят Бобовдол начело? Не съм ходил там, ама мога да си представя лайфстайла
kurta007 написа:becks,да не се хващаме за буквалните думи
-образование
съгласен съм, ама защо същите критерии поставят Бобовдол начело? Не съм ходил там, ама мога да си представя лайфстайла
Стандарт на живот не е същото като лайфстайл. Може би миньорите взимат големи заплати, поне едно време взимаха доста добри пари?
Те миньорите взимат добри пари, тва е вярно, но аз съм сигурен, че в Приморско примерно (със същото население) стандарта е в пъти по-висок от този в Бободол. Ама тва индекса за човешко развитие не го хваща. Който иска да вярва на статистиката.
peter_pan написа:
за мен канада е страна от 3-тия свят
Добре поне че си писал според мен
Според Програмата за човешко развитие на ООН (UNDP) обаче, за най-добрата за живеене страна в света за 2006г е посочена Норвегия следвана от
Исландия, Австралия, Ирландия, Швеция и забележи на 6-то място Канада :idea:
да вярват на себе си - и аз ако съм от ООН може да направя такава статистика - всеки пише за това за което му плащат
peter_pan написа:
за мен канада е страна от 3-тия свят
Добре поне че си писал според мен
Според Програмата за човешко развитие на ООН (UNDP) обаче, за най-добрата за живеене страна в света за 2006г е посочена Норвегия следвана от
Исландия, Австралия, Ирландия, Швеция и забележи на 6-то място Канада :idea:
и преди сме говорили по тая тема - вижте що за държави са включени тук - кой иска да живее в Исландия въпреки прекрасното и човешко развитие или Австралия? въпроса е принципно българина колко време може да издържи в тези прекрасни страни?
Ще ми бъде интересно да знам колко съфорумци смятат, че могат да останат в Ка до края на живота си. Всички останали трябва да си признаят, че са там на гурбет.
peter_pan написа:Ще ми бъде интересно да знам колко съфорумци смятат, че могат да останат в Ка до края на живота си. Всички останали трябва да си признаят, че са там на гурбет.
peter_pan написа:
и преди сме говорили по тая тема - вижте що за държави са включени тук - кой иска да живее в Исландия въпреки прекрасното и човешко развитие или Австралия? въпроса е принципно българина колко време може да издържи в тези прекрасни страни?
Ще ми бъде интересно да знам колко съфорумци смятат, че могат да останат в Ка до края на живота си. Всички останали трябва да си признаят, че са там на гурбет.
Не, не си признавам - преспективата да съм пенсионер в България (да сме живи и здрави да доживеем до пенсия) не ми се вижда привлекателна.
Според мен въпроса принципно е в колко от тези държави българина може да отиде да живее легално и да работи квалифицирана работа. Например в Австралия никак не е зле, но имат доста по-трудна за преодоляване имиграционна система.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аз бях писал преди време, че ако България започне да заприличва на Чехия след около 10-на години, аз бих се прибрал. Може би.
Колкото до пенсиониране в България. Ако продам всичко, което имам в Канада, мога да се пенсионирам в България още сега, и то като си гарантирам доживотен, месечен доход поне колкото взема един депутат. А съм на 38 години.
Ако ще се пенсионирам в Канада, вече знам района - долината Оканаган. Сега съмна почивка в Осойос и се кефя максимално
Ако искаш, брой ме при гурбетчиите. За мен, прибиране в България го има като вариант. Но засега е по скоро в сферата на научната фантастика.
Абе Питър Пане, ти как не разбра, че има една камара българи в Канада, които са се махнали от България не заради пари, а заради кенефа на който е заприличала България....
Наздраве.
Kum Pit Pun- lichno: Kato se pensioniram v Canada shte ti kaja kude shte ostana do kraja na jivota si - vajnoto e i togava da te vulnuva kolkoto sega......
AlexAA написа:Аз бях писал преди време, че ако България започне да заприличва на Чехия след около 10-на години, аз бих се прибрал. Може би.
Колкото до пенсиониране в България. Ако продам всичко, което имам в Канада, мога да се пенсионирам в България още сега, и то като си гарантирам доживотен, месечен доход поне колкото взема един депутат. А съм на 38 години.
Ако ще се пенсионирам в Канада, вече знам района - долината Оканаган. Сега съмна почивка в Осойос и се кефя максимално
Ако искаш, брой ме при гурбетчиите. За мен, прибиране в България го има като вариант. Но засега е по скоро в сферата на научната фантастика.
Абе Питър Пане, ти как не разбра, че има една камара българи в Канада, които са се махнали от България не заради пари, а заради кенефа на който е заприличала България....
Наздраве.
съгласен съм че в някои отношения страната е кофти, но както казва уди алън в един филм - то е като всичко друго, да перифразирам - навсякъде другаде